veselice in cefurska glasba

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Na Štajerskem opažam pa ravno obraten proces. Na veselice, kjer igrajo popularni narodnozabavni ansambli (Modrijani, Gadi....) prihaja ogromno mladih. Posledično je tam veliko punc, kar privabi tudi čefurje na "goveje fešte". Ravno zaradi te popularnosti domače glasbe pri mladih pa izvajalci na žalost producirajo vedno slabšo glasbo in postaja bistveno da je hitra ter z enostavno melodijo ter z neumnim besedilom.

Če imate možnost si poglejte Avsenikov musical : Bila sva mlada oba. Ko sem musical poslušal v Cankarjevem domu, kjer je ozvočenje pripravil usposobljen tehnik so mi šle kocine po telesu. Slovenci znamo sproducirati zelo kvalitetno glasbo (Perič, Gjurin, Avsenik, .....), ki pa jo je potrebno iskati na neobljudenih koncertih.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.611
3.974
113
61455403.jpg

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-1
16
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Mi lahko kdo razlozi fenomen zakaj je letosnje leto toliko juznjaske glasbe po gasilskih, nogometnih, sportnih veselicah in ostalih zabavah? Ne mi rect, da so juznjaki superiorni v skladbah, ker povprecen cefurski komad nima nobene veze s kvalitetno glasbo. Zal.
"Čefurska glasba":

"Veselica":

Nazadnje urejeno:

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Na eni vrtni veselici 2 tedna nazaj, so imeli prvo neki xy ansambel, ki so fušali, da je hudo, pol pa so gor poslali neke hrvate oz. dalmatince ... ko so odpeli 3 pesmi sva z našo vstala in šla domov. Na vrtni veselici pričakujem domačo glasbo, ne južno ali katero koli drugo.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Mi lahko kdo razlozi fenomen zakaj je letosnje leto toliko juznjaske glasbe po gasilskih, nogometnih, sportnih veselicah in ostalih zabavah? Ne mi rect, da so juznjaki superiorni v skladbah, ker povprecen cefurski komad nima nobene veze s kvalitetno glasbo. Zal.
"Čefurska glasba":
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3p6bgG62uUo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Veselica":
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QSF7UCdMgaU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Čefursko glasbo lahko pričakuješ od takih xy bendov kot so Ansambel roka žlindra:

Zato jaz ne hodim na take vrtne veselice, kjer pojejo xy bendi. Ok, rok žlindra ima dve tri pesmi ok, ostale so nikakšne, veselice so katastrofa - dokaz v videu.

Najboljše je hoditi na veselice, kjer nastopajo kakšni Modrijani, Sašo/slavko Avsenik, Slak (ko je še bil), vesele štajerke in podobni ansambli.

Glede modrijanov ... vem da jih vas veliko sovraži ... ampak v naši regiji zelo veliko nastopajo na vrtnih veselicah, vedno grem na njihove veselice, ker naredijo odličen žur, pa mogoče eno ali dve južni zajodlajo čez celo veselico oz. sploh ne vem, če sploh imajo kdaj kakšno južno, v glavnem, toliko ljudi, koliko se jih zbere na veselicah pri modrijanih, jih ni nikjer.

Res žalostno ... tako kot, ko sva šla z mojo za novo leto v eno restavracijo, ki so imeli silvestrovanje za pare ... tam sva oba pričakovala neki bend, ki bo pel domače in takšne božično-novoletne pesmi ... ne igrali so več kot pol pesmi južne, neke angleške, in damjana murka kako je srečen da je moški - ko so potem še spustili tistih par raketic za silvestrovo, sva šla takoj domov ... katastrofa.

Najlepša veselica, ki se jih spomnim, je bila od Slakov, ni bilo toliko ljudi kot na modrijanih, ampak so imeli zelo lepe komade in veselica kot bi veselica mogla biti. Ne pa ona tam, z električno kitaro brenka na neko rokovsko pesem.