vezana vloga - depozit

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Sej pravm, ti bi to s parim klikom, tko k moja baba k nafutra kure na telefonu.

Nimas pojma kaj bo s podjetji v protfelju sklada in na podlagi svojega neznanja ne vids problema, itak, par sekund - caka paka.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Dobro ok, kam zdaj relativno varno in relativno donosno vložit 10k€ za obdobje 5 let? Alta ABS 5k + Alta PharmaTech 5k ali
depozit Delavska hranilnica za 36mesecev z 2,15% obrestno mero? Ali pol pol??

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Breyton pravi:
Poglej tule : http://www.depoziti.si/

Osebno bi raje vlozil v kakšne delnice sklade itd
Samo tale je res malo mimo stran... Vpišeš 10000€, 36 mesecev in ti dajo na prvo mesto Sbarbank 1,75 in potem ponudijo "kupon" kot super ponudbo, da imaš potem 2,05, v naslednji vrstici pa je DH z 2,15
grims-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Pri skladih so manjša in si npr rečeš ko gre recimo 10% dol s parimi kliki prestaviš v drugega in počakaš da se vrne na isto raven. Pač da se izogneš dolgim padanjem.

"ko gre recimo 10% dol s parimi kliki prestaviš v drugega in počakaš da se vrne na isto raven"
13.gif

Torej najprej narediš 10% minus,potem preložiš v drug sklad in čakaš,da se prvi (ali drugi) sklad vrne na nulo,kjer si že bil?
uf-1.gif

Tole je popolnoma skregano z logiko...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Varnos pa donos glih ne greta skupaj.

Skladi niso zate, torej banka.
A tako slučajno ti sploh bereš kaj človek napiše? Napisal sem relativno varno in relativno donosno...

Mah, na tem forumu je itak 99% bluzatorjev (ne glede na temo), ki so pametni da je groza, ko pa kdo kaj konkretnega vpraša pa ne dobi odgovora ampak še naprej samo pametovanje...

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Alta ABS 5k + Alta PharmaTech 5k je po mojem mnenju dobra kombinacija. Seveda obstaja določeno tveganje ampak mislim, da vseeno nižje kot pri drugih skladih.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Dej vzem si cas, pa s to tvojo "idejo" o parih klikih razsvetli par DZUjev in ljudi ki se s tem ukvarjajo. Za zacetek lahko probas preko emailov.

Poskrbel bos za salve smeha in krohotanja na tvoj racun.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Dej vzem si cas, pa s to tvojo "idejo" o parih klikih razsvetli par DZUjev in ljudi ki se s tem ukvarjajo. Za zacetek lahko probas preko emailov.

Poskrbel bos za salve smeha in krohotanja na tvoj racun.
Sprašujem se kaj tak genij kot si ti sploh dela tu gor...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Cak, kaj zdej, a bos razsvetlu se dzuje o svoji strategiji spekuliranja z menjavo skladov znotraj dzuja s taktiko t.i. futranja kur na "caka paka" nacUn.

Za kej takega ne rabis bit pamenten, vsak ti bo povedal isto.
Res no, ce znas kumarce ne pomen da znas tud denar.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
V prvem primeru dobis 1000 tock, v drugem pa ob 3% vstopni za 9700 eur /10.

Glede obdavcitve pri izplacilu vedno placas davek na dobicek ki gre takole:

Ce si lastnik tock manj kot 1,leto placas 25%,davka OD dobicka, v tvojem primeru 250,eur

Ce si lastnik od 1-5 20%
5-10 let 15%
10-15 10%
15-20 5%
Nad 20 nic

Torej pri mesecnih vplacilih ti po 20 letih in enem dnevu ne placas davka samo na prvi mesec vplacila. Na drugi mesec do petega leta 5% od dobicka itd

Nic ni mutke tle. Vec kot placas davka na dobicek boljse je zate!

Aja pa se to, ce se ti odlocis kupit tocke ti jih vedno kupijo z enodnevnim zamikom. Torej vplacas danes kupijo jutri.

