V sedemdesetih si prekleto težko dobil stanovanjski kredit (če nisi bil ravno v partiji ali borec), stanovanj pa tudi ni bilo, vsaj pri nas ne. Še v vrtec nismo hodili, ker ni bilo dovolj prostih mest.
Tisti, ki so imeli obrok kredita v višini provizije položnice, so že okol 30 let v penziji in ne verjamem da je kdo od njih tule.
Definiraj sedemdeseta prosim.V sedemdesetih si prekleto težko dobil stanovanjski kredit (če nisi bil ravno v partiji ali borec), stanovanj pa tudi ni bilo, vsaj pri nas ne. Še v vrtec nismo hodili, ker ni bilo dovolj prostih mest.
Slovenija niso samo večja mesta, misliš da bi bilo toliko individualnih gradenj, če bi malodane šenkavali stanovanja? Pojdi pogledat po manjših mestih, koliko je blokov in kdaj so bili zgrajeni.Definiraj sedemdeseta prosim.
Kupit stanovanje ni bilo potrebe, ker si ga dobil od firme, ali pa občine - za občinska si pač moral potrpet kako leto ali dve - čisto primerljivo z mladimi danes.
Kdo ti je dal kredit? Tam? Misliš da je cela Slovenija TAM?Stanovanjski kredit si dobil brez posebnih vez, si pa moral bit vsaj minimalno kreditno sposoben - recimo tast je na firmo nosil še 1/3 taščine plače, da je prvih par mesecev - mogoče leto dve, pokril obrok kredita. IN ZATO imamo toliko individualnih gradenj!
Imel si opcijo dobiš stanovanje ali kredit - pa še slogan je bil - imaš hišo vrni stanovanje! Ampak ne mi smo v svoji biti uber balkanci in smo stanovanja prepisali uporabo na sina/hčer pa smo nategnili sistem. Ta uporabnik pa je potem po Jazbinšku kupil trisobno za 10.000 DEM (uradno cca 5.000 €)! In take dodelitve so se v MB dogajale še leta 1990 - ko je recimo TAM kupil nova stanovanja po 2.500 DEM/m2, čez eno leto jih je Jazbinšek šenkal po okoli 150 DEM/m2 na 20 letni brezobrestni kredit!
Ima, ker ste dobili kredit od firme.TAM nima veze s tvojo zgodbo.
Funkcionalna pismenost?
In take dodelitve so se v MB dogajale še leta 1990 - ko je recimo TAM kupil nova stanovanja po 2.500 DEM/m2, čez eno leto jih je Jazbinšek šenkal po okoli 150 DEM/m2 na 20 letni brezobrestni kredit!
Katerega leta?Ali od firme ali od banke. Jaz recimo nisem mogel dobit od firme stanovanja, ker sem bil 3.895i na listi čakajočih, lahko pa bi dobil z veliko muke kredit. Sem ga pa dobil potem na banki.
Jaz pa govorim o sedemdesetih. Ni čudno, da ne prideva skupaj.V začetku devetdesetih, ko so se stanovanja še "talala".