Vezava denarja na banki

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Verjetno je mislil, da si naj nakupi nekaj 100 litrov mleka, pa kamion kruha... Pa nekaj sodov piva.
smile-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik igi pravi:
p.s. jst sem dal na factor banko... Dobiš največ za najmanj časa

A to si dal 3x4=1? Sem jih vprašal, pa mi še vedno ni jasno ali se sredstva, ki jih predčasno vzameš ven kaj obrestujejo, ali dobiš obresti samo na tisto, kar je na računu ob koncu vezave?

29. nov 2010
20
0
1
Factor 4X3: vezavo lahko prekineš na vsake tri mesece (po telefonu, emailu nekaj dni prej), dobiš izplačane tudi obresti, ki so se natekle do takrat. Kazni ni, prekineš lahko le celotno vezavo, ne po delih (malo danes, še malo čez 3 mesece).

Preveri še Lon in Delavsko hranilnico, tradicionalno imata zelo ugodne obresti, naj te image ne moti- država jamči do 100.000 evrov depozitov v vseh bankah in hranilnicah.

Še o denarju pod blazino: nekaj forumašev očitno živi v prepričanju, da nekatere stvari niso mogoče. JA, JE MOGOČE, DA VAM DRŽAVA HLADNOKRVNO VZAME!!!! Preverite, kaj je bilo z depoziti v argentinskih bankah l.2000, preverite, kako madžarska vlada ta trenutek jemlje državljanom privarčevana sredstva v privatnih pokojninskih varčevanjih, morda kdo od vas lahko opiše, kako donosno in varno je bilo varčevanje v islandskih bankah do 2009. Potrebna je le ena nočna seja vlade in vaši prihranki so, puf, nacionalizirani. V časih, v katerih živimo, si ni slabo omislit sefa v kleti in v njem švicarjev, USD in par evrov.

Srebro: v trenutku, ko se začnejo o nečem pogovarjat celo stare mame (ali to celo začnejo kupovat!!!) je skrajni čas, da pobereš dobiček in greš iskat srečo drugje... pa magari v manganu, kositru ali borznem indexu Slonokoščene obale.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik burekmivednotekne pravi:
Factor 4X3: vezavo lahko prekineš na vsake tri mesece (po telefonu, emailu nekaj dni prej), dobiš izplačane tudi obresti, ki so se natekle do takrat. Kazni ni, prekineš lahko le celotno vezavo, ne po delih (malo danes, še malo čez 3 mesece).

Na njihovi strani piše, da je možen delen odpoklic sredstev? Dejansko potem s to ponudbo dobiš 3,8% obresti za 3 mesečno vezavo?

29. nov 2010
20
0
1
...OK, delen odpoklic, se opravičujem. Za 1 leto dobiš 3,8%, za 3 mesece dobiš 3,8% * 1/4 ( ker imaš vezano le četrt leta) - sem že imel vezano in sem že predčasno prekinil, tako, da pišem iz lastnih izkušenj.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kakšna vlaganja? Saj nisem svetoval nobenega vlaganja, samo vezana vloga je pač neumnost. Cene energentov, hrane itd se pa upam reči, da bodo rasle hitreje kot vezane vloge.
Karkoli že misli storiti s tistim denarjem, naj raje stori zdaj.

Ampak jst še vedno ne razumem.... Kaj pa naj po tvoje kupi?

p.s. jst sem dal na factor banko... Dobiš največ za najmanj časa

Kupi naj tisto, kar pač misli kupiti po izteku vezane vloge, ker bo to najverjetneje ceneje dobil danes, kot pa tedaj kljub obrestim.

A vam res ni jasno, da na banki samo izgubljate denar. Ne, seveda vam ni. Očitno se mora te lekcije vsak naučiti sam.

Denar je pač treba tako naložiti ali uporabiti, da se ga oplemeniti. To pa ne bodo drugi počeli za vas.

pa3cia

Pripravnik
24. sep 2010
155
0
16
Ljubljana
In kaj tebi ni jasno?

Že prej ti je nekdo ponujal deal: da ti 100 k, ti mu neglede na stanje in nihanja čez leto vrneš 110 k, ostanek pa obdržiš zase (če je tvoj predpostavljeni 25% donos, to pomeni, da boš v kratkem času brez truda zaslužil 15 k EUR).
Torej win-win situacija za oba: on bo imel 10% donos (torej več kot 1 x višji kot na banki), ti pa 15 k EUR ...

