Vegani zopet v akciji

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Kolega Daniel, v Butanu (pač nazadnje kar sem videl na lastne oči) jim to laufa... krave imajo samo za mleko, živali imajo "pravico da živijo", načelno mesa ne jedo, ali pa zelo zelo malo. Je pa res, da ne moreš v takšnem gospodarstvu imet vsake 3 leta nov avto, nov tv, novih cot,se prenežirat s kokakolo in cele dneve gledat tv. To pač nismo pripravljeni "požret" in biticel dan na njivi in predelovat hrano. Da se, ampak nočemo. Pika.

S tem se vsekakor strinjam. Ko bo naše gospodarstvo na ravni butanskega, s tem pa tudi cene vsega ostalega se bomo pa šli ekstenzivne živinoreje.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Hehe se dvajset let nazaj bi jih popokali v kombije in zvozili v polje, idrijo,... samo se feministke brez modrca manjkajo. Zanimivo, da bi tudi forum pokal po sivih se par let nazaj kaj se budale gredo, danes je pa vse sprejemljivo. :sprasujemse:
Tole je samo za aretirat in obtožiti homofobije. Zaradi mene naj bodo na travi, ampak meni naj pustijo pravico, da v miru konzumiram svoj šnicel. Zdaj se moramo še mesojedci zbrati in protestirat proti prodaji zelenjave.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
če je to največji problem....govedo se drugače lahko tudi prosto sprehaja po svetu. Piščance in kure imaš tudi divje, in glej ga zlomka tudi prašiče... noro a ne. :D nisem vegan...ampak štekam da gre svet v 3pm, tudi zaradi hrane in proizvodnje le-te.
imaš divje krave? ne nimaš ker je treba 2 na dan molzit ker drugače dobijo mastitis
kure še doma lisice polovijo ne pa na prostem...
svet gre v 3pm zaradi veganov

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
mastitis? WTF. v naravi tele spije kolk misli, potem pa je gotovo...ti si mal preveč na violet milka sistemu in misliš da ima krava skoz mleko..itak, če jo pa kmet posiljuje z vsakodnevno molžo. Jap, mućenje žvali.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Ja, posiljene so, ne pomolzene. Zgleda, da vegani morate vse obračati na posilstvo, da izgleda bolj strašljivo. Tako kot je umetna osemenitev za vas tudi posilstvo, če se gre za ljudi pa ne. Dajmo vse potencirat na mnogo bolj strašljivo kot je v resnici kajne.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
2019-08-08 10.56.50.jpg

Naj tole povem iz tvojega pogleda. Krave so po večernem posilstvu šle na pašo in svež zrak, zjutraj pa že dve uri pred jutranjim posilstvom čakajo v hlevu, da bojo ponovno posiljene. Morda bo za katero prišel še veterinar, da jo bo še on posilil.

Tako se berejo zapisi večine veganov.

Ljudje z izkušnjami iz prakse pač.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
molžejo se na silo, da se podaljša laktacija. Kateri del tukaj ni jasen. Doma ima zenska lahko tudi mleko "cel lajf", če jo boš božal in molzel. Vprašaj, če je za.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
molžejo se na silo, da se podaljša laktacija. Kateri del tukaj ni jasen. Doma ima zenska lahko tudi mleko "cel lajf", če jo boš božal in molzel. Vprašaj, če je za.

Ja in? Kje je problem, če ima krava mleko in se molze? Mi eno mozlemo že 15 let pa vseeno nimaš ti popolnoma nič s tem, niti noben drug vegan. Bi razumel, če bi krave trpele zaradi tega in doživljale ne vem kakšne bolečine, a namesto tega one vmes lepo prežvekujejo. Dejansko smo v situaciji ko tebe bolj moti, da se krave molzejo, kot pa moti samo kravo... Pravi biser.

Zakaj te pa ne moti izkoriščanje ljudi za mizerno plačilo? Ali ne bi še tam skušal uveljavljati svojega prav in protestirati?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
kdo pravi da me ne moti. Ampak je razlika, ljudje se sami pustijo izkoriščat, žival pač nima izbire. To je razlika. Eni se pač zavedamo, drugi ne. Tudi to je razlika.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Žal ti tukaj ne dam prav, marsikateri človek ravno tako nima izbire, če ve, da službe v njegovem sektorju ni in da že jutri ne bo zmogel nahraniti družine, če ostane brez nje.

Žival ima izbiro, lahko bi divje brcala, mukala, divjala po hlevu... Ampak ne, one to lepo ležerno čisto počasi proti molzišču in iz njega, ker jim ustreza, da imajo prazno vime (ti najbrž ne veš kakšen občutek je to, če imaš polnega kajne)...

Zakaj poskušaš urejati stvari iz katerih nimaš niti minute prakse in izkušenj?