Vinjete - prve izkušnje

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
ksz...

Mati se je peljala iz MB do KP in nazaj. Njene ugotovitve so, da časovno ni pridobila nič (ker je prej imela ABC), se pa je počutila kot ogrožena vrsta, ker pred in po cestninski postaji folk prehiteva drug drugega kot zmešan levo in desno, potem pa se lepo po omejitvi vozijo pred tabo
bonk.gif
(pa mimogrede moja mati vozi precej hitro).

Prehitevajo pa predvsem taki z močnimi avti, verjetno zato, ker je tistih par metrov po cestninski postaji edina priložnost, da tistih 150+ km sploh spravijo v pogon, dalje te tak potem spet sami radarji čakajo. Še en razlog več, da moraš kr fajn ______ (vstavi po želji), da kupiš neko makino zato, da se potem voziš 130 po AC (in 50 po naseljih
tongue-1.gif
) kot vsi ostali.

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Citat:
Uporabnik Macola20 pravi:
Mislim, da tujce dejansko premalo opozarjamo na uvedbo vinjet, lahko bi na tiste portale namesto,da so ugasnjeni napisali "Imate vinjeto?" ali pa kaj podobnega, ker kaznovat vse po vrsti zaradi tega ker niso videli tiste majhne table res ni okusno.

Hotel si reči: "Imate li vinjetu?"
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
V torek so na Obrežju mejni policisti pri izhodu iz Slovenije spet sneli tujca iz vrste pred mano
cheer.gif
. Razlog: vinjeta. Vsa čast policistom. Jim pa ne potalajo kazni, temveč morajo iti nabavit vinjeto.
Južni ''Nemec''' je sicer nekaj pizdakal nazaj v srbo-hrvaščini, pa mu je policist enostavno dal osebne dokumente v kučico in mu rekel, da ima tamle vinjeto za nabavit.
grin1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
danes sem še srečal tri avstrijce v kako so brez vinjet leteli proti domu, najhujši je bil en stari italjan se peljem v kolini za njim, vsa kolona preko cestninske postaje z 80 km/h, starabudala pred mano pa na bremzo, da bo bedak ustavil in plačal cestnino ( ker seveda ni imel vinjete
stupid-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ
V torek so na Obrežju mejni policisti pri izhodu iz Slovenije spet sneli tujca iz vrste pred mano
cheer.gif
. Razlog: vinjeta. Vsa čast policistom. Jim pa ne potalajo kazni, temveč morajo iti nabavit vinjeto.
Južni ''Nemec''' je sicer nekaj pizdakal nazaj v srbo-hrvaščini, pa mu je policist enostavno dal osebne dokumente v kučico in mu rekel, da ima tamle vinjeto za nabavit.
grin1.gif
In ti si zadovoljen, ker k... policajski ni opravil svojega dela, kot je treba. Pravilno je kazen + vinjeto kupit!!! Na izhodu iz države pa pač kazen (in dokler je ne plača, ne dobi dokumentov) ...
Lepo, lepo ... Kdo j... zakon in dejstvo, da je treba proračun nafilat. No ja, ko je treba zaradi kake malenkosti ustavit in kaznovat domače voznike, jim ni težko ...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Tole s plicijsko represijo je itak brezveze. Niti EURo ne bo šel na DARS, temveč gre direktno v proračun. Boš tako stopil na prste nekemu evroposlancu, ki nima pojma, da smo uvedli vinjete in se vrača domov, pa bo v lajfu Republiki Sloveniji naredil škode za nekaj 100 avtocestnih kilometrov, čisto zato, ker se mu Slovenci zde idioti in vse skupaj zaradi ene vinjete in tečnega policaja.
Dejstvo je, da smo cestninski sistem zamenjali na horuk, zapovrh v špici sezone in da v tujini mnogi še ne vedo zanj in kako deluje. Nekateri se celo vračajo iz morja in se čude, dol grede smo plačali cestnino, gor grede je pa vse zastojn.
sprasujem se.gif

Ogo

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
V soboto sem se peljal do Sežane, včeraj proti večeru nazaj v prestolnico. Srečal sem enega starejšega Francoza, ki je stal na cestninski in čakal človeka da mu bo zaračunal.
hysterical-1.gif
Seveda je bil brez vinjete.

