Vecnamenske klesce/orodje

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Mislim da je debate enkrat ze bila pa je danes ne najdem.

Gledam vecnamesnke klesce /orodje pac kaksni kampingi, pa da je skoz v avtu za kaksna popravila itd.
Torej glavno orodje so klesce, noz, zaga, izvijas + - potem je pa ostalo ce je je super ce ni pa tud ok ce zarad tega dobim daljse kline.

Skratka petrol prodaja od Beara za slabe 50eur medtem ko so povsod po 80euur, edino se mi ostalo orodje kot so zage zdijo malo premajhne?
5777_1_Vecnamensko-orodje-Gerber-Ultimate-Multi-Tool-Bear-Grlyss_x.jpg

Pol so tle se zadeve od lethermana isto po nekih 60eur, pa se mi zdijo daljse zage itd

67205_vecnamenske_klesce_BLAST_830075_LEATHERMAN_slika05.jpg

Seveda kar je od lethermana z se vec orodji je ze od 100eur delje.

Po drugi strani imajo v interdiskontu te klesce za 10eur, pa dokler dela dela, ceprav vem da se to hitro razjaha.

Torej katere firme so na tem podrocju dobre in da bi bil nakup tja nekam do 60eur, se najraje preko ebaya ker se mi zdi da bi tam dobil za isti denar boljse klesce?

Nazadnje urejeno:

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Za ostale ne vem, ampak Letherman je sigurno (preverjeno) OK.
Ni pa poceni. Ampak se na dolgi rok cena povrne. Moj Lederman je še po več kot 20 letih 1A.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Jaz imam tudi že ogromno let Leathermana in ga priporočam. Daš pač enkrat malo več in to je to.
Mi je pa zanimivo kaj vse sem že z njim počel. Od rezanja božičnega dreveščka v hosti, do šraufanja računalnika, bicikla, striženja nohtov. Mislim res se šliši butasto, ampak velikokrat se mi ne da v klet po en izvijač ali klešče ali žago, LT je pa vedno pri roki. Še najmanj sem uporabljal navadno rezilo.
Sam sem ga kupil preko ebaya. Je bil kar nekaj cenejši.
Sem šel gledat pa se na ebayu dobijo za okrog 100 € s poštnino vred. Npr. model Wave, ki je eden najbolj popularnih in zraven še dodatni seti nastavkov za vijačenje.

Nazadnje urejeno:

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Po drugi strani imajo v interdiskontu te klesce za 10eur, pa dokler dela dela, ceprav vem da se to hitro razjaha.

Takega mnenja sem tudi jaz bil in sem vzel tole DX varijanto. V prvotnem načrtu za šraufanje računalnikov, ker to pa že ni sposobno za večja opravila. Če verjameš....Od kolesa, elektronike, avtopopravil, moto popravil, ni da ni...pa hudič ne crkne. Tudi razmiga se ne, ker ima zadaj močno vzmet.
Imaš pa na DX teh multitools varijant kolikor hočeš, pač odvisno, kaj ti je prioriteta.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.008
1.813
113
Emona / Carnium
KSZ
Leatherman ima zunaj novo večnamensko orodje, ki je narejeno tako, da lahko večino orodij izvlečeš z eno roko (OHT - One Handed Tool). Uporabno, če z drugo roko držiš pivo, anakondo ali se praskaš po riti
evil.gif