Drugače pa hvala vsem za odgovore, da vem pri čem sem. K sreči se pa toliko spoznam, da sem sam videl, da so obstoječi kabli preslabi.
Potrem pa predstavi podatke, kolikšno moč potegne kompresor in koliko Grelci... Pa še Nazivno toplotno moč TČ napiši...Sešteta največja električna moč z grelci notranje enote in toplotne črpalke.
Ehh... Se mi je zdelo da se pretirava z močjo... TČ z 12 kW topotne moči ti tudi z vklopljenimi grelci težko potegne preko 5 ali 6 kW....Podatki so za Vaillant aroTherm Plus 12 kW.
Manjša pomoje za mojo situaciji, kolikor sem bral, ne pride v poštev.
Največja električna moč zunanje enote po specifikaciji 8 kW, največja električna moč notranje enote po specifikaciji 8,6 kW.
A je to ta TČ... Enofazna 12kW... 5,5 kW max moči na kompresor (23,3A)V kakem scenariju se pa grelci vklopijo na polno 9 kW ?
Saj bi bila na treh fazah?!?
Obe verziji obstajata...
No potem pa ne paničariObe verziji obstajata...
12kW toplotne moči je cca 1/3 električne oz v Primeru tvoje TČ max 5,5kW električne...Več TČ pod nobenimi pogoji ne more potegnit iz omrežja...Bomo videli, kaj se bo razvilo. Zakaj ravno 12 kW sem pa razložil par postov višje...
Sej se zavedaš, da to ne boš naročil jutri in bo potem že pojutrišnjem toplo v hiši?Slabša pa ne more bit, ker hiše nimam izolirane, samo okna so menjana... Ogrevalne površine je 102 m2.
Obstoječi kotel z gorilcem je dotrajan in se mora po tej kurilni sezoni obvezno izvesti kaka menjava. Da bi hkrati poleg toplotne hišo še izoliral pa žal ni dovolj budgeta, z menjavo ogrevanja pa ne morem čakat.
Sej se zavedaš, da to ne boš naročil jutri in bo potem že pojutrišnjem toplo v hiši?
Pa to ves da je samo obracunska moc 2x drazja pri 3x32kot 3x25.Pomoje okrog 5m. Glavne varovalke bi pa itak potem mogu dobit 3x 32 A, če bi šel v vse navedene menjave...