Včasih je poceni orodje še slabše kot nič. Dam primer s kleščami za sagerjeve obročke. Sem kupil komplet pri interdiskontu ker enkrat na 2 leti rabim pa sem se ponavadi matral z dvema štrcljema od žičke to odstranjevat/vdelat. Dobim klešče in vse štiri imajo vsaj 2 napaki ki motijo med uporabo. Vse so bile necentrirane na isto ravnino (en štrcelj štrli bolj ven kot drugi) kar sem rešil z brušenjem, par sem jih moral pobrusit na obliko da so padle lepo v luknjo od obročka ker je odlitek bil vse prej kot okrogel, vsaj dvoje se ne zapirajo v pravem kotu (se spremeni kot med polno odprtimi/zaprtimi), ... skratka brezveze, več dela sem imel da sem popravil kot pa če bi še danes prijemal obročke z žičko.
Pa dalje recimo poceni oprijemalne/držalne klešče iz kompletov klešč bognedaj kaj trdega vpet ker se ali zlomijo ali zvijejo (oboje sem uspel testirat). Poceni račne so uporabne samo za lepo delo, bognedaj kaj zategovat/odtegovat z njim na več kot 50Nm ker bo šel mehanizem. Francoz ki se ponastavlja vsakič ko ga pogledaš, zaviješ matico 10 ga odložiš in že dobi razmak za 12 .. super. Ker s tem in z gedorami ne moreš/smeš zategovat vzameš poceni viličast/obročni ključ in se (brez vzvoda v obliki cevi) nasloniš nanj in poči, wtf?! Da ne govorimo o nastavkih gedor ki se zavrijo na udarnem vijačniku pri maticah ki jih skoraj na roko odtegneš.
Sam imam na srečo doma veliko orodja ki je še iz časov juge in potem 90h let (unior večinoma) in to je dobro orodje. Danes pa poceni orodje ni vredno imena orodje. Povprečen uporabnik ne rabi profi orodja, to je danes boljše kot je bilo včasih ampak vseeno srednji rang je pa zahtevan. Da imam cel voziček takega kitajskega orodja, peljem vse skupaj na dinos, ker najbrž tudi voziček ni za en k.. vreden (daš 20kg v predal pa se ne odpre več ker je vodilo zaribalo ipd.).