Video

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Kako sneti posnetke iz video kamere na računalnik.
Kamera je digitalna Sony DCR -TRV 250E
Zraven imam neki CD z programom image mixer, ampak nekakor ne gre.
Se mi zdi, da je to program za montiranje slik
Ima kdo kakšno idejo??

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.438
422
83
Če maš Windows OS in namestiš brezplačen Microsoft Movie Maker, ti zadeva ne dela?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
poskusil sem s tem image mixer pa posname samo video....brez zvoka.
bom poskusil s tem, ko si predlagal
samo na tej moji stari kišti imam še xp gor. (pa nisem prav strokovnjak ,glede teh zadev, zato pa prosim za pomoč)

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
movie maker se ne da naložit na xp-je.
Obstaja kakšna druga zadeva in kje bi se je dalo dobiri??

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
ja, bom poskušal iz tega linka. Hvala.
Sej problem, je v tem, ker ne vem s kom prenesti posnetek iz kamere na comp. Jaz imam usb kabel.
Pač so mi posnetki kar nekaj let ostajali na kasetah (9mm), zdaj je pa tega že tolko, da bom moral na DVD počasi spravt
Hvala zaenkrat....

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Kamero bi ti morali winsi prepoznat, kakor samostojno usb enoto...
Če ne, boš moral verjetno pogledat še za gonilniki, ki bi lahko bili na CD-ju kamere.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ja, bom poskušal iz tega linka. Hvala.
Sej problem, je v tem, ker ne vem s kom prenesti posnetek iz kamere na comp. Jaz imam usb kabel.
Pač so mi posnetki kar nekaj let ostajali na kasetah (9mm), zdaj je pa tega že tolko, da bom moral na DVD počasi spravt
Hvala zaenkrat....

Pri meni je na WinXP Movie maker bil naložen brez dodatnega dela. Mislim, da se nahaja pod pripomočki...
Z njim sem pred kratkim uspešno prenesel na računalnik posnetke iz Sony TRV22.

Drug štos pa zna biti uporaba pravega kabla. Z usb priklopom je bila možnost prenosa le v ločljivosti 320x240.
Zato sem uporabil firewire (iLinkDV) kabel in z njim se je odprla možnost 720x576. To je celo navedeno nekje v navodilih kamere. Računaj na porabo 10-13GB na uro posnetka.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
ja... sej jo. Iz CD-ja sem inštaliral mixer in mislim da USB driver. Pa na kameri sem moral nekaj prestaviti. (off, on)
In komp jo zazna. Kamera je digitalna vendar na kasete 8mm. Torej, kamero je potrebno v vsakem primeru vključiti na predvajanje povezati z USB kablom z računalnikom in predvajati, da se bo presnelo na rač. disk. In kateri program naj bi to presnel, je vprašanje.
Image mixser presname, vendar samo sliko... zvoka ni. Je očitno namenjen mixsanju , da recimo lahko neku musko drugo dodam za ozadje, pa neke okvirčke, pa napise, slike zložiš, da se predvajajo kot film...itd.... itd.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Bom zvečer pogledal če je pod pripomočki gor muvie maker. Očitno bi moral potem biti. Če si ti iz Sony TRV potegnil, bi moralo tudi s moje.
aha... res v navodilih piše nekaj o ločljivosti. Kolk sem na hitro preletel. Bom vse nasvete preizkusil...... smo vse bližje neki rešitvi.
cool-1.gif

Zanimivo mi je pa tudi to, da ko kamero priključim z USB kablom na rač., mi sicer napiše, da je zaznal novo strojno opremo, vendar je ta nova oprema ta kur..čev image mikser, kjer ne morem presnet nič. Mislim, da bi moralo napisati naziv kamere, ne pa naziv programa za miksanje

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če snema na kasete sem 99,9% da potrebuješ firewire kabel. (vrjeno je levi na kameri)
dej slikaj vse luknje, ki jih imaš na kameri. google je zelo skop z info o tej kameri.
firewire potrebuješ tudi na računalniku. Če nimaš, lahko dokupiš

potegni si adobe premiere pro.
Tukaj imaš trial za en mesec. Free pa veš kje dobiš;) (upam, da še dela na xp-jih:) )

