veselice in cefurska glasba

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.227
7.009
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Spodoben slovenski NZ bend z lastno produkcijo je drag, če vžameš bend Zvira feltna in Lojze na harmoniki je ceneje. Samo potem je tudi glasba tako-tako.
Pred prihodom æevapov in plesk so bile klobase in kremenatli.
Kremenatlov najbrž ni zaradi nekoliko omejene količine, visoke cene in tudi sicer se ok prodajo v prosti prodaji. V čevape lahko ”porineš” vse obrezline... (pa to ne pomeni da je najslabše meso v njih). Za rebra se najbrž manj ljudi zanima v trgovini kot pa kremenatle.
Zato pa jih ponavadi ponujaji pri malicah v menzah in gostilnah.
Klobase imamo tudi mi občasno, pa ni zanimanja za njih (v primerjavi s čevapi). Še hrenovke do šle bolje če ne drugače v hotdogih.
Oddojka je pa itak skoraj vsako leto zmanjkalo, ampak njega ne moreš na reverz vzeti.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Narodno zabavni ansambli na vrtnih veselicah zelo malo pojejo južne pesmi. Govorim o kakšnih Modrijanih, Spevih, Slavka Avsenika, Veselih štajerkah itd in ne o nekih amaterskih ansamblih, ki imajo eno ali pa dve svoji pesmi, ostalo kradejo drugim. Izjema so morda Navihanke, kjer če ni ena hrvaška notri na vsakih 5 pesmih potem nekaj ni v redu, očitno. ... Problem so ti pop pevci oz. zabavni glasbeniki, ki pojejo vsako tretjo pesem v slovenščini, ostalo v južnem jeziku. Isto je za božične in novoletne praznike, s tem, da takrat raje povabijo kar južnjake, da jim igrajo in pojejo na ulicah. Na primer Tanja Žagar, enkrat bil na njenem koncertu ali kako se temu reče, za fašenk na ptuju pred leti ... katastrofa no ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.227
7.009
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Visoka cena kremenatlov?
Je še kaj dražjega od prasca? Prašič ima tistih nekaj 10 (najbrž manj kot 50, vrat ni hrbet) lepih kramanatlcov in gotovo. Za čevape je pa ”vse dobro”
Pa še hrbet je malo težje dobro spečt pri kosti kot čevape.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ok, ocitno mava razlicne poglede o mesu in ceni le tega... Ce so cevapcici iz pravega mesa bodo drazji ok kotletov...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
takih iz "pravega" mesa ni po "veselicah".... niso veselice ampak ena žalost zato v navednice.

sicer pa je pravo meso za čevape ena zelo stara koza ki jo drugače kot trikrat mleto itak ne moreš pojesti...

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
malokakšen slovenski bend naredi tako kmečko izvedbo kot teli "zvezde večera" na Noč na Vrhniki:

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/fncqNiTAKyo&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/fncqNiTAKyo&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

Takega fušanja verjetno že leta nisem slišal.... in videl take norije folka.
uf-1.gif
Jah, Vrhnika ni ravno znana kot "slovensko" mesto, seveda se folk poistoveti s "svojimi dol", zato verjetno tudi tak glasbeni izbor organizatorjev.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Vegeta pravi:
Učer na Avtoshowu v Kranju tud ni manjkalo "Yu" melosa
smile-1.gif

No no....sem bil tudi jest tam, in ja...je bila tudi "yu" muska, dance muska v angleškem jeziku ipd.. prav tako je bilo tudi kar nekaj slo komadov, med njimi tudi Domen Kumer, Kingstoni ipd., pač vsega po malo.

Je pa razlika med npr. yu dance, pop in yu narodno.

Tudi na Vrhniki ni bila narodna...ker in vivo ne spada pod yu narodno ampak dance/pop. Sicer lani je bila SLO muska npr. Big foot mama in ob pol dveh se je 9/10 folka spokal dam zaradi tisti enih in istih prežvečenih starih komadov.

Npr. kaj takšnega ni blo slišat niti na Noč na Vrhniki niti na avto showu v Kranju...... https://www.youtube.com/watch?v=ufLDeTThppA

https://www.youtube.com/watch?v=whDCwQGhU_U

Je pa tako a ne, prodaja se kar folk želi....in kot kaže trenutno pač tako je....sploh pri mlajših generacijah.....sicer sam nimam popolnoma nič proti yu muski, pa sem slovenc.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
pa ne poslusat če te ne sede... očitno harmonika in goveja župa ne nosi več dnarja... (kar je logično da se enkrat izpoje..)

Nazalost sem prisiljen poslusati, ker trobijo svoje teli cefurji povsod kamor se naselijo. Zdaj je trend poseljevanja gorenjske. Cez dvajset let bo tukaj okoli mene siska in fuzine skupaj.
uf-1.gif

Ne vem zakaj se selijo ljudje iz balkana sem, ce se ne znajo asimilirati in spostovati drugih obicajev. Ce jim je tam tako lepo, naj ostanejo. Dol.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Slovenci so zategnjeni in se znajo samo nasekat na govejo musko in eventuelno še mal stepst. Žur (in fudbal) je unim od dol očitno bolj v krvi in temu primerna je klientela in temu primerna je muska in hrana...

Ne hodim ne na veselice še, manj pa na vese£ice ker vse skupaj ni podobno ničemur.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
pa ne poslusat če te ne sede... očitno harmonika in goveja župa ne nosi več dnarja... (kar je logično da se enkrat izpoje..)

Nazalost sem prisiljen poslusati, ker trobijo svoje teli cefurji povsod kamor se naselijo. Zdaj je trend poseljevanja gorenjske. Cez dvajset let bo tukaj okoli mene siska in fuzine skupaj.
uf-1.gif

Ne vem zakaj se selijo ljudje iz balkana sem, ce se ne znajo asimilirati in spostovati drugih obicajev. Ce jim je tam tako lepo, naj ostanejo. Dol.

Jst v mojem zakotnem mestu.....če vidim mulca, ne zna po naše. Ninje pa ima jih svuda, bosance vsaj razumeš, tele pa ne. Ena vzgojiteljica je rekla, da jih je že polovica. In finta je, da smo jih prve med vojno fasali, prej jih ni bilo. Mogoče je kakšen zašel, samo na splošno jih ni bilo.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.132
1.909
113
Emona / Carnium
Polovica jih je (v enem razredu). Ampak takšnih, ki doma sploh ne govorijo slovensko. Sej otroc se niti ne ne morejo naučiti slovenščine, če doma nihče ne govori slovensko. Tu vidim priložnost za stieberja, da pomaga pri socializaciji staršev, predvsem mladih mamic.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.442
5.676
113
Sicer ta da povsod poslusajo svoj jezik in se tko ne morjo naucit nase je mal....prezvecena ze by softi...

Pa gorenjska jih ni prva fasala...ampak so tm ze bli pred vojno...na Desenicama...pa u Kranjskoj gori...pa Planina je tud jih bila puna
smile-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Šipci nas bodo premagali tako, kot so srbjance na Kosovem - s kurcem.
Imajo po 5+ pamžev, ne znajo slovensko in jih tudi bk za to, živijo in so zadovoljni? z malim, dočim pri nas je treba imeti vse v ibr, pamža #1 pri 30+ pa še to max 1 ali mogoče (na sto primerov) dva, pa konc.
Čez 50 let bomo (oz. boste) tu govorili šiptarsko.
crazy1.gif

Krivi smo pa sami. Tko, kot so bili srbjanci sami krivi na Kosovem in kot so si Makedonci sami krivi (sam da tega trenutno še ne vejo).