Vegani zopet v akciji

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Ali pa dajva drugo teorijo. Sčasoma nehamo jesti meso in molzti krave, koze, itd.. . Kam boš s temi vsemi živalmi? Ker jaz jih ne bom imel v hlevu in na pašniku zgolj za svojo dobro voljo. Jih izpustimo na polja in gozdove, da se bojo prosto plodile in sprehajale kakor jim bo ustrezalo? Kaj boš naredil, ko ti bo slučajno potacala tvojo najljubšo solatko na polju? Kaj boš, ko bo zatavala v mesto, na cesto? Kaj boš, ko se bo spet začela širiti kaka bolezen in jih ne boš mogel kontrolirati? Jih boš že v štartu vse pobil, da odpraviš zgoraj opisane probleme (jih je lahko še več)?

Podaj odgovore, ker kolikor imam izkušenj z vegani doslej niti eden nima načrta kaj bo potem... Denimo kraški pašniki, načrt enega vegana iz ljubljane je, da se popolnoma opusti živinorejo na tistih področjih. Kaj bo z ljudmi, ki od tega tam živijo ga sploh ne zanima. Kaj bo z vsemi planotami, kjer kaj drugega kot paša ni možna tudi ne, naj se pač zaraste v grmovje, briga njega, samo, da bosta volk in medo imela svoj teritorij, pa če bojo ljudje tam preživeli ali ne. On je tako v mestu, to njega ne zanima.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
zadeva ne gre čez noč, pač redukcija. Ampak nekomu, ki se gre intezivno rejo živali za zakol in podobno tega ne moreš dopovedat,isto kot si napisal, da delavcu kao nemoreš dopovedati, da lahko počne kaj drugega, kao nima možnosti. Piščnec ki je rejen za zakol, pač nima možnosti...3 mesece pa bridko rezilo..al kaj si mislil.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ampak to je tam nekje drugje kjer se on samo zraven pelje in pametuje. Mogoče bi pa solatko pa rožice tam sadili, medved je ne je volk pa tudi ne . :)
Še kako ga bo zanimalo. Nazadnje ko se je medved pojavil v lublani v rožni če se ne motim je takoj dobil šus. Ni bilo debate.
Mogoče bi pa kravo da na kt ali pa biku gor kondom da se bi kontroliral razmnoževanje ;)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
haha, človek je dejansko dobrotnik, da je te živali ujel in jih kontrolira ter kontrolirano pobija. Bravo. Alter geniji.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.032
3.733
113
Svojo dobroto mi moral izkazati z izpustom teh živali v njihovo naravno okolje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Pa kaj imas ti s tem bolnim zagovarjanjem manjsine po celi tabli? Migranti, romi, rogovci, vegani. Resno me zanima kaj imas od tega..

kaj pa imate vi s tem stalnim napadanjem manjsin?

res me zanima, kaj imate od tega, da skoz pljuvate cez manjsine? se vam dviguje ego? si dajete potrditev, da ste vi pa normalni?

zakaj se skoz vecina neki spravlja na manjsine? pa skoz eno in isto... gledam ta cvek, same kurcanje manjsin in stalno posmehovanje drugace mislecim.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
molžejo se na silo, da se podaljša laktacija. Kateri del tukaj ni jasen. Doma ima zenska lahko tudi mleko "cel lajf", če jo boš božal in molzel. Vprašaj, če je za.
ker ženska je iste vrste kot krava ane? :bonk:
lej kozo so vegani posiljevali pa molzli pa ni imela celo leto mleka... ampak bi morala ne? saj če na silo molziš potem ima mleko cel lajf tako kot
človeška ženska... :valjamse::valjamse::bonk:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
zadeva ne gre čez noč, pač redukcija. Ampak nekomu, ki se gre intezivno rejo živali za zakol in podobno tega ne moreš dopovedat,isto kot si napisal, da delavcu kao nemoreš dopovedati, da lahko počne kaj drugega, kao nima možnosti. Piščnec ki je rejen za zakol, pač nima možnosti...3 mesece pa bridko rezilo..al kaj si mislil.
torej te živali pobijemo postopoma? a to je potem bolj sprejemljivo za živali al kako?

