Voziček za orodje

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Včasih je poceni orodje še slabše kot nič. Dam primer s kleščami za sagerjeve obročke. Sem kupil komplet pri interdiskontu ker enkrat na 2 leti rabim pa sem se ponavadi matral z dvema štrcljema od žičke to odstranjevat/vdelat. Dobim klešče in vse štiri imajo vsaj 2 napaki ki motijo med uporabo. Vse so bile necentrirane na isto ravnino (en štrcelj štrli bolj ven kot drugi) kar sem rešil z brušenjem, par sem jih moral pobrusit na obliko da so padle lepo v luknjo od obročka ker je odlitek bil vse prej kot okrogel, vsaj dvoje se ne zapirajo v pravem kotu (se spremeni kot med polno odprtimi/zaprtimi), ... skratka brezveze, več dela sem imel da sem popravil kot pa če bi še danes prijemal obročke z žičko.

Pa dalje recimo poceni oprijemalne/držalne klešče iz kompletov klešč bognedaj kaj trdega vpet ker se ali zlomijo ali zvijejo (oboje sem uspel testirat). Poceni račne so uporabne samo za lepo delo, bognedaj kaj zategovat/odtegovat z njim na več kot 50Nm ker bo šel mehanizem. Francoz ki se ponastavlja vsakič ko ga pogledaš, zaviješ matico 10 ga odložiš in že dobi razmak za 12 .. super. Ker s tem in z gedorami ne moreš/smeš zategovat vzameš poceni viličast/obročni ključ in se (brez vzvoda v obliki cevi) nasloniš nanj in poči, wtf?! Da ne govorimo o nastavkih gedor ki se zavrijo na udarnem vijačniku pri maticah ki jih skoraj na roko odtegneš.

Sam imam na srečo doma veliko orodja ki je še iz časov juge in potem 90h let (unior večinoma) in to je dobro orodje. Danes pa poceni orodje ni vredno imena orodje. Povprečen uporabnik ne rabi profi orodja, to je danes boljše kot je bilo včasih ampak vseeno srednji rang je pa zahtevan. Da imam cel voziček takega kitajskega orodja, peljem vse skupaj na dinos, ker najbrž tudi voziček ni za en k.. vreden (daš 20kg v predal pa se ne odpre več ker je vodilo zaribalo ipd.).

Jaz sem daleč od povprečnega uporabnika pa imam tud en kup kitajskega orodja.. Lih tko se naredi z njim... Pa šraufam v glavnem terence kjer je vse rjavo in zarustano plus kmetijsko in gradbeno mehanizacijo..

btw če neznaš snet segerja z kitajskimi kleščami ali brez klešč potem maš verjetno dve levi roki :)

• Všeč mi je
Reactions: Sonny_Chiba

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj pa si pričakoval? Glavnino kakšnih odgovorov? Logično da v stilu, daj 3 jurje za orodje ki ga verjetno ne boš nikol rabil, vse ostalo je metanje denarja stran :)

• Všeč mi je
Reactions: RoMeX

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.095
4.064
113
Jaz sem daleč od povprečnega uporabnika pa imam tud en kup kitajskega orodja.. Lih tko se naredi z njim... Pa šraufam v glavnem terence kjer je vse rjavo in zarustano plus kmetijsko in gradbeno mehanizacijo..

btw če neznaš snet segerja z kitajskimi kleščami ali brez klešč potem maš verjetno dve levi roki :)

Ti govoriš o sagerjih na osovinah traktorjev, kolesnih ležajih ipd. jst pa bolj o fini mehaniki! ;)

Glede kitajskega orodja imam svojo mnenje. Orodje ki ga ne boš nikoli prijel v roke oz. nikoli rabil je vseeno kakšno je, če ga boš rabil samo 1x v življenju je tudi vseeno. Zdej izvijač ki ga rabiš vsak dan pa da nima ustrezne konice (jeklo ustrezne trdote) je pa že bolje kupit kje drugje kot v hoferju. A boš zato kupil set orodja za 2000 EUR čeprav je v interdiskontu isto orodje 200 EUR? Jasno da ne. Imam tudi sam precej tega orodja in ga uporabljam, večina zadostuje mojim potrebam, najdeš pa vmes tudi kaj kar ne in potem pač zamenjaš/dokupiš.

Včasih se pač da reševat neredno rabo z drugimi stvarmi, ki so vseeno lahko kvalitetne za nizko ceno. Recimo primer za izvijače. Namesto da kupiš komplet 50 kitajskih izvijačev, kupiš kvaliteten izvijač za hex nastavke in komplet teh nastavkov srednjega ranga. Zasede manj placa, in imaš pokrito isto kot z 50 različnimi izvijači s tem da je kvaliteta 10x višja (nek srednji rang bosh/makita bo držala 10x več kot kitajski izvijač). Namesto da kupiš komplet 20 viličastih kitajskih ključev (CrV oznaka gor pomeni da so krom in vandij mimo peljali v livarni ko so ravno vlivali te ključe) kupiš enega dobrega francoza ipd.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.152
478
83
Ce je res gedore kvaliteta, po moje vredno denarja?
Sam imam kovcek gedore red, sam ker me bolj les zanima, ne morem objektivno komentirat. Na yt so ga kar pohvalel.

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Kaj pa si pričakoval? Glavnino kakšnih odgovorov? Logično da v stilu, daj 3 jurje za orodje ki ga verjetno ne boš nikol rabil, vse ostalo je metanje denarja stran :)
Jaz pa raje kupim tisto kar rabim kvalitetno in kupim enkrat. Torej ključ 19 sem kupil kvaliteten, ko sem ga rabil in dal zanj več kot je bil zraven set “kvalitetnih” ključev. Itd.
Res pa nisem fency in nimam seta kljucev lepo po velikosti in barvi urejenega in vse v predalu lepo pospravljeno, da izgleda full profi na instagramu. Ampak vsakemu svoje :).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.396
5.678
113
Al pa kupiš poceni orodje, pol pa dodajaš kvalitetno, ko lamaš. In si na koncu tak na tistem kaj rabiš kvalitetnem. Ono kaj ne rabiš pa tak al tak stoji in je vseeno kak je.
Pol pa črto potegneš a pa si mel dvojni strošek :) samo čez daljše časovno obdobje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Niti ni dvojni strošek, ker tisto poceni orodje je itak poceni.
Meni edino ni za imeti stvari, ki jih ne rabim.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: RoMeX in Gonzo

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Evo dobil Tactixa... pač še ena kitajska roba. Koliko toliko OK za ta denar. Seveda... sem pa hodil gledat vozičke za 1000€+, jasno da se lepše pelje, lepše se predali zapirajo, bolj je masiven. Ampak za teh 230€ z DDV bo čist OK.

Podobne teme