Tega ne vemo in je tudi nepomembno.Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Tega ne bomo nikoli vedeli, gotovo pa ni po naključju.
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Vse to mi je jasno in vse to lepo pojasnjuje nastanek vesolja. Nihče pa mi ne zna odgovoriti, zakaj je življenje sploh nastalo in zakaj obstaja. Ne, kako (sicer tudi tega ne vemo), ampak zakaj. In zakaj je prišlo do točke inteligentnega človeka, ki o takšnih stvareh sploh razmišlja in ki je teoretično sposoben poseliti celotno galaksijo. Tega ne bomo nikoli vedeli, gotovo pa ni po naključju.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Inteligenca tako nima neke povezave z evolucijo neposredno ampak je samo trenutni stranski produkt.
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Možnost 2, edino z letnicami si malo zajebal. Vse se je zgodilo v zadnjih 6000 letih.
Seveda! Drevo, ki je zgorelo v peči, da je ogrelo vodo, s katero sem se jaz stuširal(topla voda-prejel sem energijo) se je reinkarniralo v meni. Enako se bo vsaj delno v meni reinkarniral prašič, katerega zrezek bom pojedel čez približno uro, saj bo moje telo nekaj časa funkcjoniralo z energijo, ki jo bom dobil iz tega zrezkaCitat:
Uporabnik kloshar pravi:
Če že tako lepo teoretiziramo pa še tale - energija v vesolju je konstantna, se ne spreminja. Torej je bila tudi ta energija, ki je trenutno v nas, sigurno že enkrat prej v drugih živih bitjih, ali na tem planetu ali kje čisto drugje. S te perspektive je reinkarnacija logična in naravna.
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:Življenje naj bi nastalo po naključju?
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Zakaj imamo vsa živa bitja potrebo po razmnoževanju in samoohranitvi.
Zadnjič zagnalo - wtf? Evolucija je proces, ki še vedno traja.Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Če se je na Zemlji življenje zadnjič zagnalo 70 milijonov let (od zadnjega izumrtja, izumrtja dinozavrov), potem dejansko ne rabi veliko časa za razvoj (nekaj 10 mio let ni za vesolje veliko).
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Če se je na Zemlji življenje zadnjič zagnalo 70 milijonov let (od zadnjega izumrtja, izumrtja dinozavrov), potem dejansko ne rabi veliko časa za razvoj (nekaj 10 mio let ni za vesolje veliko).
Nobenega mainstreama ni bilo, bilo je zgolj naključje, zaradi katerega so dinozavri izumrli.Citat:
Slepa veja razvoja, nekaj doprinosa imajo k evoluciji ampak mainstream je bil drugje!
Lahko je bila, lahko ne. Pa btw, ne sestavlja te energija, ampak snov. Ne jemlji povezave energija-snov preveč po domače.Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Energija, ki sestavlja tebe, mene, je bila nekoč sestavni del drugega živega bitja, drevesa, trave, česar koli. In bo nekoč sestavni del nečesa drugega.
NiCitat:
V 5 milijardah let je gotovo zaokrožila vsa živa bitja
Ravnokar sem ustvaril novo kaplico, ko sem pokuril malo propana.Citat:
da je vsaka kaplja v morju stara več milijard let.
Citat:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Zakaj imamo vsa živa bitja potrebo po razmnoževanju in samoohranitvi.
Tebi manjka en kup osnov od osnovne šole do srednje šole, pa brez zamere!
Ti gledaš vse z napačne smeri zato pa si postavljaš neumna vprašanja. Ni življenje tisto ki določa kaj bo in kaj ne, objektivne okoliščine določajo življenju ali bo ali ne bo, in če bo kakšno bo!
Potreba ne obstaja sama po sebi, potreba je del evolucije. Enostavno povedano ... žival ki se ne hrani umre, ker umre ne širi svojih butastih genov dalje, ker ne širi genov dalje ne obstaja. Enako je za parjenje ipd.
Skratka obstajale so, še vedno obstajajo in bodo tudi živali ki ne jedo, se ne parijo in imajo kakšno drugo "neželeno" lastnost ki pa jo mati evolucija enostavno upošteva v nastanku in razvoju vrst.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ravnokar sem ustvaril novo kaplico, ko sem pokuril malo propana.