vinjete

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zgleda grdo odzunaj, odznotraj pa je sploh ne vidiš. Sestri sem nalepil za ogledalo na sovoznikovi strani, tak da se iz voznikovega mesta sploh ne vidi, meni pa pride točno med nosilec od ogledala in zgornji rob šipe (in je tudi skoraj ne opazim).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jst sm danes spraskal dol staro , pa se avstrijsko...in dejansko gre avstrijska prekleto lažje oziroma lepše dol.

Vendar za finish sem vseeno vzel malo nitrota in ocistil steklo da je kot je treba. Novo vinjeto sem nalepil kar levo zgoraj, tik pod temnim robom,tako da je nekako še dovoljeno. Je pa res nekam prazna
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
in kaj bi s tem pridobil???

Nisem čist prepričan, da bom imel eno leto avto. 55 ervov je, kar nekaj.

Boš pa za 30 evrov več prodal tist tvoj klump. A boš tudi tank spraznil pred prodajo?
17758-icon_confused.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Mislim, kake tezave imate nekateri s temi vinjetami, pa to ne mors verjet. A tudi ko na babe plezate tako komplicirate?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
žajfa najbrž še kondom ob hlače podrgne, da bo še za drugo babo.
hysterical-1.gif

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
A potem jo lahko tudi nalepim v desni zgornji kot (torej na sovoznikovi strani)?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Jst sm jo danes spraskal lansko dol malo s fenom, malo s prilom, malo s stelexom, pa z nožičkom. Cca 10min, dal sm jo tja kot lansko - v zgornji levi kot, itak med vožnjo pozabm nanjo.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik AXi0N pravi:
A potem jo lahko tudi nalepim v desni zgornji kot (torej na sovoznikovi strani)?

Njet, to pa ne
ne-ne-1.gif

Zakaj pa ne, saj nikjer ne piše da ne smeš. Na vinjeti piše da se priporoča da se nalepi levo zgoraj ali spodaj ali na sredino. Torej po tem takem jo lahko zalepiš kjerkoli na vetrobranskem steklu.

Sedaj sem se malo zbrskal po internetu in našel "besede" g. Žerjava:
Kot je poudaril minister za promet Radovan Žerjav, je po uvedbi vinjet prišlo v praksi do napačnega nameščanja vinjet, čeprav je uredba določala levi zgornji kot. ½S to uredbo smo to spremenili in dovoljujemo nameščanje vinjet kjerkoli na vetrobranskem steklu. Priporočamo sicer zgornji levi kot, ni pa narobe, če bo vinjeto kdo prilepil kam drugam,½ je pojasnil Žerjav

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Res ne vem, al pol folka ne zna brat al kaj, upam da bodo videli sedaj tole PRIPOROČA .

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Iz zadnje verzije Uredbe o cestninskih cestah in cestnini:

Po odstranitvi zaščitne folije je treba vinjeto nepoškodovano in z originalnim lepilom na njej namestiti na notranjem robu vetrobranskega stekla, tako da je jasno vidna od zunaj (ne sme se npr. namestiti na mesto, kjer je to steklo zatemnjeno). Pri nameščanju se upoštevajo tudi priporočila na hrbtni strani vinjete.

Torej tu piše, da je lahko kjerkoli na vetrobranski šipi. (Oziroma le na robu ???) Moraš pa upoštevat priporočila na vinjeti. Kjer piše, da mora biti na eni od treh točk (tako nekako, nimam pred sabo).

Zdaj pa se znajdi !

(jaz bom dal tja, kjer že imam od lani, zgoraj na sredini, pod/za ogledalom)

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
no evo

je pa zanimivo, koliko ljudi je na novo vinjeto preprosto - pozabilo
grin1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.