Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Kateri dogodek na servisu vpliva na odločitev da ga vpišete na "črno listo"? Evo, mojega..
Na avtu se je pri manjši hitrosti začel sprožati ABS po nepotrebnem. Namesto da bi vozilo počasi ustavilo, se je vklopil ABS in odpustil zavore. S sprednjim delom sem celo skočil na pločnik. To se dogajalo pri hitrosti manjši od 5 Km/uro, tik pred ustavitvijo vozila.
Odšel sem v Lenart pooblaščencu. ABS je delikatna zadeva in moram avto popoldan pustiti tam, da oni natančno pregledajo. Dali so nadomestni avto, da sem lahko odšel domov.
Naslednji dan je bilo gotovo in sem lahko prevzel avto. Vprašal sem kaj je bilo narobe?
"Neka napaka je bila v računalniku. Smo jo zbrisali in se to več ne bo dogajalo"
Čez par dni se zadeva ponovila. Sem bilna servisu v Murski Soboti po nakupu nekih filtrov in omenim težavo z ABS.
"Naš elektrikar je slučajno prost. Zapeljite notri in bo on takoj pogledal".
Elektrikar je dvignil avto z dvigalom, ročno zavrtel desno in levo kolo ter pokazal s prstom zobati obroč na polosi.
"Zobati obroč je zlomljen. Prihaja do zamika signala na ABS senzorju, kar računalnik zazna kot blokado kolesa. Zato se vklopi po nepotrebnem"
Prilagam sliko ABS zobnika na polosi (zlomljen).
Rezervnega zobnika niso imeli na zalogi, zato sem odšel domov. Poklical sem v Lenart kje so to že popravljali in pojasnil kaj je narobe.
Tukaj se je začelo komplicirati. Odgovor je bil, da se sam zobnik (stane 8€ na amazonu) ne da dobiti in oni to menjavljejo v sklopu z celo polosjo. Trdili so da je teh modelov vozil malo prodanih v SLO (Accent) in da se uvozniku ne izplača. Nisem dovolil menjavo kompleta polosi in so s težko muko odgovorili, da so najdli samo obročke in jih tudi naročili.
Na dogovorjeni datum pripeljem na servis. Demontirajo polos. Vzamejo novi ABS zobnik in ugotovijo da ne paše na polos. Bil je manjšega premera
"Mi smo pravega naročili za sprednjo os. Na AvtoTrade so nam poslali napačneg, oziroma za zadnjo os"
Kot da tega niso mogli preveriti preden so me poklicali
"Mi vam sestavimo polos nazaj, da se lahko odpeljete domov. ABS bo pač deaktiviran, dokler ne dobimo prave dele" OK, sem se odpeljal domov brez ABS-ja.
Čez par dni so dobili prave dele in zamenjajo najprej na levi polosi. "Na desni polosi je zobnik rahlo načet in priporočamo zamenjavo, dokler je vozilo tukaj" Ajde, pa naj zamenjajo
Čez nekaj časa pokličejo, da je prišlo do težave "Polos (skupaj s homokinetskim zglobom) nismo mogli dobiti ven, zato se je pri tem toliko poškodovala da je zanič. Vendar mi imamo rešitev. Prodamo vam rabljeno polos po zelo ugodni ceni, na katero še damo garancijo leto dni" Drugo mi ni preostalo. Menjava zobničkov, ki stanejo po osem Eur, me je na koncu stala slabih 200€.
Zakaj so poškodovali polos?. Konec polosi je zarjavel v pestu kolesa in so uporabili macolo, tolkli po navoju da so jo zbili ven. Pri tem so toliko poškodovali navoj polosi, da ni bilo možno priviti matico. Slika navoja..
Takrat sem s tem servisom zaključil.
Po nekaj mesecih je na tej strani odpovedal kolesni ležaj zaradi pooblaščenčevega maltretiranja z macolo. Zamenjal pri kozolčarju