Tole z davkom ne bo držalo. Lestvica obdavčitve je takšna:
do 5 let je obdavčitev 25%,
od 5 do 10 let, je obdavčitev 15%,
od 10 do 15 let je obdavčitev 10%,
od 15 do 20 let je obdavčitev 5%,
Nad 20 let - ni davka

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Nasvet da vložiš v sklade z top donosom zadnjih 5 let se mi zdi smiselen vkolikor zadevo toliko spremljaš, da boš ko se začne trend obračat hitro prestavil v drugi sklad...

Ti pa tvoje obračanje trenda
rolleyes-1.gif

Če bi bilo to v praksi tako preprosto,skoraj nobenemu nebi bilo treba hodit v službo,samo vložili bi in ob "obračanju trenda" prestavljali v druge sklade! In če misliš da je to res tako enostavno,zakaj se sploh truditi s skladi? Kupiš direktno delnice in ob obrnitvi trenda "prestaviš" v drugo delnico in služiš na polno! Ali pa še lažje,odpreš si trgovalni račun,si izbereš neko zelo likvidno delnico in z njo trguješ dnevno (namig: trend se obrne vsaj 10x v času enodnevnega trgovanja,torej mala malica zate,ki obvladaš obrat trenda)
smirk-1.gif
Ravno o tem govorim. Pri delnicah so nihanja velika, moraš spremljat, vse se obrača. Pri skladih so manjša in si npr rečeš ko gre recimo 10% dol s parimi kliki prestaviš v drugega in počakaš da se vrne na isto raven. Pač da se izogneš dolgim padanjem. 2007 sem to želel narediti pri Raifeisnu, pa je bil postopek prekompliciran, svetovalci so pa trdili, da ne bo več padalo (in jaz sem jih poslušal, ker itak ni šlo za veliko vrednost). Ko pa to delaš sam s parimi kliki ko/če imaš čas pa ne vidim razloga zakaj ne bi občasno to naredil...

Ali lahko tole malo bolj podrobno obbrazložiš? Zanima me predvsem, če imaš točno določene kriterije za izstop iz naložbe in če se teh kriterijev potem dejansko v vseh primerih tudi držiš? Torej če npr VEP pade za 10% greš ven? 10 % od katere vrednosti? Kam potem prestaviš denar- v kateri sklad? Kako veš da pa bo ta sklad potem delal +?

Mislim, da je pri vlaganju v vrednostne papirje absolutno potrebna strategija. Vsaka strategija pa je boljša kot pa če človek te strategije nima.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Gre zgolj za preprosto idejo, ki je nastala ko sem gledal grafe nihanja za en svoj sklad iz preteklosti. Kadar je bil padec 10%, je šlo vedno vsaj 25-30% dol. Od tu ideja, da bi, ko pade za 10% (od točke preobrata), prestavil v drug sklad (tistega, kjer se kaže nek pozitiven trend znotraj iste DZU). In potem ko se trend obrne (in recimo naraste 10% od najnižje točke v tem nihaju iz česar se glede na preteklost lahko sklepa, da bo šlo navzgor), sredstva vrneš v ta sklad.

Gre zgolj za idejo, številke so čisto na pamet. Niti nisem nikjer napisal da je to prava strategija. Moj point je bil, da lahko danes v normalnih skladih, ki omogočajo elektronsko poslovanje to enostavno narediš s parimi kliki in ne kot pred parimi leti, ko sem videl kaj se dogaja z določenim skladom in sem želel sredstva prenesti v drug sklad, pa bi zaradi zaprtja poslovalnice moral prit osebno v žabarijo podpisat dokumente
10.gif
Ker je šlo za malo vrednost tega nisem naredil...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Cak, kaj zdej, a bos razsvetlu se dzuje o svoji strategiji spekuliranja z menjavo skladov znotraj dzuja s taktiko t.i. futranja kur na "caka paka" nacUn.