No, zmenita se, jaz vzamem samo 1 kEUR za finančno svetovanje (bom šla kasneje po nakupih, juhu).

papa

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Ajd pametnjakoviči! http://www.kitco.com/LFgif/ag2010.gif

OK, tale graf prikazuje pretekle donose. In prvo pravilo vlaganja, takšnega ali drugačnega je, da pretekli donosi niso zagotovilo za prihodnje donose. Sicer se strinjam s tabo, a vseeno jaz ne bi vsega dal v zlato/srebro. Tudi pri zlatu/srebru se na široko manipulira, najbrž poznaš primer bratov Hunt iz 70-ih let 20. stoletja, ne? Kakršnokoli vlaganje s seboj nosi riziko. Jaz osebno vidim zlato/srebro kot trenutno najboljšo varianto. Predvsem srebro.

Dokler bodo obresti centralnih bank nizke, naj bi cene žlahtnih kovin rasle oziroma vsaj ne padale. Potem imamo še nevarnosti sesutja tako dolarja, evra kot tudi yuana, kar spet daje prednost kovinam. Po mojem mnenju trenutno ni nevarnosti, da bi cene teh kovin kaj padle (dnevna/tedenska nihanja ne štejejo). Dokler se globalna ekonomija ne spuca, bodo cene v višavah. Sky is the limit. Vsi pa upamo, da ne pride do popolnega kolapsa, ker potem nam tudi bogastva v kovinah ne bodo kaj dosti pomagala (vojne, lakota, kriminal, ...).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Fak pa kaj tebi ni jasno? Kdo bi kaj kupil po poteku vezave? Kdo pa pravi da ima namen kaj kupiti? Kaj pa če nima namena kupiti ničesar pa če ima namen samo ublažiti da mu inflacija ne bi požirala denarja? Torej kaj bi ti storil na njegovem mestu pri predpostavki da je človek ziheraš in da ne mara delnic, zlata in ostalih vrednostnih papirjev? Kaj bi ti majster s 100.000€ gotovine. Dobro jaz zase vem da jih na banko treutno ne bi dal ker bankam ne zaupam ampak kaj bi ti storil kot poznavalec če izključiš vse zgoraj našteto?
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Normalno, samo raste, kot IB, PL, cene stanovanj...
Bi bilo zanimivo brati tri leta stare teme na to tematiko. Da vidimo kdo je takrat pravilno napovedal borzni zlom, recesijo, kreditni krc, prazna stanovanja......priznam jaz mislim da jih nisem. Sem pa dva sest vzel denar z borze in sel na svoje. Se vedno sem manj zgubil s stanovanjem kot pa ce bi se danes racunal koliko let moram se biti na borzi da bom imel toliko kot 2006.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Bi bilo zanimivo brati tri leta stare teme na to tematiko. Da vidimo kdo je takrat pravilno napovedal borzni zlom, recesijo, kreditni krc, prazna stanovanja......priznam jaz mislim da jih nisem.

Glede borze je bilo jasno, da bo balon razneslo, ker je bil tako nenormalno napihnjen (tako kot so danes cene kovin). Jaz sem takrat prodal vse skupaj in nabavil nepremicnino zase. Ce ne bi, bi izgubil cca. 50%, tako nisem nic, ker je v kraju, kjer je ponudba zelo slaba in ni problem prodati ce bi res zetel, kljub manjsi likvidnosti trga nepremicnin.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Uuuu odprl si mi obzorja, ali se lahko dobiva mi lahko ponudiš kak produkt? Koliko denarja lahko vzamem s seboj, imaš kak limit ali lahko vzamem kar vse prihranke s seboj?
cheer.gif

PS:. Vmes pa še dava plombo na tvojo nepremičnino (če jo imaš) in ko mi čez nekaj mesecev izplačaš glavnico in donos ti dam izbrisno pobotnico?
zmaga.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Aja ko že govoriš o 25% donosu se bova dogovorila in bo za vsakega nekaj, za mene 15% ter za tebe 10% da bo pošteno, konec koncev zakaj bi se ukvarjal z menoj za đabe!
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
No, kako je s tem dealom, ki ti ga je ponudil Avtofun? Še lahko jaz primaknem nekaj tisočakov za 15% obresti, kar je več, je pa tvoje?

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Resno, če avtorja teme ne zanima drugega kot vezava na banki, zato mu ne prodajat nekih buč oz. srebrnih in zlatih paličic...
Če tebe interesira srebro, še ne pomeni da je tako tudi za vse ostale... Nekomu srebro, drugemu delnice, tretjemu zavarovalne police, četrtemu nepremičnine, nekomu pa vezava. Spet nekdo pa bo vlagal v alkohol in čage. Tak ti je to, moral se boš tega še naučit.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
avtofunu se tudi jaz pridružim. imam denar (pa recimo da je več kot jurja, koliko ne bom javno....), kdo ga želi? seveda pričakujem "garancijo" za posel lahko tudi tako kot je avtofun napisal.
če prvi posel uspešno izvedeva.. bomo uspešno sodelovanje nadaljeval. sicer pa boste šli vi pod most, jaz pa v večje stanovanje. (mogoče tudi v mojega če ne boste preveč zgubil)

Junaki?! javite se na ZS