veselice in cefurska glasba

mistique

Guru
16. jun 2009
14.127
1.902
113
Emona / Carnium
Ko je Nenad leta 1958 prišo v LJubLJanu, v eno izmed barakarskih naselij, je poæas začeo spoznavati ljepote slovenskog jezika in če je spoznal kakšno slovenku al' pa če je imeo veæ sreæe in spoznao zemljakinju, je v nekaj letih učijo malog Miæu, kako se reče tata slovensko. To, da mali Miæko fotru čez 10 let predstavil dvojino je drugotnega pomena. Ampak, Miæko je znal slovensko, ma£ ga je hecao £ ampak dobr, itak je bil busanc. Za zelo površno predstavo o Miæotu glej Čefurji raus.

Tole je pa new wave
smile-1.gif

Telih "50%" otrok pa v šoli gleda v tla, dviga roko, ko prfoksa reče: danes je lep dan, ne hodijo na dejavnosti, staršev ni na roditeljske, govorilne ure, oooooooooglavnem, nula integracije tam kjer živi, tam kjer dela itd. Med drugo polovico otrok so tudi "čefurji", ki pa doma govorijo (tudi) slovensko. Kako eni da, drugi ne? Kaj je drugače pri teh, ki ne govorijo slovensko?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.440
5.674
113
smile-1.gif
žvečiš za softijem.....

Pa Nenad nije imo Miæu nego mu je b£o ime A£en....razumiješ?

Čefurji raus.......ej veš da ga še nisam prebrao......zakaj ne? Ker mi je to že tolk prežvečena tema da je že mim....ajde da smo sada 97me....tko pa ti rečem sam popu..... mi ga
smile-1.gif

Prošle sedmice bio u BEOgradu.......dovezem dole neko pomoč......i 300 hudiæa vidi Ane studira dole s£ovenštinu....pa čovjeæe pa ja nisam mogo vjerovati......ja sam lično mogo da pričam slovenski usred BEOgrada. Sa njom slovenski.......pa jebo te i njezin dečak, pošto je ona učila slovenski čak je razumeo i mene kad sam sanjom pričo slovenski.....i tako da sam i JA onda mogo da pričam sa njim slovenski jer me je razumeo.....okeee uzvratio mi na srpski...al vidi JA kao svetski čovek mogo sam i JA njega da razumijem!

Mislim čovječe...pa to je stvarno bilo...nevjerovatno.....vrh!

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.440
5.674
113
Kar se juga tiče.......bil v RSK....bil pr muslimanih......ok srbija srbija zdej prvič......

Pa j***ti mi smo vs ološ pobral......dol ljudje uni tapravi....tko ko se zagre....kle pa sami čudaki iz juga
bonk.gif

EDIT: edin kar se šipcev tiče.......bom pa no comment da mi se karma ne sje.....
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Pa j***ti mi smo vs ološ pobral......dol ljudje uni tapravi
Dol to že leta pravijo....hvala bogu za Slovenijo, da se ološa znebijo
,,kod nas nema šalabajzera, svi so u Sloveniji,,
hysterical-1.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Krivi so vsi ki kupujejo burek in kruh v pekarnah odprtih 24h na dan
sprasujem se.gif

Glede na vzpon "ekstremne" desnice v evropski parlament je jasno kakšen je trend razmišljanja po razviti Evropi. Kako bo pa pri nas je pa od vas odvisno

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Sem se pred časom sprehajal po enem večjem slovenskem mestu v času pouka. Groza me je bila. Pred kafiči mularija z mobiteli "ex mini TV". Muska nabija tista prava južnjaška, bi rekli pr nas "cigumugu". Nobeden se ni pogovarjal slovensko. In kot je napisal že #abraham# eno stran nazaj.. krivi smo si sami. Pa ne zato, ker nočemo imet 5 kom otrok, ampak zato, ker igramo neke humanitarce in ponujamo neke pomoči zmeraj drugimi sami pa nimamo za "burek". In pri takšni kapaciteti drugih narodov, je normalno da je prišla tudi druga kultura.
Glasbeni izvajalci v SLO. Ke živimo v dokaj majhni državi in imamo kar veliko raznih bendov (sej je večina mularije špila v mladosti vsaj v 2 bendih). In tako poznamo vsi že skoraj vse. Pri muski tople vode ne bo izumil nobeden. Mogoče eden na vsakih 50 let, bo dodal neki novega... da bo mal nekaj drugače... ostalo se pa ponavlja. Pa naj bo to SLO, CRO, SRB muska. Na veselicah, kjer igrajo naši manj znani bendi oz. ansambli, je vse kopirani Slak, Avsenik pri narodnih in playback z zabavnimi. In te playbacki so so vsi isti. Samo petje ali dretje je malo drugače sfušano. (so tudi izjeme, ki jih pa ni veliko). Cene. Tisti, ki se imajo za nekaj več bi radi tudi računali več. In to zato, ker so se pojavili na nekem festivalu, posnel 2 komada, ki nista nič drugačna kot kopija ostalih. In če ti takšn hoče 2 jurja.... pa računajte kolko ljudi morate imeti na prireditvi in kolko prodati, da se pokrije samo glasba. (kaj pa še ostalo). Če gre denar iz kakšnega proračuna, se pa najema zgoraj v naslovu omenjeno glasbo. In to zato, ker je veliko prebivalstva že njihovega in še velik dajo na njihovo tudi za moje pojme enolično glasbo. Recimo da postavte v Jesenicah Avsenika... drug teden pa enga čefurskega izvajalca... kdaj bo več ljudi?

