Vegani zopet v akciji

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Zgodilo se je narobe, drzi. Ampak kaj se je pa zgodilo z dokazi, ki so bili pridobljeni na nezakoniti nacin? Vcasih to ni zadostilo pravnemu standardu.
Ali bi morali toziti, da bi se dokaze zavrglo?
Saj piše da so pridobljeni nezakonito in kot taki nimajo baš veljave. Veterinarji pa tud ne smejo snemati nenapovedano. Tako da win-win kombinacija za sadiste.
Smo pa vsaj ljudje obveščeni...tudi to je nekaj.

Mi je pa hecno kako si papežki od papeža, a ko te radar posname, tud težiš da ti ga niso napovedal? Ja vem...to je zakonito, ampak po moje je precej večji prekršek mučit ogromno živali, kot pa 3 skrite kamere namestiti

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Dosadan si in zgleda tudi slep. Za radar lepo piše par km pred njim merjenje hitrosti.
To da so nezakonito snemal pa tudi upam da pade tožba s strani klavnice. Ker to vletanje v privat hleve in klavnice je tu mač.

Za kazen vsak vege terorist delat v klavnci eno leto 10 ur na teden.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Etika in pravo nista isto. Lahko se spomnimo številnih primerov moralno pravilnih dejanj, ki so v nasprotju z zakonom (na primer prečkanje rdeče luči, da bi nekomu rešili življenje na drugi strani ulice). Obstajajo tudi primeri nasprotnih, moralno napačnih dejanj, ki so zakonsko dovoljena (lagati prijatelju, izkoriščanje luknje v zakonu za izogibanje plačilu davkov).
Zato je lahko res moralno pravilno in celo nakazano, da se v določenih situacijah krši zakon.

• Všeč mi je
Reactions: cvetka2 in pocast

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Dosadan si in zgleda tudi slep. Za radar lepo piše par km pred njim merjenje hitrosti.
To da so nezakonito snemal pa tudi upam da pade tožba s strani klavnice. Ker to vletanje v privat hleve in klavnice je tu mač.

Zakone sprejema parlament in to ni telo, ki bi ga navdihnila neka višja modrost.
Ljudje, ki sprejemajo naše zakone, so zmotljivi, lahko delajo napake; dovolj pogosto so pohlepni, morda pokvarjeni, lahko jih podkupijo in lobirajo ali pa služijo določenim interesnim skupinam.
Tako, da na koncu zakoni, ki jih postavljajo taki ljudje, niso nujno vredni brezpogojnega spoštovanja.

• Všeč mi je
Reactions: pocast

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83

Verjamem da sem dosadan...ampak bolje kot ti, brez empatije, sebičen...pa še kaj bi se našlo

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Mi je pa hecno kako si papežki od papeža, a ko te radar posname, tud težiš da ti ga niso napovedal? Ja vem...to je zakonito, ampak po moje je precej večji prekršek mučit ogromno živali, kot pa 3 skrite kamere namestiti
Ne, ker imma nekaj zdrave pameti. Radar je pac (vecinoma) postavljen/uporabljen v skladu z zakonom.

Ce so mesnice na splosno res tako zelo problematicne, nimam ni proti zakonodaji, ki bi pod dolocenimi pogoji omogocala bolj korenit nadzor. Pa tudi, ce anonimen.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Etika in pravo nista isto. Lahko se spomnimo številnih primerov moralno pravilnih dejanj, ki so v nasprotju z zakonom (na primer prečkanje rdeče luči, da bi nekomu rešili življenje na drugi strani ulice). Obstajajo tudi primeri nasprotnih, moralno napačnih dejanj, ki so zakonsko dovoljena (lagati prijatelju, izkoriščanje luknje v zakonu za izogibanje plačilu davkov).
Zato je lahko res moralno pravilno in celo nakazano, da se v določenih situacijah krši zakon.
Torej pade tole da se jim je pokrila pištola v kater del ?

Če ste tolk hebeno prepričani v tole se zmente z tv ekipo da vas posname kako fentate enega 2 leti starga bika sred travnika.

tele so pa naši ...bi rekel darwin če vas bi videl

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Torej nekdo lahko hodi vse povsod in snema nezakonito in če enkrat zataji pištola je to to?
Zakaj se ne snema vsepovsod, kjer se bodo še spomnl ...

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in ales85

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.892
113
v lokalni ostariji
No ja, na posnetku so se izživljali nad živalmi. Je pa res, da so pokazali tista dva primera od stotih
Ti imaš žival doma. Si tudi neubogljivega bika lepo gledal in prosil da se premakne :) ljudje prevečkrat poclovecijo živali. Pozabi se da je žival žival. Da veljajo tudi drugi zakoni kot permesivna vzgoja....

Sem pa proti nepotrebnem mučenju izživljanju. Ker na koncu je meso slabše kvalitete

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.751
6.134
113
blizu močvirne prestolnice
SJTV hoče biti fensi. Ampak ni tako, če se ljudje prodajo je njihova stvar. Delajo še fine, žrejo najslabše meso kljub temu da ga preplačajo, taki pa govorijo kako se naj obnaša ali je. Vidimo pa kaj delajo, poleg raznih pedo zadev, zoofilskih zadev ...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.751
6.134
113
blizu močvirne prestolnice
Ti imaš žival doma. Si tudi neubogljivega bika lepo gledal in prosil da se premakne :) ljudje prevečkrat poclovecijo živali. Pozabi se da je žival žival. Da veljajo tudi drugi zakoni kot permesivna vzgoja....

Sem pa proti nepotrebnem mučenju izživljanju. Ker na koncu je meso slabše kvalitete
Glej, nikoli ne mučim žival, dam pa vedeti kdo je šef, ampak to se da tuti z lepim vedenjem