Vezava denarja na banki

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Tast je pred leti prodal delnice Merkurja in s tistim denarjem bi lahko kupil garsonjero. Vendar so mu borzni strokovnjaki svetovali da naj nakupi delnice in razprši vlaganje v najbolj perspektivne panoge (Luka, Aerodrom; krka, petrol...) in bo še povečal vrednost.
On lahko sedaj kupi en k.... jaz, ki sem dal vezati na banko pa lahko kljub bednim obrestim še vedno kupim isto stvar kot pred leti.
Lahko je biti pameten, ko gledaš gibanja tečajev za nazaj.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
Srebrarja, dva vprašanja: koliko kilogramov srebra imata v lasti? Koliko je to procentualno, glede na svetovno zalogo?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zakaj pa sem sedaj nesposoben?
Rad bi samo s temi jurji si placeval zdravstvene storitve do konca zivljenja. In iscem nacin kako dobiti cim vec storitev.
In ker mi banka ponuja (recimo zagotovljenih)do 5% ob cca2% inflaciji (pa recimo da se zavedam da je zguba dolgorocno).
In ker tule nekateri svetujejo visje "zagotovljene" donose (pleh) jim ponujam deal. Imam enega takega svetovalca v "druzini". Ce bi prevec njega poslusal bi imel nekaj % manj ne pa vec.

Ravnokar po radiu, dodatno zdravstveno zavarovanje 10% gor. Zdaj naj mi pa pojasni kdo, kako je to mogoče, če je inflacija resnično samo 2%? Prav tako gre gor hrana nekje 10%, gorivo, odvozi smeti, elektrika... kaj pa še drugega rabim kupiti za svoj denar?

Kako naj zdaj ta človek s 5% obresti drži korak z rastjo cen zdravstvenega zavarovanja?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Srebrarja, dva vprašanja: koliko kilogramov srebra imata v lasti? Koliko je to procentualno, glede na svetovno zalogo?

Kar povem naj ti kakšen kupček imam?
ne-ne-1.gif

Vem pa, da imam od nekaterih zelo zanimivih serij kovancev v lasti po en promil serije
cool-1.gif

Koliko % nafte imajo pa tisti ki kupujejo nafto, žito, baker ali koliko % imaš pa ti neke firme? Ali sploh veš v katera podjetja vlaga nek sklad?

Ne vem kakšen % srebra imam, ni moj namen pokupiti vsega. Vem pa, da je moj % vse večji, ker se zadeva porablja, ne pa tiska na novo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kamorkoli ekonomija že gre, zaloge srebra se manjšajo. Ne da se mi zdaj razlagati vse o srebru, ampak vsebuje ga tudi tvoj telefon, PC, plazma/lcd TV, ekran, stikala po hiši, računalnik, tipkovnica... če se ne vrnemo ravno v kameno dobo, se bo srebro porabljalo naprej, poraba presega količino nakopanega srebra že lep čas. Zaloge se manjšajo in lep dan bo zaškripalo.

Če si malce pogledaš prodajo telefonov, ipadov, računalnikov, televizorjev, vidiš da se vse to lepo prodaja kljub krizi.

Je pa zadeva seveda špekulativne narave in dolgoročna naložba. Meni se je sicer že podvojila, ampak osebno smatram, da to ni še nič.

Morda se tudi motim, če ima kdo boljšo in bolj ziher naložbo s takim potencialom, naj mi jo pa prosim zaupa.

In ja, tudi zdaj med recesijo srebro lepo raste.

Seveda ga boste eni kupovali šele potem, ko bo že v Slovenskih novicah pisalo, da je to ok stvar.

No, jaz imam polovico prihrankov v srebru, tako da jaz ne čakam na OK iz Slovenskih novic. Nisem pa tako navdušen in ozkogleden kot ti. Naj raste!
priden.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
No ja, jaz imam nekaj še v paladiju in zlatu, kaka zaplata zemlje se najde, realno premoženje v glavnem, ki nikoli ne more iti na nulo.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.693
113
Samo še ena baba ti manjka, da ti tale kup fajn razfuka in te obere do kosti!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Bo treba najti eno karieristko, ki bo delala cele dneve, če bo vsaj svoje nakupe pokrivala, bom zadovoljen. :D

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Prav tako ga je zelo malo praktično pri vseh drugih aplikacijah, razen srebrnega pribora seveda, tako da jaz vidim zanj lepo prihodnost.
E to vidiš!
Uporabno, pa še investicija zraven!
Win-win...
cheer.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ja to je moteče, da oksidira. Pa tudi če vas zdaj pri nakupu moti DDV, je tam cena še precej večja od borzne cene samega materiala. Kar je logično, tudi pri lopati se ne vprašaš koliko stane železo na borzi. :D

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Numy in podobni; vsi smo amterji in nesposobni. Kolega kmet nas je vse scat peljal. Poleti kupil psenico po 140, zdele se po 250 grebejo....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Gorivo gre spet gor, za več kot 2%. Očitno bo dobra naložba imeti polno cisterno kurilca.

Samo ne vem kako gre vse to v samo 2% inflacije. Gorivo, zdravstveno zavarovanje, hrana, elektrika, smeti,.. vse gre gor za več kot 2% v enem letu, eni pa sveto verjamejo v 2%.