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Je bil pa danes festival piva in tam je bila kvaliteta glasbe na visokem nivoju, kljub občasnem južnjaškem melosu, ki pa je bil seveda totalno rockersko bluzerski.
zmaga.gif

Se strinjam, odlična muzika je bila!

Meni se je zdel izbor tako dober, da sem se pri organizatorju pozanimal, komu gre zasluga zanj.
Pa sem izvedel, da gre dejansko za internetni Radio Žica, ki deluje non-stop.
Še zanimivost: DJ je sedel sredi vrta Gas stationa in od tam vrtel.

Skratka, Radio Žica rulz!
Pri meni se že posluša tudi doma
cheer.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Pa j***ti mi smo vs ološ pobral......dol ljudje uni tapravi
Dol to že leta pravijo....hvala bogu za Slovenijo, da se ološa znebijo
,,kod nas nema šalabajzera, svi so u Sloveniji,,
hysterical-1.gif

Saj to je splošno znano.

Taleni in tabutasti so prišli do Slovenije, sposobnejši so šli naprej.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.127
1.902
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Je bil pa danes festival piva in tam je bila kvaliteta glasbe na visokem nivoju, kljub občasnem južnjaškem melosu, ki pa je bil seveda totalno rockersko bluzerski.
zmaga.gif

Se strinjam, odlična muzika je bila!

Meni se je zdel izbor tako dober, da sem se pri organizatorju pozanimal, komu gre zasluga zanj.
Pa sem izvedel, da gre dejansko za internetni Radio Žica, ki deluje non-stop.
Še zanimivost: DJ je sedel sredi vrta Gas stationa in od tam vrtel.

Skratka, Radio Žica rulz!
Pri meni se že posluša tudi doma
cheer.gif

Hehe. Žica pozna kar nekaj muzike. Nekoč je vrtel na Gama MM, v Ortu, Palmi in še marsikje. Modela priporočam za vse, kar ni turbo veseljaška prireditev.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.611
3.974
113
Citat:
Hehe. Žica pozna kar nekaj muzike. Nekoč je vrtel na Gama MM, v Ortu, Palmi in še marsikje. Modela priporočam za vse, kar ni turbo veseljaška prireditev.
Temu se sicer glede na reference reče star prdec.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Mi lahko kdo razlozi fenomen zakaj je letosnje leto toliko juznjaske glasbe po gasilskih, nogometnih, sportnih veselicah in ostalih zabavah? Mislim, da je tole prelomno leto, ker kaj taksnega ne pomni nihce od starejsih.
evil.gif

Slovenci prav tekmujete kdo bo izpadel vecji osel in plesal, pel na to glasbo. Ne mi rect, da so juznjaki superiorni v skladbah, ker povprecen cefurski komad nima nobene veze s kvalitetno glasbo. Zal.
Ali je to zal generacijska evolucija?

sicer letos se nisem bil na taki žurki tako da...
ali gre za narodno glasbo?ali ge za glasbo v stilu severine,rozge...?ali nekaj v stilu crvenih jabuk,parni valjak,bijelo dugme...?
ker vsaj zame dobre žurke brez jugo rocka ni za severino mi je vseeno,rozgo rad vidim slišim ne,za nardonjake mi je pa vseeno če jih jutri ukinejo

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.281
113
42
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Temu se sicer glede na reference reče star prdec.

Enes ima pa kr dost pojma v muziki. Odličen izbor je imel vedno

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.302
7.058
113
ksz...

Na veselicah še gre, jaz zadnič pridem na fitnes pa se suče neki južni komad, katerega se še avdič ne bi sramoval. Na srečo sem imel dostop do računalnika in zamenjal playlisto na kaj bolj normalnega
wink-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
še vedno ne vem ali govorite o narodnjakih ali normlani južni glasbi?
če o slednji zastopim narod,ker je le ta veliko kvalitetnejša od naše.pač werner,žagarca,grošeljca,lendero in co. je
bonk.gif

big foot mama,DMP,mi2 so pa verjetno že izven cenovnega ranga

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A sploh obstaja normalna južna glasba, če odmislimo rock legende?

magazin,čoliæ.kalember,dragojeviæ,gibonni,srebrna krila....da ne bi napisal rekordno dolgega posta
cool-1.gif