Postopek:
priklopiš kamero na pc
prižgeš kamero in jo daš v način za predvajanje (NE stisneš play!)
odpreš premiere
pritisneš mislim da F5 ali F3 (odpre se novo okno za import)
desno spodaj lahko daš kljukico, da ti vsak kader naredi nov fajl(posnetek)
potrdiš in greš na pavzo za 1uro oz. koliko je pač dolga kasetka.

kolk placa gre, so ti že povedal nekje zgoraj, pa delaj na D disk, oz na unga, kjer imaš več placa:)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Vredu. Bom tudi to poskusil. Hvala.
Včeraj mi ni zneslo s poiskusi, ampak upam da danes.
Na kameri je takšen priključek, kot je na tvoji sliki levi. Posledično kabel enak, na drugi strani za računalnik je pa USB. Takšen sem dobil kot original. (mogoče sem prej malo narobe napisal)
Kamera je digitalna, čeprav snema še na kaseto. (digital 8). Res ni več najmlajša pa kaset ni več možno dobiti, ampak za v smeti pa še ni .
grin1.gif

Hvala

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
tako.....
poskusil sem vse finte...fore... itd. Računalnik dvakrat zmrznil tako, da sm skor nuklearko moral ugasnt, ne sam iz vtičnice vse kable vun pobrat. Vedel sem, da nisem računalničar. ampak da sem tak "anti" pa spet ne.
Movie maker za xp sploh ne najdem, kje se sname dol. >Sama neka navodila. Na PC ga nimam.
Ta trial mi je zmrznu vse pri +9.
Windows live essentials je tud neka zadeva, ki mi ne potegne...
Trenutno se odločam, al naj kamero vržem al PC.
kaj mi ostane....???

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
nikoli še nisem tega probaval... mogoče probaj linux. potegni si ubuntu 11.10 dol... in probaj namestit kak program iz skladišča za video... morda pa najdeš kaj pametnega in preprostega :p
aja, pa ni ti treba inštalirat na pc... not daj usb kej ali kaj takega velike 4gb in bootaj iz tega... sistema ti ne bo nič spreminjalo... lahko pa boš inštaliral programe in downloadal stvari.
če te glede ubuntuja kaj zanima, me lahko vprašaš... nekaj malega vem
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem šou pogledat teh.spec za premiera. Jah zahtevajo kr močen pc in vsaj win visto:( Kar mi je malce čudno.

Po hitrem googlanju je res bolj boga bera free programov. Sploh pa takih, ki bi znali zajemat s kasetke.

Glede na to, da ne najdeš movie makerja, se boš moral drugače znajdet.

Poišč Premiera, ki podpira XP, kak CS4 bi še mogoče šlo.
Ali pa Pinnacle studio in Soy Vegas mislim, da je še.

Žal so pa so vsi plačljivi.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
rolleyes-1.gif
menda se tud načrt za atom. bombo najde na internetu free, enga q... programa za film snet s kamere pa ne.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
vredi. Poskusim zvečer. Hvala
Sej si prebral moje zgornje poste kakšna je kamera in PC??

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
@lanos

Tako kot vse kamere tega tipa, ima tudi ta USB le za prenos fotk, za prenos videov pa imaš na razpolago dva analogna izhoda, kompozitnega in S-Video ter digitalnega, ki pa se imenuje iDV (pa tudi iLink, pa IEEE 1394, pa FireWire = FW, itd).

Skratka, potrebuješ PC ima ima FireWire vhod, pa še ustrezen kabel (ponavadi ni priložen h kameri!) ter program, ki zna iz kamere zajemati video preko FW.

Najlažji način pa je, da najdeš nekoga, ki ima VCR (video rekorder) s FW vhodom in ki snema na DVD in/ali hard disk. Ko imaš posnetek enkrat na DVDju v MPEG2 formatu, pa ga ni noben problem več na PCju pretvoriti v kakršen koli drug format.

Če najdeš VCR, ki snema na DVD in/ali hard disk, pa nima FW, pa lahko naj kamero priklopiš preko analognega priključka in stvar posnameč. Kvaliteta bo pa sicer nekaj slabša.