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.032
3.733
113

res me zanima, kaj imate od tega, da skoz pljuvate cez manjsine? se vam dviguje ego? si dajete potrditev, da ste vi pa normalni?

zakaj se skoz vecina neki spravlja na manjsine? pa skoz eno in isto... gledam ta cvek, same kurcanje manjsin in stalno posmehovanje drugace mislecim.
Saj tudi manjšina bo lahko enkrat večina. In prav nič ne bo nikogar napadala.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113

Krave bike piščance in prašiča kmetje futrajo ker je povpraševanje. Če nebi nihče jedel mesa bi gojili solatko in rožice.
Tak isto je z ribiči in komplet mesnopredelovalno idustrijo.

Nevem pa zakaj bi mene en vegan posiljeval z solatko in sojinim mlekcem če je meni meso boljše .

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Krave bike piščance in prašiča kmetje futrajo ker je povpraševanje. Če nebi nihče jedel mesa bi gojili solatko in rožice.
Tak isto je z ribiči in komplet mesnopredelovalno idustrijo.

Nevem pa zakaj bi mene en vegan posiljeval z solatko in sojinim mlekcem če je meni meso boljše .
ker solata dela ljudi agresivne in potem napadajo vse mesojedce...

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Gavran

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113

Aha redukcija. Torej jih je treba pobijati postopoma. In če se bojo v naravi spet preveč razmnožili jih je treba spet postopoma nekaj pobiti ali kako? Ali jih je treba pobiti do zadnjega? Sicer mi nisi odgovoril na praktično nobeno vprašanje ampak to sem kar nekako pričakoval.

Piščanci res nimajo lepega življenja, pa še kratkega. Sicer poznam ljudi, kjer jih tudi pasejo, tako, da tako hudo jim ni ampak to je taka sorta, da več niti ne zdrži kot 3 mesece. Pojdite vegani enkrat družno v Ukrajino in tam protestirajte pred sedežem lastnika perutnine. Morda bo pomagalo, ker tole flancanje kako je svet nepravčen tukaj v Sloveniji ne bo kaj dosti pomagalo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
sej pišem, ne moreš dopovedat, zato so te teme brezpredmetne.

Načrtno jih ne množiš,sej veš...politika enega otroka :evil:

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
sej pišem, ne moreš dopovedat, zato so te teme brezpredmetne.

Načrtno jih ne množiš,sej veš...politika enega otroka :evil:

In ti dejansko verjameš, da se v naravi ne bojo množili, če se jim bo ponudila priložnost? Ali boš čakal zraven in biku nataknil kondom?

Sicer bi še razumel, če bi se vegani borili proti temu kar je na levi (sploh sedaj, ko bo EU očitno začela uvažati ameriško govedino) tam kjer se dogaja ampak se je lažje boriti proti temu na desni, zahteva manj napora...

Priponke

• 67600975_2538149786231911_1339631047293272064_n.jpg
    67600975_2538149786231911_1339631047293272064_n.jpg
    105 KB · Ogledi: 187
Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
ne vem proti čemu se vegani borijo, ampka mislim da bi se vsi morali proti levi strani že v štartu...to pa tudi tako, da se je manj mesa.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34

Dokler me ne ne ovirajo mi je vseeno..ko pa mi vegan blokira pot do mesnice, migrant okrade hiso, rom spusti krose iz cistega miru, se rogovec naseli na mojo zemljo..a v teh primerih naj nastavim se drugo lice?

Odpri oci in bos videl kdo je nestrpen..samo se bojim, da si ti Esmeralda ali pa lazes sam sebi, ali pa pac sledis aktivistom, ker je danes kul nasprotovati vsemu logicnemu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
a je to debata o nestrpnosti ali o žretju manj mesa in s tem manj onesnaževanja in vsega.Ali je razumevanje ubijalsko.

kolikokrat si pa sam zaklal živino in pripravil meso ,organe? Da te vidimo junaka.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Kolikokrat si pa ti pilotiral Airbus? Da te vidimo junaka.

Onesnazevanje okolja? Krave.

znanstveno dokazano pomanjkovanje vitamina B pri vegansken prehranjevanju

Za dojencke.smrtno nevarna oblika prehranjevanja (zal tudi v praksi)

Kaj so pa vasi argumenti, da se upate napadati nas, mesojedce? Tudi vi zivite v "grehu", do 20. leta ali dlje ste vsi jedli meso.

Nazadnje urejeno: