Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
prides v Srbijo pa pogovor nanese na glasbo...pa zenska rece pa kdo pr ns sploh poslusa narodno...
Ok na radiju jo majo...ampak jo nikjer javno ne slisis...na ulci noben ne naziga narodnjakov iz avta..
Pogledas Fb profile...sam pop...rock...sem bil se sam presenecen!
O "bosancih"...mislm republiko srpsko...sm mel obcutek da tko govorijo podobno kot mi za jug...pac nasi "bosanci"
Tko ko prides nazaj v Slovenijo pa pogledas nase "zdomce"...se res zamisls ampak tko zna obrazu...kva smo mi kle gor dobil
Pa mesto je cisto...za razliko od "bosanskih" bratrancev...res si tko pozitivno presenecen...defintivno se kdaj!
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kar se juga tiče.......bil v RSK....bil pr muslimanih......ok srbija srbija zdej prvič......
Pa j***ti mi smo vs ološ pobral......dol ljudje uni tapravi....tko ko se zagre....kle pa sami čudaki iz juga
EDIT: edin kar se šipcev tiče.......bom pa no comment da mi se karma ne sje.....
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Daj mi ti razloži iz prve roke, ker me že leta zanima
Odšli ste iz yugovine, ker vam tam pač nij pasalo, zdaj pa tu, kamor ste prišli, delate yugovino,
ne vidim logike v tem, v čem je fora?
Mislim.....kaj boste potem, ko bo tu identično tistemu, od česar ste zbežali?.....ekonomsko smo že itak na istem, samo kredite še pokurimo, čez 15let pa bo razpadla še infrastruktura in tudi okolica bo identična
V čem je smisel? ...ker naši, ki se odselijo, se trudijo čim bolj prilagodit in stopit z domačini, še na kraj pameti jim ne pade, nosit s seboj sranje od kakršnega so zbežali.
Vem, da imajo svoja društva in veselice, kot včasih sredi Slovenije, ampak na delu, v gostilni, šoli, uradih in na ulici, se pogovarjajo po njihovo in poskušajom obnašat in delat še lepše in bolje od njih, da ne pridejo na slab glas.Citat:
ej isto slovenci počno v berlinu,avstraliji,argentini,za razliko od fobičnih slovencev jim tam ne utrujajo ker imajo žurke z svojo glasbo in običaj
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Vem, da imajo svoja društva in veselice, kot včasih sredi Slovenije, ampak na delu, v gostilni, šoli, uradih in na ulici, se pogovarjajo po njihovo in poskušajom obnašat in delat še lepše in bolje od njih, da ne pridejo na slab glas.Citat:
ej isto slovenci počno v berlinu,avstraliji,argentini,za razliko od fobičnih slovencev jim tam ne utrujajo ker imajo žurke z svojo glasbo in običaj
Rad bi samo vedel kaj razmišljajo za prihodnost, čez 20let, ko bo tule ,,balkanski srednji vek,,.....v vsem, od samega izgleda okolice- svinjarije vsepovsod, še kanalizacija in greznice bodo samo spomin, do navad in kulture državljanov ter delovnih navad, kriminal ....itd......
....zdi se mi, kot bi naši izseljenci s seboj peljali še naše politike in menedžerje na tuje in jih izvolili v njihove parlamente in uprave
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Mislim, da hoče samo spustit kajlo in primerja s kampi kjer že leta dopustujejo v večini Slovenci, ki prinesejo s seboj svoje navade in običaje, ker bivanje tam pač plačajo , če pa enkrat ne bodo smeli več vnašat cvička, pač ne bodo več dopustovali in puščali denar tam,
Brca na slepo
Normalno da ga prepoznam, sej je že moj prapradedek Slovencelj, ki še ni imel špegla, gradil to deželo ravno zato, da se bomo TU Slovenceljni gledali v špegu!Citat:
Slovenclja, ki ga morda capl prepozna v špeglu
Boljše da jih ne limaš... starih Avsenikov ni več, Saša Avsenika sem pa slišal in videl pred nekaj dnevi in je na žalost resnično podpovprečen, netalentiran možakar, ki se šlepa na familijarno zapuščino.Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Da avsenikov sploh ne limam..