Samo tale je res malo mimo stran... Vpišeš 10000€, 36 mesecev in ti dajo na prvo mesto Sbarbank 1,75 in potem ponudijo "kupon" kot super ponudbo, da imaš potem 2,05, v naslednji vrstici pa je DH z 2,15Citat:
Uporabnik Breyton pravi:
Poglej tule : http://www.depoziti.si/
Osebno bi raje vlozil v kakšne delnice sklade itd
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Pri skladih so manjša in si npr rečeš ko gre recimo 10% dol s parimi kliki prestaviš v drugega in počakaš da se vrne na isto raven. Pač da se izogneš dolgim padanjem.
A tako slučajno ti sploh bereš kaj človek napiše? Napisal sem relativno varno in relativno donosno...Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Varnos pa donos glih ne greta skupaj.
Skladi niso zate, torej banka.
Sprašujem se kaj tak genij kot si ti sploh dela tu gor...Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Dej vzem si cas, pa s to tvojo "idejo" o parih klikih razsvetli par DZUjev in ljudi ki se s tem ukvarjajo. Za zacetek lahko probas preko emailov.
Poskrbel bos za salve smeha in krohotanja na tvoj racun.
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
V prvem primeru dobis 1000 tock, v drugem pa ob 3% vstopni za 9700 eur /10.
Glede obdavcitve pri izplacilu vedno placas davek na dobicek ki gre takole:
Ce si lastnik tock manj kot 1,leto placas 25%,davka OD dobicka, v tvojem primeru 250,eur
Ce si lastnik od 1-5 20%
5-10 let 15%
10-15 10%
15-20 5%
Nad 20 nic
Torej pri mesecnih vplacilih ti po 20 letih in enem dnevu ne placas davka samo na prvi mesec vplacila. Na drugi mesec do petega leta 5% od dobicka itd
Nic ni mutke tle. Vec kot placas davka na dobicek boljse je zate!
Aja pa se to, ce se ti odlocis kupit tocke ti jih vedno kupijo z enodnevnim zamikom. Torej vplacas danes kupijo jutri.
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Ravno o tem govorim. Pri delnicah so nihanja velika, moraš spremljat, vse se obrača. Pri skladih so manjša in si npr rečeš ko gre recimo 10% dol s parimi kliki prestaviš v drugega in počakaš da se vrne na isto raven. Pač da se izogneš dolgim padanjem. 2007 sem to želel narediti pri Raifeisnu, pa je bil postopek prekompliciran, svetovalci so pa trdili, da ne bo več padalo (in jaz sem jih poslušal, ker itak ni šlo za veliko vrednost). Ko pa to delaš sam s parimi kliki ko/če imaš čas pa ne vidim razloga zakaj ne bi občasno to naredil...Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Nasvet da vložiš v sklade z top donosom zadnjih 5 let se mi zdi smiselen vkolikor zadevo toliko spremljaš, da boš ko se začne trend obračat hitro prestavil v drugi sklad...
Ti pa tvoje obračanje trenda
Če bi bilo to v praksi tako preprosto,skoraj nobenemu nebi bilo treba hodit v službo,samo vložili bi in ob "obračanju trenda" prestavljali v druge sklade! In če misliš da je to res tako enostavno,zakaj se sploh truditi s skladi? Kupiš direktno delnice in ob obrnitvi trenda "prestaviš" v drugo delnico in služiš na polno! Ali pa še lažje,odpreš si trgovalni račun,si izbereš neko zelo likvidno delnico in z njo trguješ dnevno (namig: trend se obrne vsaj 10x v času enodnevnega trgovanja,torej mala malica zate,ki obvladaš obrat trenda)
Vidim, da si res eden finančnih gurujev, ki si preveč pameten, da bi tu kaj konkretnega povedal, saj v prostem času špekuliraš z milijoni (verjetno pri monopoliju, saj živiš v hotelu mama)Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Cak, kaj zdej, a bos razsvetlu se dzuje o svoji strategiji spekuliranja z menjavo skladov znotraj dzuja s taktiko t.i. futranja kur na "caka paka" nacUn.
Za kej takega ne rabis bit pamenten, vsak ti bo povedal isto.
Res no, ce znas kumarce ne pomen da znas tud denar.
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Gre zgolj za preprosto idejo, ki je nastala ko sem gledal grafe nihanja za en svoj sklad iz preteklosti. Kadar je bil padec 10%, je šlo vedno vsaj 25-30% dol. Od tu ideja, da bi, ko pade za 10% (od točke preobrata), prestavil v drug sklad (tistega, kjer se kaže nek pozitiven trend znotraj iste DZU). In potem ko se trend obrne (in recimo naraste 10% od najnižje točke v tem nihaju iz česar se glede na preteklost lahko sklepa, da bo šlo navzgor), sredstva vrneš v ta sklad.