veselice in cefurska glasba

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Mi lahko kdo razlozi fenomen zakaj je letosnje leto toliko juznjaske glasbe po gasilskih, nogometnih, sportnih veselicah in ostalih zabavah? Mislim, da je tole prelomno leto, ker kaj taksnega ne pomni nihce od starejsih.
evil.gif

Slovenci prav tekmujete kdo bo izpadel vecji osel in plesal, pel na to glasbo. Ne mi rect, da so juznjaki superiorni v skladbah, ker povprecen cefurski komad nima nobene veze s kvalitetno glasbo. Zal.
Ali je to zal generacijska evolucija?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.440
5.674
113
Sem se sam podobno spraseval...sama yugonostalgija kamor seze uho
bonk.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.164
4.149
113
Definicija cefurske glasbe za nepoznavalce?!

Ker recimo "pink" glasba je na vseh nivojih par potenc visje od nase koncertne humpa-humpa narodnozabavne!
tongue-1.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Poglej narod na kaj plese in se zabava, pa ti bo takoj jasno zakaj..
Ali je to zaradi bolj spevne glasbe, boljsega ritma, ali le zato ker je z juga je pa drugo vprasanje. Mislim pa, da folk zura na tako glasbo predvsem zaradi prvih 2 razlogov.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.440
5.674
113
Jaz mislim da je to zaradi ekonomske situacije...da folk zganja neko nostalgijo...mogoce ne tolk po yugi kot po sprosceni mladosti ki so jo mel v tem casu (kot smo jo mel mi v NEyugi)

Sam ne dojamejo da se s plesom ne bo spremenil na boljs
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.127
1.902
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ali je to zal generacijska evolucija?

Ker govorimo o veselicah, lahko z gotovostjo trdimo, da ne gre za kvalitetno glasbo, tako da kakršnekoli evolucije niti ni za pričakovati. Torej, stvari se ne spreminjajo v nobeno smer. Slabše namreč ne more biti. Kar se glasbe tiče.
evil.gif

Je bil pa danes festival piva in tam je bila kvaliteta glasbe na visokem nivoju, kljub občasnem južnjaškem melosu, ki pa je bil seveda totalno rockersko bluzerski.
zmaga.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.164
4.149
113
Helenca je? Namrec njen opus je vecinoma vezan na glasbo juzno od Kolpe. Enako lahko govorimo za ostale zvezde "slogranda".

mistique

Guru
16. jun 2009
14.127
1.902
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Sam ne dojamejo da se s plesom ne bo spremenil na boljs
smile-1.gif

Pišeš, kot da nekdo na pogrebu s plesom oživlja "slavljenca".
evil.gif

Veselica = ples, turbo atomična muzika, mastna hrana, alkos, prostaški štosi, fajt.
grims-1.gif

Me pa zanima od kdaj so æevapi in pljeske standardna gurmanska ponudba na veselicah in kaj se je jedlo pred tem pojavom?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ah vsi se delajo fine, ko je pa alko v riti pa prec slaba jugo muzka al pa slaba naša, isto sranje, drugo pakovanje. Najbolj glup mi je nov počefurjen komad od kingstonov, očitno se že pripravljajo na to, da bodo naši zajebal mejo s hrvaško.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.219
6.999
113
pri taščici
Mogoče južnjaki špilajo za manj kot cca tri jurje, kolikor hočejo imeti naši. K trem kurjen dodaj še kakšnega jurja za pijavke v obliki IPF, Sazas, varovanja, dovoljenj..... Če si privoščiš še šotor je ta še dobra dva jurja.
Potem pa zračunaj koliko ljudi moraš imeti na dogodku in koliko mora vsak zapraviti da imaš stroške pokrite (brez lastnega dela gasilcev oziroma organizatorjev)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Spodoben slovenski NZ bend z lastno produkcijo je drag, če vžameš bend Zvira feltna in Lojze na harmoniki je ceneje. Samo potem je tudi glasba tako-tako.
Pred prihodom æevapov in plesk so bile klobase in kremenatli.

B81

22. jul 2007
37.768
11.034
113
KSZ

Ne moreš toliko kotletov spečt kot čevapov
smile-1.gif

Hrvaški bendi so dražji od naših. V mladosti sem bil na veliko veselicah vseh vrst in boljše zabave, kot so jo naredili Agropop, ni naredil nihče.
To je tista prava veselica ko so vsi prijatli, vsi se razumejo, skupaj pijejo plešejo, na koncu pa se jih nekaj stepe pač zato, ker se za dobro veselico to spodobi
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Jah nimamo kej, danasnji mladini je to vsec, ker pac slo narodna je res kmecka, ostale sodobne muzike za veselice pa nimamo dost, in zato je treba pac uvazat muziko...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kje pa imate to? Ko gledam okoli-ljubljanske, so samo bendi tipa tanje žagar in ansambli jože novak.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
631
56
28
Balkanski komad, preveden v slovenščino in je pravi hit...to je slovenska muzika...
Na kateri slovenski komad se da fino plesat? Zumba zumba na vsak....

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.611
3.974
113
malokakšen slovenski bend naredi tako kmečko izvedbo kot teli "zvezde večera" na Noč na Vrhniki:

Takega fušanja verjetno že leta nisem slišal.... in videl take norije folka.
uf-1.gif

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Vceraj v Litiji zabava, tri band man, dalmatinske, Severina, Plavi orkestar in vse ostalo juzno, peli so pa kar z domacim naglasom in fusanjem. Mi je postalo slabo, kaj takega ne vidis in slisis niti v oddaji Slovenija ima talent.
uf-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Se mi zdi vse skupaj , kot fuzbal navijači. Nima pojma , kaj se dogaja na igrišču, važno , da se dere in je zraven.