Vinjete sokrive za polom hrvaške turistične sezone

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Veš s čim se prehranjujejo ježki?
hysterical-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ja pa ja de.

Recimo zelo veliko ježev sem videl v vodi, kamor se je stekala kanalizacija, pa polno ladijskega prometa je šlo mimo.

Ježi niso nobeno pravilo.
Kar pozanimaj se pri domačinih, pa ti bodo povedali.
Ježe se iz plaž odganja z raznimi škropivi, kemikalijami, pesticidi, težkimi kovinami, kot so baker, modra galica itd...fekalije so v bistvu še najmanjši strup.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
pravzaprav stardec zelo rad napolnjen s cvičkom kot sod zaplava med kanalizacijske rore
hysterical-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Jasno, da je morje polno fekalij, saj vidiš kolk ga ti in ostali alterjevci serjete. To gre vse v morje.
Ampak od dreka ni še nihče umrl, od kemijskih strupov pa.
Ejejej, mestna mladina, se samo dreka boji....

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Jasno, da je morje polno fekalij, saj vidiš kolk ga ti in ostali alterjevci serjete. To gre vse v morje.
Ampak od dreka ni še nihče umrl, od kemijskih strupov pa.
Ejejej, mestna mladina, se samo dreka boji....

ti ga pa v vrečko zaviješ in domov odneseš?
17758-icon_confused.gif

nisi še odgovoril, si že vohal kako drugo morje kot hrvaško, glede na to kak modro svoje izkušnje deliš?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
uuuu pismo sem se zadelal....bejžmo domu...bo južna mrzla.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Citat:
Uporabnik medak pravi:
Seveda ima veze, ker sem na to repliciral. Uporabnik na katerega je šla moja replika je namreč trdil, da imajo to samo Hrvati.
No pa mi prosim poej kje moraš še plačat plovno dovoljenje in vpisat v crew listo vse ki se vozijo s teboj in si omejen na točno določeno število ljudi. V sloveniji tega NI, tudi v italiji tega ni.

Ja potrdilo da lahko prevažaš tuje otroke si potreboval ampak je bilo dovolj če je bilo le pri notarju overjeno, ali pa še to ne.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
100
2
18
Citat:
Uporabnik leni pravi:
No pa mi prosim poej kje moraš še plačat plovno dovoljenje in vpisat v crew listo vse ki se vozijo s teboj in si omejen na točno določeno število ljudi. V sloveniji tega NI, tudi v italiji tega ni.

Ja potrdilo da lahko prevažaš tuje otroke si potreboval ampak je bilo dovolj če je bilo le pri notarju overjeno, ali pa še to ne.
Aha! Tole je pa res svinjarija. Saj proti plačilu plovnega dovoljenja nimam (skoraj) nič, ampak tele crew liste... Z mojim malim čolnom lahko v eni sezoni peljem 14 različnih ljudi. Kakšna bedarija: družina in nekaj kolegov v prvem delu dopusta julija, kaj pa ostane potem za avgust če grem z drugimi kolegi tja?! Neverjetni so, res, z napačnimi metodami nad črne čarterje ali kaj jaz vem kaj.

Slišal sem, da imajo nekaj podobnega v kempih če imaš prikolico tam na pavšal, ampak ker ne kempiram, naj o tem kdrugi kaj več povedo.

Mogoče bi lahko naredili seznam motečih stvari na hrvaškem, da bo bolj pregledno?

