Voziček za orodje

nevednez

Pripravnik
6. avg 2009
49
26
18
Takega imam jaz samo v modri.. Kupil pred leti na lincosu -okrog 350+ddv.

Polomil sem enepar 1/2 gedor ter tavelko in tamalo račno. Ni slabe kvalitete, ni pa beta/unior ali kaj podobnega.

Eden večjih minusov je to, da imaš lahko vse predale odprte in ga hitro prevrneš. Boljši in dražji imajo to rešeno z pogojem da moraš en predal zapret preden odpreš drugega.

Poglej priponko 50317

nekaj takega imam jaz, isto z lincosa, le da je oranžen voziček.
cena je bila 410 (+DDV) pred 4 leti, 6 predalov polnih, spodnji (globok) prazen
Razen izvijačev, ki mi ne sedejo v roko, nimam pripomb. Niso pa slabi. Izvijače uporabljam druge, če pa je kakšno "usrano" delo, pa uporabim te, ker mi jih ni škoda.

• Všeč mi je
Reactions: RoMeX

luka51

Guru
16. avg 2007
14.396
5.678
113
Tale kombinacija je bla men najbolj praktična, ko sem iskal.. Dovolj splošnega orodja za naredit osnovne zadeve.. Maš tud opcijo k maš hitre ključe in klešče za seger obročke, je več opcij..

Slike so izpred let, ko je bil nov.. Trenutno stanje je podobno, meni služi, dejansko šraufam skor vsak dan in lahko priporočam nakup..

Ok šraufncigeri, gedore in klešče so isti.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.396
5.678
113
Evo primer kitajca in unior cvikcang. Prve neuporabne za tanke žice in mehke ko puter. Pa bo unior že proti 20 letom zakorakal.

SmartSelect_20211116-155808_Gallery.jpg

SmartSelect_20211116-155822_Gallery.jpg

In pa trdnost materiala, ki se zvije kot špaget
SmartSelect_20211116-155846_Gallery.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.095
4.064
113
Pa te Unior cvikalice niso baš nekaj, vsaj tiste kupljene pred 5-10 let. Par žebljev pa vijakov sem cviknil poleg par kolutov mehke žice pa so take kot tvoje kitajke. Imam sedaj Knipex pa so čisto drug rang jekla. Pač tam kjer se dela na meji orodja se pokaže kvaliteta, verjame pa da večina ne rabi povsod najboljšega materiala in je nek srednji rang čisto ok. In orodje v teh kompletih predalnikov za 500 eur je zanič oz. ni niti srednji rang.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.396
5.678
113
Tudi če niso baš nekaj so očitno svetlobna leta pred temi kitajskimi :) čene druga vsaj cviknejo po celi dolžini. Glede trdote materiala pa nimam pripomb. Kot vidiš ni omembe vrednih poškodb.

Nazadnje urejeno:

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Ah knipex je drug svet, njhove klešče so 50eur, kitaskih dobiš 10 za ta dnar.. Primerjava fičota in mercedeza lih ni na mestu v tem primeru. Avtor teme sprašuje kaj naj kupi glede na price/performance, knipex, snapon, hazet in podobni proizvajalci orodja lih niso za primerjat z lincosom ter interdiskontom..

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj pa pravite na znamko vozičkov in tudi orodje Vigor? To dobivajo mehaniki v ponudbo po relativno dobri ceni, se pa tržu oz. ponuja kot malo boljša zadeva, kao primerna za delavnico? To je neto cena brez ddv...

Priponke

• IMG_4477.jpg
    IMG_4477.jpg
    612,4 KB · Ogledi: 196

luka51

Guru
16. avg 2007
14.396
5.678
113
Glede na sliko je to oni najbol poceni možn vozek. Taki so prazni okoli 100 eur na ebayu. Jaz ga uporabljam kot predalnik v mizi.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Vigor je odlično orodje, če me spomin ne vara je to od hazet.. Kolega ima kar nekaj njihovih vozičkov in so fantje kateri delajo pri njem ful pohvalili.. Pa šraufajo vsak dan po 12h.

Lih zadnic sm menjal olje na enemu izmed svojih avtomobilov pa vidm, da so fantje pozabili vigor gedoro gor ko so menjali olje v menjalniku..

Evo stanje po dobrih dveh letih..

• Wow
Reactions: tony

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.418
10.673
113
Jaz sem vzel praznega, orodje pa dopolnjujem kar rabim...najbolj fajn je imet neki ološ in dva predala nerabljenega orodja, ko ga pa rabiš pa je zanič. Jaz sem poflikal z uniorjem, proxxon in hazet povečini.

