Na Štajerskem opažam pa ravno obraten proces. Na veselice, kjer igrajo popularni narodnozabavni ansambli (Modrijani, Gadi....) prihaja ogromno mladih. Posledično je tam veliko punc, kar privabi tudi čefurje na "goveje fešte". Ravno zaradi te popularnosti domače glasbe pri mladih pa izvajalci na žalost producirajo vedno slabšo glasbo in postaja bistveno da je hitra ter z enostavno melodijo ter z neumnim besedilom.
Če imate možnost si poglejte Avsenikov musical : Bila sva mlada oba. Ko sem musical poslušal v Cankarjevem domu, kjer je ozvočenje pripravil usposobljen tehnik so mi šle kocine po telesu. Slovenci znamo sproducirati zelo kvalitetno glasbo (Perič, Gjurin, Avsenik, .....), ki pa jo je potrebno iskati na neobljudenih koncertih.
Če imate možnost si poglejte Avsenikov musical : Bila sva mlada oba. Ko sem musical poslušal v Cankarjevem domu, kjer je ozvočenje pripravil usposobljen tehnik so mi šle kocine po telesu. Slovenci znamo sproducirati zelo kvalitetno glasbo (Perič, Gjurin, Avsenik, .....), ki pa jo je potrebno iskati na neobljudenih koncertih.