Vinjete - prve izkušnje

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Napišita o katerih napravah je govora, pa se bo hitro našlo krivca.

Pa nazaj k vinjetam. Po prejšnjem sistemu sem zapravil za cestnine max. 40€ letno. Vendar, ko se zdaj zapeljem čez cestninsko postajo, brez čakanja v koloni, iskanja drobiža, odpiranja oken, stegovanja rok čez okno, brez iskanja hitrejše steze, bi dal tudi 100€ za vinjeto.

Že celo dopoldne poslušam poročila o zastojih na cestah na lokalnem radiu. Predvsem je govora o zastoju na Pluski, kjer naj bi DARSovci kontrolirali vinjete. Seveda ne manjka zgražanja in nasvetov o izogibanju tega zastoja. Tisti, ki so pred deseto upoštevali nasvet o izogibanju Pluske, so padli v Žužemberku v še hujšo gužvo. Namesto, da bi čakali na Pluski v kilometerski koloni, zdaj čakajo pred Žužemberkom v petkilometerski koloni. Toliko o "strokovnem" obveščanju o zastojih.

Kar se tiče kontrol, pa smatram, da jih je krepko premalo. Vse preveč, predvsem hrčkov, se šverca. Pa tudi naši niso izjeme. Kar naj napolnijo državno blagajno.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Res je kontrola v Pluski (označeno z rdečo)
389185-Pluska.JPG

Priponke

• 389185-Pluska.JPG
    389185-Pluska.JPG
    58,6 KB · Ogledi: 166

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Tak je bil nasvet na lokalnem radiu.

Moj nasvet bi bil: Bič - V.Gaber - Medvedjek - Trebnje. V Trebnjem nazaj na magistralko.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Res je kontrola v Pluski (označeno z rdečo)

V Pluski bi do zastoja prihajalo v vsakem primeru, kontrola tega zastoja ne povzroča (morda ga samo malo podaljša)
Jaz nisem slike prilepil zaradi zastoja, amapk zato da se vidi da se res izvaja kontrola
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Jaz nisem slike prilepil zaradi zastoja, amapk zato da se vidi da se res izvaja kontrola
wink-1.gif
A niso uvedli vinjete ravno zato, da odslej ne bo zastojev na AC?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
wink-1.gif
Na Pluski je očitno nonstop kontrola. Darsovcev in policistov je bilo kot mravelj.

Kršitelji sami tujci.

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Mislim, da tujce dejansko premalo opozarjamo na uvedbo vinjet, lahko bi na tiste portale namesto,da so ugasnjeni napisali "Imate vinjeto?" ali pa kaj podobnega, ker kaznovat vse po vrsti zaradi tega ker niso videli tiste majhne table res ni okusno.

Nekdo je omenil,da italjani počnejo to na svojih avtocestah pred vstopom v SLO.

A kdo ve, ali ti na karavankah (mitnica) avstric proda vinjeto preden prideš v SLO?

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
V petek in včeraj sem se enkrat po dogem času po avtocesti peljal kot sovoznik (
nahrung002.gif