Vinjeta 2015

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
S starostjo pač pada vrednost avta, zato je zavarovanje tudi cenejše. ampak za 250 eur zavarovanja mora imeti avto že sila nizko vrednost, od oka bi rekel tam cca 2000€, pa še to brez delnih kasko kombinacij...

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Ceno obveznega zavarovanja določa moč motorja in bonus, ki si ga lahko dosegel tudi na drugem vozilo, če si potem ustrezno prenesel zavarovanje na novi avto.

Ne vem kje ti vidiš, da starost avtomobila pogojuje ceno zavarovanja.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Odvisno, pri steklih ne igra vloge. Ostale kombinacije pa so v večini pogojene z starostjo in nabavno ceno vozila.

Ampak če si ti recimo imel prej 12 let avto, s katerim nisi povzročil nesreče in si sedaj kupil nekaj novega z malo konji, imaš zavarovanje na pol zastonj, kljub temu, da je avto nov in je njegova vrednost tudi lahko 15.000 € ali več, seveda samo obvezno zavarovanje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
No že ja, ampak nov avto skoraj moraš, že zaradi sebe, da imaš "mir", vsaj zavarovat z delnimi kasko kombinacijami. Zaradi tega pa pač sklepam, da romzi nima ravno pretirano novega avta, ker očitno ima sklenjeno samo obvezno zavarovanje.

Hudič je v kasku, delnem kasku, ipd...saj osnovno pride lepo poceni skozi, samo kdo si lahko zgolj osnovno privošči pa verjetno nima problema z dnarjem in se tudi z vinjeto ne bo obremenjeval
wink-1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
V slovenski kulturi se ponavadi napraska za avto, za vse ostalo pa zmanjka, tako da...
evil.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Da se ne bo kdo pretegnil z ugibanjem...
Gre za Xsaro bencinar letnik 99. Itak da ni kaska, niti delnega kaska niti asistence (vrednost avta enih 500€ če bi dobro prodal). Za par km dnevno do šihta in nazaj je to to.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Nisva niti ugibala o ceni tvojega avta, no vsaj jaz nisem, govorila sva o tem da starost avta ne vpliva na ceno obveznega zavarovanja.

Tudi sam imam 12 let star avto, brez kaksne dodatne kombinacije zavarovanj, ker pri tolko starem avto, so kakrsnekoli kombinacije, po mojem brezveze, no ja mogoce sipe, ce imas veselje nekomu za ritjo stalno vozit...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Zavarovalni zastopniki moramo dati (z veseljem damo) strankam veliko popusta, da smo kunkurenčni. Z vsemi popusti, tudi npr. na vozniške izkušnje, starost voznika, otroci - mlade družine, variabilni popust, posebni popust itd. Z vsemi temi popust je premija lahko zelooooooooo nizka.
nahrung002.gif

Je pa vsekakor dobro imeti "svojega" zastopnika ki ti lahko izračuna najugodnejšo premijo tudi glede na več zavarovalnic.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Da vedno , agenti nategujejo pri kaskotu in dajajo "popust" pri osnovnem te pa odfukajo k nimajo provizije

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
A na salterju pa dobiš popust na ao ?
Zaenkrat sem z mojim agentom zadovoljen (vedno jambram čez vse) . Me pa zanima kako bi se pokazal ob kakšni konkretni škodi. Tista dva parking sta šla lepo skozi, ostale manjše nezgode ki se niso zgodile na parking bo pa koledar popravil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
V čem pa finta, da ima agent vezo pri škodah, kaj se ne ureja to direktno z zavarovalnico, torej pelje do cenilca, etc?