Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
zadnji čas za poslovno priloznost pri nas za nekoga ki rad sravfa bolj specialne zadeve od filtra in žarnice. Glede na to da se je do sedaj nasel samo en mojster v MB,bi najbrz imel posel (na zacetku vsaj za popoldanski sp) reklamo bi mu pa itak forumi naredil
To velja v državah, kjer ljudje razumejo, da je treba orodje in znanje plačat.
Pri nas bi pa izgledalo takole.
Nabaviš opremo in investiraš v znanje par (deset) tisoč EUR in poveš stranki, da bo cena 100 EUR za injektor. In to ob tem, da je že vse demontirano in samo pripravljeno za delo. Sicer še več. Plus potni stroški seveda, ker ne boš šel na drugi konec države zastonj.
In potem ko izvedeš zadevo, se začne drugi del: čuj ti Lojze, pa toti 100 EUR je pa malo preveč. Ka te si pa sploh naredo? Zašibo tisto orodje noter in vun potegno… V pol urce si ja fertig, take cifre pa še dohtarji ne zaslužijo. Na lej, dej 20 EUR bo dosti, a ne? Evo, pa še za kufe dobiš 2 EUR-čka. Računa te pa ni treba. Bo fredi, ne?
No, to je realnost v Sloveniji...
Dva (izmed mnogih) primera iz moje prakse:
- zadnjič mi je stranka z avtom visokega cenovnega razreda, po tem ko sva se predhodno vse dogovorila že prej in ob dejstvu, da imam sam več kot poštene cene (po mojem mnenju), šel zbijat za 5 EUR, ko sva se dobila. Sem mu lepo razložil, da sva dogovorjena za ceno in je cena več kot poštena in da naj še enkrat razmisli, kaj bo spet povedal. Ker ni odnehal (v smislu, če si že tukaj, boš pa vsaj to potegnil ven, sicer si brez veze hodil...), sem se mu zahvalil in je potem iskal drugega ponudnika storitve
- enkrat me je tukaj nekdo vprašal, zakaj imam na spletni strani navedeno lokacijo storitve Kras in potem posebej še ostale dele Slovenije: zato ker me je kar nekaj ljudi klicalo, ki so za storitev vredno 20 EUR popolnoma resno pričakovali, da bom samo zaradi njih prišel recimo v Maribor (brez stroškov poti, seveda) in ob tem bil vesel
Edit: sem malo dopolnil...