Video

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
evo, sem mal poguglal. download ubuntu 10.04, narediš live usb. bootaš usb... namestiš program kino. in to je to :p ti omogoča marsikaj
smile-1.gif

ta program http://www.kinodv.org/
uuu, pa še zdej sem vidu... nov slovenski prevod v zadnji verziji
smile-1.gif

lp

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik pek007 pravi:
evo, sem mal poguglal. download ubuntu 10.04, narediš live usb. bootaš usb... namestiš program kino. in to je to :p ti omogoča marsikaj
smile-1.gif

ta program http://www.kinodv.org/
uuu, pa še zdej sem vidu... nov slovenski prevod v zadnji verziji
smile-1.gif

lp
dej ti mal bolj na easy napiš. Kaj naj naredim "live usb. bootaš usb"

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
1. greš na stran: http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download
2. pod download option izbereš: ubuntu 10.04 LTS in začneš downloadat
3. pod 2. točko na strani izbereš: i would like to create usb stick, verjetno to create it i will use windows in pritisneš show me.
4. slediš navodilom
5. ko je vse končano, resetiraš pc z usb ključem v njem. ko imaš na začetku boot options ali boot order ali nekaj podbnega izbereš usb ključ.
6. ko se prikaže zaslon, izbereš slovenski jezik in pritisneš preizkusi
7. ko se sistem naloži, v levem zgornjem vogalu klikneš na programi in izbereš programsko središče ubuntu čisto na dnu menija
8. v polje za iskanje napišeš Kino
9. ko ti ga najde klikneš nanj in pritisneš namesti
10. počakaš nekaj časa
11. program boš verjetno našel pod programi -> zvok in video
(12.) lahko si še namestiš openshot, ki je v redu program za urejanje videov (enako kot pri točki 8. samo da napišeš openshot)

bo sedaj bolj razumljivo?

lp

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pa si prebral, kar je napisal Primus (in jaz nekaj postov višje)?
Brez Firewire (to ni USB!!!) ne bo zvoka, to je bila tudi moja izkušnja.
Pa sem imel skoraj enako kamero, kakor je tvoja.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Pa si prebral, kar je napisal Primus (in jaz nekaj postov višje)?
Brez Firewire (to ni USB!!!) ne bo zvoka, to je bila tudi moja izkušnja.
Pa sem imel skoraj enako kamero, kakor je tvoja.

Eh, najraje bi kar gimnastičarja citiral: Pater, dimitte illis, quia nesciunt, quid faciunt!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa ti sploh nimaš usb-firewire kabla, kot si mi napisal zgoraj. imaš navaden usb kabel. preko tega pa res ne moreš dobit videa.
potrebuješ firewire kabel in firewire priključek na računalniku. to sem ti že napisal par postov višje.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
potem se v mojem primeru ne da, da bi sam snel.

To, kar te zanima, je opisano na straneh od 124 do 149.
na teh straneh so navodila o presnemavanju z videorekorderjem

Ja in? Kako pa misliš, da to kamero povežeš s PCjem? En konec kabla i.Link (firewire) vtakneš v kamero, v vtičnico DV OUT, drugega pa v PC (ali VCR), ki ima FireWire konektor. Ko želiš prenašat video iz kamere na PC (VCR), na kameri pritisneš PLAY na PCju (v ustreznem programu seveda) v VCRu pa RECORD.

V vsakem primeru pa ti svetujem da pozabiš na presnemavanje s PCjem in raje najdi nekoga, ki ima VCR s HDD in FW vhodom.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
hebi ga.... nisem. In zakaj?? Ker ni prvega časa......... pa tud ni problem "kasetka" ampak cca 45-50 "kasetk" ki čakajo da pridejo na DVD
grims-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ne mislim direktno na čas, ampak na vsa navodila, ki si jih dobil in še vedno sprašuješ
wink-1.gif

Materiala imaš pa velik
redface-1.gif

Zakaj pa na dvd? Čez XY let boš spet imel jebo, kje in kako pa to predvajat, pa kvaliteta se ti zgublja, ko boš stiskal 1kasetko na 1dvd.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
ja, ampak čas je tisti krivec, zaradadi katerega je tako.
uf-1.gif

hja... na kaj bi pa moral presneti, da bom čez xy let lahko predvajal?? Na nekaj, kar še "pogruntal" niso??
tongue-1.gif

Mi je pa zanimivo nekaj. Pred cca tremi leti sem eni deklici posnel neko zadevo. In sem ji prinesel naslednji dan kamero... kabel (ki pravte da ni dober) .... vtakne v svoj PC .... zazna novo napravo.... se odpre neki programček (ki je bil menda že v PC).... stisne predvajanje na kameri in snemanje na PC. Je blo v eni uri vse rešeno. Ampak ta PC je že nekje na smetišču.
Sam da kabel nabavim, pa grem dalje nooo.. sej bom
cool-1.gif

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Pogoj za kvalitetni prenos posnetka s kasetke na računalnik je vsekakor FireWire povezava kamere z računalnikom. Seveda moraš imeti ustrezni priključek na računalniku. Če ga ni, se dobi sorazmerno poceni ustrezna kartica, ki jo vgradiš v računalnik. Potem rabiš ustrezen program za zajemanje videa. Jaz že nekaj let uporabljam Pinacle Studio in sem zelo zadovoljen.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Opozoril bi še na nekaj.
Ko povezujete kamero s PC-jem, najprej povežite z fireware kablom OBA aparata preden ju vključite! . Šele potem prižgite PC in kamero.

Meni je, sicer samo enkrat (zaradi tokovnega sunka?) ob neupoštevanju tega pravila odneslo elektroniko na kameri. Strošek: sitnica, 100 evrov...

Nazadnje urejeno: