veselice in cefurska glasba

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Tole je pa klasika

moja iz otrostva, mama rekla, da sem postal cisto miran, ko sem ta komad slisal.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.440
5.674
113
smile-1.gif
prides v Srbijo pa pogovor nanese na glasbo...pa zenska rece pa kdo pr ns sploh poslusa narodno...

Ok na radiju jo majo...ampak jo nikjer javno ne slisis...na ulci noben ne naziga narodnjakov iz avta..

Pogledas Fb profile...sam pop...rock...sem bil se sam presenecen!

O "bosancih"...mislm republiko srpsko...sm mel obcutek da tko govorijo podobno kot mi za jug...pac nasi "bosanci"
smile-1.gif

Tko ko prides nazaj v Slovenijo pa pogledas nase "zdomce"...se res zamisls ampak tko z
smile-1.gif
na obrazu...kva smo mi kle gor dobil

Pa mesto je cisto...za razliko od "bosanskih" bratrancev...res si tko pozitivno presenecen...defintivno se kdaj!

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
smile-1.gif
prides v Srbijo pa pogovor nanese na glasbo...pa zenska rece pa kdo pr ns sploh poslusa narodno...

Ok na radiju jo majo...ampak jo nikjer javno ne slisis...na ulci noben ne naziga narodnjakov iz avta..

Pogledas Fb profile...sam pop...rock...sem bil se sam presenecen!

O "bosancih"...mislm republiko srpsko...sm mel obcutek da tko govorijo podobno kot mi za jug...pac nasi "bosanci"
smile-1.gif

Tko ko prides nazaj v Slovenijo pa pogledas nase "zdomce"...se res zamisls ampak tko z
smile-1.gif
na obrazu...kva smo mi kle gor dobil

Pa mesto je cisto...za razliko od "bosanskih" bratrancev...res si tko pozitivno presenecen...defintivno se kdaj!

lej meni je enkrat en rekel ko sem ga vprašal v BiH zakaj ne posluša narodne.Mi je nazaj rekel a ti poslušaš heleno blagne?
recimo v BiH je rock še vedno in tako kot v 70,80h pa to itak ne samo yugo rock,recimo dubioza kolektiv je ena taka grupa ki jo posluša skoraj celotna država
je pa nekaj mogoče ne ravno v enaki meri ampak recimo zelo dobro poznam zdomce v berlinu tudi župnika dorija.oni ponavadi tud poslušajo glasbo ki jo imamo mi za smešno in morda malce kmečko

Kamele0N

23. jul 2008
42.440
5.674
113
Ma bil sem recmo po vseh omembe vrednih mestih po bosni....pa zdej Bg (ok vem da to najbrz ne predstavlja celotne Srbije)

Ampak razlika je k da si skocu iz srednjega veka u sedanjost!
Najvec opazs razliko v mentaliteti folka...

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
jaz sem bivšo jugo celo prevozil,vključno z kosovom,srbija je BG,ostalo je sirotinja in ljudje dejansko živijo slabše kot v BiH.ko se voziš po podeželju in vidiš kake so ceste ter kaki avti ter oslovsko vprego se res zamisliš...
so me pa najlepše sprejeli makedonci.za njih smo slovenci res Carji(nalašč z veliko)

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kar se juga tiče.......bil v RSK....bil pr muslimanih......ok srbija srbija zdej prvič......

Pa j***ti mi smo vs ološ pobral......dol ljudje uni tapravi....tko ko se zagre....kle pa sami čudaki iz juga
bonk.gif

EDIT: edin kar se šipcev tiče.......bom pa no comment da mi se karma ne sje.....
grin1.gif

V nekaj postih si napisal toliko neumnosti da se kr kadi... Od zacetka..
RSK ce ze 10 let ni vec, pa tudi v casu svojega obstoja ni bila referenca za karkoli.
Ljudje "dol" ali tukaj so isti, razen ce mislis da ti se geni spremenijo zaradi 300km geografske razlike. Najvecje pizdarije so storili tisti "dol". Najvecji turbo folk kic zvezde so od "dol". Pa ne zaradi tega ,ker so slabsi ampak je koncetracija ljudi vecja. "Dol" narodnjaki rulajo od nekdaj, sploh pa danes. Zaradi recesije je sicer stanje v riti za vse glasbenike ampak naceloma je za narodnjake se vedno kruh. Za vse druge pa ni. Tudi Zdravko Colic je prisiljen svoje CDje prilagati pralnemu prasku.

Glede teme... zakaj Slovenci poslusajo cefursko muziko... V bistvu je ne... Poslusajo sund kakor vecina EU. Vecina zadev je direkt copy paste z Turcije/Bolgarije i nima z "cefurji" naceloma nic

Razlog da se taksne stvari poslusajo je kretenizicija in turbopotrosnistvo in se isti stvar dogaja povsod po EU. Point je da se napijes in je v bistvu cisto vseeno kaj se zraven poslusa.

Je pa nekaj preostale glasbe na Balkanu precej bolj kakovostne od SLO produkcije ze zaradi vecjega trzisca in vecjega stevila avtorjev. Tukaj seveda ne mislim na Stavrose, Severine in kurcepalce.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Daj mi ti razloži iz prve roke, ker me že leta zanima
Odšli ste iz yugovine, ker vam tam pač nij pasalo, zdaj pa tu, kamor ste prišli, delate yugovino,
ne vidim logike v tem, v čem je fora?
Mislim.....kaj boste potem, ko bo tu identično tistemu, od česar ste zbežali?.....ekonomsko smo že itak na istem, samo kredite še pokurimo, čez 15let pa bo razpadla še infrastruktura in tudi okolica bo identična
V čem je smisel? ...ker naši, ki se odselijo, se trudijo čim bolj prilagodit in stopit z domačini, še na kraj pameti jim ne pade, nosit s seboj sranje od kakršnega so zbežali.

Kamele0N

23. jul 2008
42.440
5.674
113
Si dejansko kdaj pil njihovo vino dol?

Al si ribar...al si pa vinar...oboje hkrati ne mores bit!

Dol sploh ne pazijo na sode...belo vino dajo v sod ki je prejsno leto melo rdece vino...zveplajo kar vsepovprek...se prav fase to tud rdece vino...

Katastrofa od vina skratka!

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Mislim, da hoče samo spustit kajlo in primerja s kampi kjer že leta dopustujejo v večini Slovenci, ki prinesejo s seboj svoje navade in običaje, ker bivanje tam pač plačajo , če pa enkrat ne bodo smeli več vnašat cvička, pač ne bodo več dopustovali in puščali denar tam,
Brca na slepo

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Daj mi ti razloži iz prve roke, ker me že leta zanima
Odšli ste iz yugovine, ker vam tam pač nij pasalo, zdaj pa tu, kamor ste prišli, delate yugovino,
ne vidim logike v tem, v čem je fora?
Mislim.....kaj boste potem, ko bo tu identično tistemu, od česar ste zbežali?.....ekonomsko smo že itak na istem, samo kredite še pokurimo, čez 15let pa bo razpadla še infrastruktura in tudi okolica bo identična
V čem je smisel? ...ker naši, ki se odselijo, se trudijo čim bolj prilagodit in stopit z domačini, še na kraj pameti jim ne pade, nosit s seboj sranje od kakršnega so zbežali.

lej isto slovenci počno v berlinu,avstraliji,argentini,za razliko od fobičnih slovencev jim tam ne utrujajo ker imajo žurke z svojo glasbo in običaji
rolleyes-1.gif

verjetno pri nas ne dajo nobenmu na čelo pištolo in rečejo da mora na koncert Cece
uf-1.gif

pač jaz se takih krajev izogibam ker mi ne paše ne folk ne muzika,imam pa precej kolegov od dol vseh narodnosti ki gredo brez problema na pravo vaško veselico in znajo zapeti tudi kak komad ter odplesati polko,zame osebno pa ni boljšega žura kot s kako ex yu rock grupo,če pa hočem zganjat romatniko z ženo pa zmagajo kake klape ali podobna dalmatinska muzika,
se spomnim prvi bolj znani CD gibonnija Mirakul,če si ga imel v avtu si že na prvem zmenku
grims-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
ej isto slovenci počno v berlinu,avstraliji,argentini,za razliko od fobičnih slovencev jim tam ne utrujajo ker imajo žurke z svojo glasbo in običaj
Vem, da imajo svoja društva in veselice, kot včasih sredi Slovenije, ampak na delu, v gostilni, šoli, uradih in na ulici, se pogovarjajo po njihovo in poskušajom obnašat in delat še lepše in bolje od njih, da ne pridejo na slab glas.
Rad bi samo vedel kaj razmišljajo za prihodnost, čez 20let, ko bo tule ,,balkanski srednji vek,,.....v vsem, od samega izgleda okolice- svinjarije vsepovsod, še kanalizacija in greznice bodo samo spomin, do navad in kulture državljanov ter delovnih navad, kriminal ....itd......
....zdi se mi, kot bi naši izseljenci s seboj peljali še naše politike in menedžerje na tuje in jih izvolili v njihove parlamente in uprave
bonk.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
ej isto slovenci počno v berlinu,avstraliji,argentini,za razliko od fobičnih slovencev jim tam ne utrujajo ker imajo žurke z svojo glasbo in običaj
Vem, da imajo svoja društva in veselice, kot včasih sredi Slovenije, ampak na delu, v gostilni, šoli, uradih in na ulici, se pogovarjajo po njihovo in poskušajom obnašat in delat še lepše in bolje od njih, da ne pridejo na slab glas.
Rad bi samo vedel kaj razmišljajo za prihodnost, čez 20let, ko bo tule ,,balkanski srednji vek,,.....v vsem, od samega izgleda okolice- svinjarije vsepovsod, še kanalizacija in greznice bodo samo spomin, do navad in kulture državljanov ter delovnih navad, kriminal ....itd......
....zdi se mi, kot bi naši izseljenci s seboj peljali še naše politike in menedžerje na tuje in jih izvolili v njihove parlamente in uprave
bonk.gif

lej tudi tajužni v nemčiji v šoli na delu govorijo nemško,slovenija je "unikum" kar se uporabe jezika tiče zato ker se jim praktični ni bilo potrebno naučiti.bila je skupna država,govorico so razumeli vsi,večina jih je delala na gradbišču kjer je bil edini slovenec delovodja,se pa strinjam da obnašanje mladine pa ne vse da ne bo pomote ne pelje nikamor,ampak kot opažam zadnje čase smrklje stare 12-14 let pa vse čistokrvne slovenke na svojem iphonu rolajo narodnjake
bonk.gif
pri 12 letih sem jaz poslušal ac/dc GNR...šele kasneje pri 18 yugo rock

mistique

Guru
16. jun 2009
14.127
1.902
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Mislim, da hoče samo spustit kajlo in primerja s kampi kjer že leta dopustujejo v večini Slovenci, ki prinesejo s seboj svoje navade in običaje, ker bivanje tam pač plačajo , če pa enkrat ne bodo smeli več vnašat cvička, pač ne bodo več dopustovali in puščali denar tam,
Brca na slepo

Če je plačilo argument, pomisli na davek, ki ga plača čefur, ko gre po pleterski sadjevc na črpalko in na poti domov z narodnjakov, zvekne še burek (saj bi potico, samo ob tisti uri capli spijo). A ni to dovolj?
evil.gif

Že dolgo nisem slišal, da bi se kak čistokrvni Slovenec hvalil s tem, koliko denarja je zagonil v kampu na Hrvaškem. Običajno je nekaj v tem duhu: "Mi smo samo kruh kupovali, letos pa še tega ne bomo, ker imamo kruhomat!"
hysterical-1.gif

Drgač ni šlo za kajlo ampak sem poskušal malo počohati plesniv možgan in pokazati na slovenclja. Slovenclja, ki ga morda capl prepozna v špeglu
evil.gif
Skratka, svašta majka rađa, zakaj bi moral biti slovenec izjema, čefur pa pravilo?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Slovenclja, ki ga morda capl prepozna v špeglu
Normalno da ga prepoznam, sej je že moj prapradedek Slovencelj, ki še ni imel špegla, gradil to deželo ravno zato, da se bomo TU Slovenceljni gledali v špegu!
in pol ti pride bumbar, nesposobn da svojega še tolk ni znal porihtat, da bi lahko preživel in se je moral odselit, na moje in hoče, da jst ne bi bil več Slovencelj
bonk.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.127
1.902
113
Emona / Carnium
Ja kaj naj ti rečem? Prapradedek bo razočaran, ko se srečata in mu poveš "kakšna je scena". Še ena frustracija več za procesiranje. Začni pisat program in ne pozabi na regule za veselice
smile-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.611
3.974
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Da avsenikov sploh ne limam..
Boljše da jih ne limaš... starih Avsenikov ni več, Saša Avsenika sem pa slišal in videl pred nekaj dnevi in je na žalost resnično podpovprečen, netalentiran možakar, ki se šlepa na familijarno zapuščino.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ja saso je celo z jurijem zrnecem zacel sodelovati. Slednji sicer odlicno imitira franca kosirja, ampak kje je tukaj inovativnost?
smile-1.gif