• Všeč mi je
Reactions: sad in luka51

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Dobro samo ti si arbajter, ti skoz nekega dreka šraufaš, zidaš, montiraš. Jaz sem amater. Rad imam red + popizdim ko kaj rabim če tega ni. Tako da če pride voziček z dvema predaloma gedor tudu ne bo nič hudega. Sem pa včeraj našel doma še eno škatko komplet Unior gedor še verejtno in jugoslavije.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.418
10.673
113
bi pa kupil peno, pa bi sam izrezal, če ve kdo kje kupit. tak ene 10 do 20 mm tolk da noter sede.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.095
4.064
113
Dobro samo ti si arbajter, ti skoz nekega dreka šraufaš, zidaš, montiraš. Jaz sem amater. Rad imam red + popizdim ko kaj rabim če tega ni. Tako da če pride voziček z dvema predaloma gedor tudu ne bo nič hudega. Sem pa včeraj našel doma še eno škatko komplet Unior gedor še verejtno in jugoslavije.

Včasih je poceni orodje še slabše kot nič. Dam primer s kleščami za sagerjeve obročke. Sem kupil komplet pri interdiskontu ker enkrat na 2 leti rabim pa sem se ponavadi matral z dvema štrcljema od žičke to odstranjevat/vdelat. Dobim klešče in vse štiri imajo vsaj 2 napaki ki motijo med uporabo. Vse so bile necentrirane na isto ravnino (en štrcelj štrli bolj ven kot drugi) kar sem rešil z brušenjem, par sem jih moral pobrusit na obliko da so padle lepo v luknjo od obročka ker je odlitek bil vse prej kot okrogel, vsaj dvoje se ne zapirajo v pravem kotu (se spremeni kot med polno odprtimi/zaprtimi), ... skratka brezveze, več dela sem imel da sem popravil kot pa če bi še danes prijemal obročke z žičko.

Pa dalje recimo poceni oprijemalne/držalne klešče iz kompletov klešč bognedaj kaj trdega vpet ker se ali zlomijo ali zvijejo (oboje sem uspel testirat). Poceni račne so uporabne samo za lepo delo, bognedaj kaj zategovat/odtegovat z njim na več kot 50Nm ker bo šel mehanizem. Francoz ki se ponastavlja vsakič ko ga pogledaš, zaviješ matico 10 ga odložiš in že dobi razmak za 12 .. super. Ker s tem in z gedorami ne moreš/smeš zategovat vzameš poceni viličast/obročni ključ in se (brez vzvoda v obliki cevi) nasloniš nanj in poči, wtf?! Da ne govorimo o nastavkih gedor ki se zavrijo na udarnem vijačniku pri maticah ki jih skoraj na roko odtegneš.

Sam imam na srečo doma veliko orodja ki je še iz časov juge in potem 90h let (unior večinoma) in to je dobro orodje. Danes pa poceni orodje ni vredno imena orodje. Povprečen uporabnik ne rabi profi orodja, to je danes boljše kot je bilo včasih ampak vseeno srednji rang je pa zahtevan. Da imam cel voziček takega kitajskega orodja, peljem vse skupaj na dinos, ker najbrž tudi voziček ni za en k.. vreden (daš 20kg v predal pa se ne odpre več ker je vodilo zaribalo ipd.).

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.538
430
83
glede na to, da sem bil v SLO v vsaj 300ih delavnicah (pa sem še malo rekel po seznamu), je veliko UNIORja, KS TOOLSA, BETE, FORCHa kar se tiče klasičnih nasadnih kjučev in vozičkov, tudi HAZET
Sam imam še FORCH iz časov, ko so bili še tolarji; dodatno pa KS TOOLS linijo, ki je gladka chrom - na videz je kot večina BETA, precej lažje se sčisti kot mat hrapava linija - sem pa amater proti fantom, ki to drgnejo po 8h/dan

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

luka51

Guru
16. avg 2007
14.396
5.678
113
Hondi je tudi kar nekaj wurtha. Sploh zebra z doživljensko garancijo, ko ti menjajo zlomleno orodje brez vprašanj. Tisti, ki zna mimo začetne investicije pogledat je zadovoljen.
Ko sem bil še v delavnici je stari gazda kupoval poceni račne iz bauhausa, tamale smo na 14 dni menjavali. Zebra je držala 2 leti zlorab, potem sem šel. Še zdaj je v uporabi, ali so jo menjali ali je še vedno ista 5 let kasneje nevem.
No to jaz pričakujem od orodja. Da se lahko na hudiča zaneseš tudi, ko ga zlorablaš.
Pa magari šraufam bedarije. Konec koncev ki pa piše, da doma nimaš preveč zategnjenega šraufa in ti nastavek obrne al pa imbus v glavi. Pol maš samo dodatno jebarijo.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Hondi in sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Točno to in kar je še utiševalec napisal.
Saj z leti se naučiš, da se ne splača šparat. Jaz sem se naučil, ko sem imel pol avta razstavljenega, pa mi je sranje od orodja vijak požrlo. V petek zvečer seveda, vse zaprto, v nedeljo pa je bilo za na morje it. Ni bilo seksa tisti vikend :).

• Haha
Reactions: Gonzo

Podobne teme