Vezava denarja na banki

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Ajd pametnjakoviči! http://www.kitco.com/LFgif/ag2010.gif
Pozabil si na desni del.
Posebej, ko se gospodarstvo pobira.

Ful je kul kupiti na špici...

Očitno ti veš, kdaj in kje je špica. Blagor tebi.

Če bi imel ti blago vezo o srebru, bi vedel, da pobiranje gospodarstva pospešuje porabo srebra in je to za ceno srebra torej samo dobro.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Inflacija seveda je večja od izmerjene, saj nismo slepi.

Ne boš verjel, v zahodnih ekonomijah se jo pač meri z metodologijo, ki je ne vidi "prav". Če hočeš temu reči skrivanje, tudi prav.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Inflacija seveda je večja od izmerjene, saj nismo slepi.
Ne boš verjel, v zahodnih ekonomijah se jo pač meri z metodologijo, ki je ne vidi "prav". Če hočeš temu reči skrivanje, tudi prav.

Znaš razložiti, kakšen model uporablja državni statistični zavod in zakaj model ni primeren. Ali samo verjameš da veš?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Ajd pametnjakoviči! http://www.kitco.com/LFgif/ag2010.gif
Pozabil si na desni del.
Posebej, ko se gospodarstvo pobira.

Ful je kul kupiti na špici...

Očitno ti veš, kdaj in kje je špica. Blagor tebi.

Če bi imel ti blago vezo o srebru, bi vedel, da pobiranje gospodarstva pospešuje porabo srebra in je to za ceno srebra torej samo dobro.

Hm. Suvaš mimo ali si funkcionalno nepismen?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Brez zveze hodit od banke do banke pa fehtat tiste promile.
Katere banke imajo dobre obrresti smo ze napisal, pojdi na te in vprasaj ce dajo se kaj zreaven.
(v kar pa dvomim ce ne bos poslovanja nesel k njim). Tisti 3x4 se mi zdi najbolje kot kratkorocnbi.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:Hm. Suvaš mimo ali si funkcionalno nepismen?

Kaj ti ni jasno? Rast industrije = rast porabe surovin, srebro = surovina, večje povpraševanje = manjša zaloga = višja cena

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:

Kaj ti ni jasno? Rast industrije = rast porabe surovin, srebro = surovina, večje povpraševanje = manjša zaloga = višja cena

Tako je, na momente bi se človek vprašal ali pišeš učbenike na temo "osnove ekonomske teorije"
hysterical-1.gif

pipo

Majstr
19. mar 2008
946
456
63
tako na kratko, kar me moti glede srebra :

- skladiščenje > vložek par k€ je praktično par kil materiala za skrivat po hiši

- kovanci > obdelana surovina, torej to obdelavo plačas, verjetno vsi kovanci niso enako aktualni in potem imaš lahko problem z

likvidnostjo ali se pa čez x let to kar je danes IN potem ni več in imaš spet problem

- ddv

- sivi uvozniki, ebay in podobno - ne vzbuja nekega zaupanja. Ne rečem da to ne teče kot namazano (ne vem). Pri skladih, borzi,

bankah so te stvari porihtane. In fajn je, ko se gre za tvoj denar, da je čimmanj neznank.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

To bi drzalo le, ce ne bi bilonobenega drugega povprasevanja po srebru, razen zaradi industrijskih potreb. Temu seveda ni tako.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik pipo pravi:
tako na kratko, kar me moti glede srebra :

- skladiščenje > vložek par k€ je praktično par kil materiala za skrivat po hiši

- kovanci > obdelana surovina, torej to obdelavo plačas, verjetno vsi kovanci niso enako aktualni in potem imaš lahko problem z

likvidnostjo ali se pa čez x let to kar je danes IN potem ni več in imaš spet problem

- ddv

- sivi uvozniki, ebay in podobno - ne vzbuja nekega zaupanja. Ne rečem da to ne teče kot namazano (ne vem). Pri skladih, borzi,

bankah so te stvari porihtane. In fajn je, ko se gre za tvoj denar, da je čimmanj neznank.