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
od fotra sodelovc ma prkolco na hrvaškem in daje 2000€ letno. in vsako leto jo more pelat nazaj v slo in jo registrerat, al pa plačat par 100€ in jo lahko tam pusti in se potem neki zmuti glede registracije

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Recimo jaz imam z crew listo že kar takoj probleme. Med drugim sem tudi motorist in me med dopustom pride pogledat kup kolegov in seveda se popoldan spodobi malo zapeljat naokoli ali pa malo tubo potegnit pa smučke, ampak kaj, v listi imam vpisane punco brata njegovo ženo fotra in mat, je to že pet ljudi, tam še kakega spoznam je to že hitro 7, pride družba kolegov je to že 15. Peljem pa lahko 16 ljudi na crew listi. Potem čoln posodim bratu za njegov dopust in kaj se zgodi nikogar od svojih kolegov ne more peljati. Razlaga zakaj je potrebna crew lista je ta da če se zgodi nesreča da vedo koga iskati ... MALO MORGEN, otrok do ne vem katerega leta ni potrebno vpisati. Pa je.be se men če mene ne najdejo če se kej nardi, moja otroka naj rajš iščejo, aja jih ni v crew listi.
straškem je pavšal 2800€ v pavšalu je 6 oseb, ni važno kdo, če jih je prijavljenih več kot 6 ostali plačajo normalno. Sedaj imamo prikolico v fažani, je pavšal 1300€ v pavšalu je 6 oseb katere se mora vpisati ob podpisu pogodbe, vsi ostali plačajo normalno kamp. Se pravi tukaj spet kratko potegnem. Prijavljeni so foter, mat, brat in žena, nečakinja in njen dec. Jaz in moja ter sestra in njen dec bomo lepo plačali normalno kamp čeprav bomo v prikolici samo dva odrasla in dva otroka.
Črni čarterji so še vedno, ko si sposodiš čoln ti stric reče, da če te ustavi kapetanija da jim rečeš da ti je čoln prijatelj posodil za popoldan.

Sem pa bil letos prvič v italiji na plaži in moram reči da sem bil presenečen kot da bi v pravljico prišel. Edina napaka za moje pojme je bila ta, da z čolnom ne bi mogel priti zraven. In vv prihodnje bom definitivno gledal italijanske plaže če bom našel kaj cenovno primernega.

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Saudova Arabije in Čile. Torej Hrvaška ni edina.

Število članov za crew listo pa je omejeno zaradi čarterjev. Ker so tuji čarterji masovno izrabljali prejšnji zakon in niso plačevali davkov. Zato so uvedli omejeno število.

Če tega ne želiš, lahko brez problemov plovilo registriraš na Hrvaškem in lahko voziš toliko ljudi kot želiš.
Enako velja tudi sedaj, le da more bit napisano še ali v anleščini ali hrvaščini.

Se spomnem še ko sem sam moral imeti dovoljenje, da so me spustili v Italijo, zato to ni nikakršna novost.

Niti uvoz hrane. Samo izvajal se ni, vprašanje tudi koliko se bo sedaj.
Sej enako velja tudi v obratni smeri. Ti ne smeš pršuta kupit na Hrvaškem in ga direktno pripeljat v slovenijo, ga moreš umes še k fitopatologu dat.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Saj se mi je zdel da boš kako tako prbil, no mislim da večina nima takih čolnov da bi hodili v saudovo arabijo in čile.
No pa mi povej kako lahko jaz brez problemov registriram čoln na hrvaškem, to me pa res zanima, ker sem se enkrat zanimal pa ni glih brez problemov bilo.
Men so na kapetaniji rekli da mora bit zato crew lista če se naredi nesreča.

In da polegf dveh prevodov to stane še 50€ kar prej ni, a štekašm tem je glavna razlika, ceni.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Stardeca pustijo naprej ker vejo da bi jih s svojimi "duhovitostmi" zdolgočasil do smrti če bi ga ustavli...

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Zaradi tega pa se sam besed kot so "vedno, vsi, nikoli itd." raje izogibam.

Uvoziš v hrvaško in registriraš. Tako kot v sloveniji. Če nimaš ce certifikata moreš še homologirat, če ga imaš pa niti tega ne rabiš.

Prevod ne rabiš nujno plačat(če si komot ga lahko daš prevest, lahko pa ga tudi sam napišeš), ker niti ne posebnega obrazca za to stvar, ali pa ga enostavno že potegneš it neta in ispolniš.
In nikakor pa stvar ne stane nujno 50€. Lahko ga potrdiš na upravni enoti in stane vse skupaj okoli 6€.