Vezava denarja na banki

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
Imam nekaj denarja, ki bi ga vezal in me zanima kaj je bolje fiksna ali spremenljiva obrestna mera?
Nazadnje mislim da sem vezal s fiksno 2.5%

Ce dam vezat za pol leta in bi denar nujno mogove rabil po ene 4 mesecih, kako ga dobiti brez da placas nekih penalov?

Hvala vnaprej

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Maš več variant:

- Vzava za 4 mesece
- Vezava za 6 mesecev (če ni nujno pač počakaš dva meseca, ker imaš ponavadi realtivno večjo OM za pol leta kot za krajše dobe)
- Polog na vpogledni varčevalni račun (npr: http://www.sparkasse.si/bonus-racun)

Sam sem vezal na Sparkasse, ker imajo v pogojih napisano, da lahko prekineš brez penalov oz. še dobiš 1% obresti.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
poglej se Factor banko.
Tam imajo produkt 4x3=1 obrestna mera je pa 3,8%. Vezava za 3 mesece, ki se 3x avtomatično obnovi, če je ne prekineš.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ti si ga tudi ne? Polno garažo ga imaš ne?
smile-1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Kaj pa če ti dam 50.000 EUR, pa ti kupi srebro, čez pol leta mi pa vrneš 60.000 EUR. V kolikor ti bo kaj zmanjkalo , vzamem namesto denarja tudi oko, ledvico, jetra, vse po 20.000 EUR. Pošteno:)

Ker sem pa danes posebej dobro razpoložen, ti pa predlagam naslednji deal. Greš na banko vzameš 100.000 EUR kredita, zastaviš za ta znesek srebro pa še kaj, čez 6 mesecev vrneš 105.000 EUR in uživaš do konca leta s 25.000 EUR (8 mesečnih plač predsednika vlade).

Sicer pa kaj ti govorim, ko zanesljivo to delaš dnevno in se javljaš iz Bahamov, ko si ravno v RBC Royal banku pogledal na računalnik in dal 100% nasvet, kako obogateti.

PS. Upam da nisi prodajal srebra včeraj ko je bila cena 28,2. Ali, da ga nisi kupoval 3. januarja, ko je bila cena več kot 30,5. Ker pri nihanju več kot 5 % v 14 dneh, je težko zanesljivo zadeti napoved +25 % v 6 ali morda, če bo treba, 4 mesecih, vsaj take omejitve je postavil avtor teme. Ker lahko ti najdem recimo 4 mesečno obdobje v lanskem letu, ko je bilo srebro pušenje (in seveda tudi 4 mesečno, ki je bilo boljše kot sedmica na lotu) (11.1-13.4 - koliko:))

financna

Zelenc'
3. nov 2010
10
0
1
Maribor
Obišči stran
Še odgovor na drugi del vprašanja:
Na kratek rok ni velike razlike med fiksno in spremenljivo obrestno mero. Večina bank ponuja kar fiksno.

Kot je že bilo omenjeno, imajo najvišje obrestne mere Factor banka in Probanka.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Kje niste razumeli mojega stavka da naj kupi srebro??

jemlješ ti droge al si pač tak
bonk.gif

Poglej naslov teme..! Mislim, da ima vsak, ki piše v tej temi izoblikovano svoje stališče glede takšnih in drugačnih in bi mu lahko vsiljeval svoje mišlenje.

Avtor teme pa je postavil ZELO jasno vprašanje, ki smo ga razumeli (kot kaže skoraj) vsi.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Glede na to, da bo mleko naslednji mesec šlo 10% gor, je računica jasna. Ob vseh napovedanih podražitvah, je vezati denar precej trapasto.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Tako je, poslušajte tovariša Numya, kupite šlepar mleka, počakajte 1 mesec. 10% donos ne bo, je pa zagotovljeno med 5-8%
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Nisem napisal, da je treba kupiti mleko, samo da je neumno vezati denar za smešne obresti, medtem ko cene vsega rastejo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Že ampak če imaš 100.000€ jih najbrž ne boš ob rednem mesečnem dohodku porabil za hrano in pijačo? Torej kljub temu da šnicli in jajce ter mleko gredo gor za 10%, je bolje denar vezat pri banki za 2% kot pa ga imeti doma v štumfu?
smile-1.gif
Ali sem slučajno kakšno cako zamudil v šoli? Torej če se noče it raznih naložb je to edina realna možnost da lovi inflacijo ali...?

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Nisem napisal, da je treba kupiti mleko, samo da je neumno vezati denar za smešne obresti, medtem ko cene vsega rastejo.
Kako dolgo pa veš, da bo rastlo? A bo tudi čez 6 mesecev še vedno rastlo? Pa čez eno leto? Kaj pa če on ni človek za tovrstna vlaganja? Naj kljub vsemu rine z glavo skozi zid tako kot pred časom dedki in babice z kupovanjem delnic Nove KBM?
Ne vsiljevat svojega prepričanja nekomu, ki ima na podlagi vprašanje svoje prepričanje in želje...
zmaga.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Kakšna vlaganja? Saj nisem svetoval nobenega vlaganja, samo vezana vloga je pač neumnost. Cene energentov, hrane itd se pa upam reči, da bodo rasle hitreje kot vezane vloge.
Karkoli že misli storiti s tistim denarjem, naj raje stori zdaj.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kakšna vlaganja? Saj nisem svetoval nobenega vlaganja, samo vezana vloga je pač neumnost. Cene energentov, hrane itd se pa upam reči, da bodo rasle hitreje kot vezane vloge.
Karkoli že misli storiti s tistim denarjem, naj raje stori zdaj.

Ampak jst še vedno ne razumem.... Kaj pa naj po tvoje kupi?

p.s. jst sem dal na factor banko... Dobiš največ za najmanj časa