Za kej takega ne rabis bit pamenten, vsak ti bo povedal isto.
Res no, ce znas kumarce ne pomen da znas tud denar.
Vidim, da si res eden finančnih gurujev, ki si preveč pameten, da bi tu kaj konkretnega povedal, saj v prostem času špekuliraš z milijoni (verjetno pri monopoliju, saj živiš v hotelu mama)
stupid-1.gif

Sem že zgoraj razložil da gre zgolj za idejo, številke so za lase privlečene. In ni point v tem temveč v dejstvu, da lahko danes enostavno s parimi kliki prestaviš sredstva v drug sklad znotraj iste DZU če na tak ali drugačen način sklepaš, da bo vrednost tvojega sklada zgolj še padala... DZUji, ki elektronskega poslovanja v letu 2015 ne omogočajo so pa zame toliko za leseno žlico, da se mi o njih sploh ne zdi vredno razmišljat, če jih je že na najbolj osnovnih področjih čas povozil.

Ampak ker vidim, da si res strokovnjak, prosim razsvetli nas kam bi bilo po tvoje najpametneje vložiti 10000€ za obdobje 5 let. Da je neko razumno razmerje med donosom in varnostjo. Aja, verjetno boš napisal, da gre za premajhna sredstva da bi se splačalo karkoli delat, zato je najboljše kar na vezano vlogo. Ker ti obračaš svoje milijone... in bomo spet kot v temi, ko je nekdo spraševal kam naj vlaga 100€ mesečno, pa je namesto konkretnih predlogov dobil kup pametovanja, da se s takim drobižem ne splača ukvarjat (v resnici pa je pri nekomu z 800€ plače in družino že 100€ mesečno prekleto težko dati na stran).

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
ksz

Glede na to da je naslov teme: vezana vloga - depozit

Obvestilo SKB o spremembi obresti s 1.4.

Varčevalni račun trojni plus:
Doba vsakega pologa na varčevalni račun*: Trenutno veljavna obrestna mera Obrestna mera od 1. 4. 2015 dalje
1. od 1 dan do 31 dni 0,10 % 0,02 %
2. od 32 dni do 90 dni 0,20 % 0,10 %
3. od 91 dni do 180 dni 0,60 % 0,25 %
4. od 181 dni do 365 dni 1,00 % 0,50 %
5. od 1 leta do 3 let 1,50 % 1,20 %
6. več kot 3 leta 2,50 % 1,50 %

Počasi bomo res morali zraven nositi, da bomo lahko varčevali...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
depoziti.si ima čisto napačne podatke... Pač slaba reklamna stran... Kje je trenutno najboljša obrestna mera za 5000k+ in 3 ali 5 let?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Gre zgolj za preprosto idejo, ki je nastala ko sem gledal grafe nihanja za en svoj sklad iz preteklosti. Kadar je bil padec 10%, je šlo vedno vsaj 25-30% dol. Od tu ideja, da bi, ko pade za 10% (od točke preobrata), prestavil v drug sklad (tistega, kjer se kaže nek pozitiven trend znotraj iste DZU). In potem ko se trend obrne (in recimo naraste 10% od najnižje točke v tem nihaju iz česar se glede na preteklost lahko sklepa, da bo šlo navzgor), sredstva vrneš v ta sklad.

Imaš (v teoriji) fenomenalne ideje! Zakaj bi ti sploh vlagal v neke brezvezne nedonosne bančne depozite?
grims-1.gif

Še enkrat ti pa povem,da stvar ni tako preprosta,kot jo zgoraj opisuješ. Včasih ta strategija seveda deluje,še večkrat pa ne.
Ker ne moreš vedeti,kje je točka preobrata...in ne moreš vedeti,kdaj točno se bo začel pozitivni in kdaj negativni trend (vsaj ne na podlagi gibanja točk sklada). Ker če bi te stvari vedel,bi delal samo to in služil neomejeno. Oz.še bolje,služil bi direktno še več z delnicami...oz.najbolje,služil bi na dnevnih nihanjih delnice,lahko tudi po 5 do 10% na dan (in to samo z znanjem o točkah preobrata)
Ker pa stvari v praksi niso tako preproste,ti svetujem,da v tem trenutku daš v banko na vezan depozit,da boš mirno spal
wink-1.gif