Moram reči, da je zdaj resnično bolj pretočno vse skupaj. AC je bila včeraj zelo busy, saj smo se na nekaterih odsekih peljali tudi 70 km/h, večji del pa okrog 90 km/h. Bal sem se Loga, pa je šlo zelo gladko skozi. Če bi še vedno plačevali cestino, bi se konkretno načakal.
cheer.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
nevem zakaj enostavno ne podrejo teh kolib. Služile ne bodo itak več nikoli svojemi namenu, pustili bi zaenkrat samo tiste 2 za kamione

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Iz istega razloga, kot še vedno stojijo mejni prehodi - stane preveč. Mejni prehodi bi morali po obljubah ministrstva že bit vsi podrti. Cestninske pa naj bi začeli podirat na koncu poletja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Tole s plicijsko represijo je itak brezveze. Niti EURo ne bo šel na DARS, temveč gre direktno v proračun. Boš tako stopil na prste nekemu evroposlancu, ki nima pojma, da smo uvedli vinjete in se vrača domov, pa bo v lajfu Republiki Sloveniji naredil škode za nekaj 100 avtocestnih kilometrov, čisto zato, ker se mu Slovenci zde idioti in vse skupaj zaradi ene vinjete in tečnega policaja.
Dejstvo je, da smo cestninski sistem zamenjali na horuk, zapovrh v špici sezone in da v tujini mnogi še ne vedo zanj in kako deluje. Nekateri se celo vračajo iz morja in se čude, dol grede smo plačali cestnino, gor grede je pa vse zastojn.
sprasujem se.gif

Ogo
In plačajo, ker se pač niso držali zakona. Tudi jaz sem plačal, ker pred mnogimi leti, ko pri nas to ni bilo obvezno, pri vzvratni vožnji v tujini nisem prižgal vseh 4 smernikov. In policaja ni nič zanimalo, da pri nas to ni treba.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
In policaja ni nič zanimalo, da pri nas to ni treba.

Tudi pri nas je treba, kakor slišim. Soseda je plačala kazen, ker ni imela prižganih vseh smernikov, ko je vzvratno zavijala s parkirišča na cesto.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ko sm se jst v soboto peljala skoz, dveh kolib sigurno ni bilo več
tongue-1.gif
za ostale pa ne vem

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
In policaja ni nič zanimalo, da pri nas to ni treba.

Tudi pri nas je treba, kakor slišim. Soseda je plačala kazen, ker ni imela prižganih vseh smernikov, ko je vzvratno zavijala s parkirišča na cesto.
Beri bolj natančno. To je bilo leeeeeeeta nazaj, in takrat pri nas ni bilo treba. Pa me to ni nič zaščitilo pred kaznijo "tam". Torej tudi pri nas nad tele tranzitarje brez milosti.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tudi v Avstriji nimajo milosti ce te dobijo brez vinjete, dobesedno se zgrazajo ce te dobijo brez nje, se posebej pri tujcih.
To da jih nasi ujamejo brez vinjete in mora samo vinjeto kupit je popolnoma zgreseno, ker potem vsak ve da nima kaj zgubiti ce se sverca, v najslabsem primeru bo samo vinjeto placal.
Tipicno za Slovenijo, tujcem v rit lezet po moznosti se z onimi z juga se pogovarjajo v srbohrvascini, domace pa j...t!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ja.

Leta 1999 sem na A10 (Beljak-Salzburg) nad Beljakom doživel tudi zožitev avtoceste v en pas. Na parkirišče so izločali samo in izključno tujce! Tam so izvedli kontorlo vinjete in dokumentov, nato pa še carinsko kontrolo (kljub temu, da schengna še ni bilo). Policaji, cariniki, brzostrelke, psi....

Mimogrede, včeraj sem se peljal proti Jesenicam in malo opazoval tujce. Pri kakšnji tretjini nisem opazil naše vinjete, avstrijske nisem opazil le izjemoma.