-Zato ga pa kupujemo, ker za malo denarja danes dobimo še veliko srebra, ko bo drag, ga bomo prodajali. Vem da je ideja, da si sam odgovoren za svoje bogastvo nekaj nenavadnega danes, toda komu bolj zaupaš kot sebi?

-Standardni naložbeni srebrniki in palice so vsi vedno aktualni, srebro je srebro, ne glede na risbice na kovancih

-DDV je enkraten strošek, tudi pri delnicah in skladih imaš marže, provizije, stroške upravljanja, davke na dobiček,... srebro komot prodaš nekaj ceneje kot se dobi v trgovini z ddvjem vred

-Torej ne zaupaš v nič kar se prodaja na ebayu? Plemenite kovine tečejo kot namazane že več tisoč let, kako dolgo poznamo delnice in sklade? Razne neznanke pa le drži stran od tvojega denarja.
evil.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tudi napise, vklesane v kamen, poznamo ze vec tisoc let, pa predvidevam, da imas doma dokumentacijo ali na papirju (to je tista stvar, ki je gorljiva, razpade na vlagi, jo pozrejo podgane, zbledi na soncu, se umaze z jajcnimi madezi od krvi in cesenj in kateri skoduje se kup drugih nevsecnosti) ali na kaksnem elektronskem mediju (don't get me started ...) ?
wink-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:

Po tvoje je torej silver bullion win-win situation? Če gospodarstvo raste, gre poraba srebra in posledično cena gor. Če gre ekonomija dol, gre pa srebro vseeno gor, ker je pač žlahtna kovina?
hysterical-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Kamorkoli ekonomija že gre, zaloge srebra se manjšajo. Ne da se mi zdaj razlagati vse o srebru, ampak vsebuje ga tudi tvoj telefon, PC, plazma/lcd TV, ekran, stikala po hiši, računalnik, tipkovnica... če se ne vrnemo ravno v kameno dobo, se bo srebro porabljalo naprej, poraba presega količino nakopanega srebra že lep čas. Zaloge se manjšajo in lep dan bo zaškripalo.

Če si malce pogledaš prodajo telefonov, ipadov, računalnikov, televizorjev, vidiš da se vse to lepo prodaja kljub krizi.

Je pa zadeva seveda špekulativne narave in dolgoročna naložba. Meni se je sicer že podvojila, ampak osebno smatram, da to ni še nič.

Morda se tudi motim, če ima kdo boljšo in bolj ziher naložbo s takim potencialom, naj mi jo pa prosim zaupa.

In ja, tudi zdaj med recesijo srebro lepo raste.

Seveda ga boste eni kupovali šele potem, ko bo že v Slovenskih novicah pisalo, da je to ok stvar.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Srebra je v vsaki elektronski napravi na srečo zelo malo, tako da tudi 10x povečanje cene srebra ne bi vplivalo kaj dosti na ceno končnega izdelka.
Npr. iz enega grama srebra lahko narediš 1500m dolgo žičko - 1 gram zdajle stane nas končne kupce v lepi palici z DDV v lepi trgovini 0,88€ (seveda v obliki 1kg palice, da ne bo zdaj kdo iskal gramskih). Iz enega kovanca ki zdajle stane nekih 28€ torej dobimo kar dobrih 46kilometrov žičke.

Prav tako ga je zelo malo praktično pri vseh drugih aplikacijah, razen srebrnega pribora seveda, tako da jaz vidim zanj lepo prihodnost.

Seveda nikogar ne silim v to naložbo, sem pa osebno zelo bullish na silver, čas bo pa pokazal ali sem imel prav ali ne. Meni se zdi vsekakor boljša zadeva, kot pa nesti denar nekemu kravatarju. Vsak se mora pa odločiti sam, ne pa poriniti svoj prigarani denar v tuje roke in upati na najboljše.