Včasih avto ne vžge takoj

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Živjo!

Morda kdo ve kaj bi lahko bilo narobe pri mojem citroenu C2. Od časa do časa se zgodi, da mi avto noče vžgati takoj. Se pravi, ko dam ključ v klučavnico in ga obrnem v položaj ko vžiga(normalno traja sekundo do dve) se zgodi da moram ključ dalj časa držati v tem položaju ker ne vžge. Potem po parih sekundah avto sicer vžge ampak se sliši da bolj težko. Ali je motor mrzu ali topu nima veze, danes se mi je recimo to zgodilo, ko sem se ustavl na AC na počivališču za 20min.

Motor je bencinski 1.6 16v

LP

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Pa kaže znake eksplozij v valjih al sam vergla? pr men je bil 10 let star benz filter kriv......zgledal je pa da bo ...da ne bo...e nakonc je vžgal
smile-1.gif

a google v kombinaciji C2 + ignition problem al pa kj podobnega nč ne najde?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Mah večina teh problem ko sem našu na google je takih da jim avto sploh ne vžge. Meni po parih sekundah verglanja vžge.

Ta filter za bencin sam verjetno ne morm zamenjat, če nism glih mehankar ? Je to uno ko bencin šprica naokoli ko ga dol jamleš pa pol neki treba prezračit ?

Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Slab akumulator?

to ni

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Imam isti problem, štarter je ok, menjan bil akku, menjani kabli in svečke, potem je bilo bolje (predtem se mi je celo zgodilo da na obračanje ključa včasih sploh ni reagiral), ampak še vedno mi na vsakih 10 vžigov enkrat ali dvakrat vžiga malo težje..... pa ne vžiga v prazno, ampak kot da obrača z nekim naporom, počasi. V večini primerov pa vžge normalno.

Avtoelektričar je rekel da je tudi altenator vredu, čeprav je pri vžiganju napetost malo preveč padla (11+ nekaj malega V).

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Da ni mogoče kaj narobe s črpalko goriva?

Ko obrneš ključ tik pred zagonom, bi se morala slišat črpalka, ko vbrizga gorivo.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
iste probleme imel jest z golfom.... no nek majster je takoj pogruntal... cinkšpula prebija..... in če je malo vlaga, lahko samo kondenz včasih vergla...

kako stestirat... parkrat vžgi potem pa polij cinkšpulo z vodo in če bo verglanje daljše veš v čem je problem...

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Vžge, ko je mrzel ali vroč, ne vžge, ko je topel?
to je senzor vračanja izpušnih plinov.

smo mi imel to težavo sicer na gliserju, skor ostal sred morja
smile-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
smile-1.gif
se posipam z pepelom...

drgač pa ja.. v mojem primeru je blo to to.... počena cinšpula, ko se je zgleda segrela je pa avto vžgal...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Po opisu sodeč, bi reko da je dokaj podobno, tudi pri meni lahko traja nekaj sekund (do 5), štarter obrača počasi, kot z nekim odporom, le da sem opazil da se nikoli ne dogaja pri mrzlem avtu, ampak ko je ogret na delovno temperaturo in ga poskušam ponovno vžgati. Pa še to ne vedno.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Si poizkusil, ko ti avto ne vžge.
Daš v prestavo in avto čisto malo prestaviš (par 10cm) in potem probaš vžgat?

Če potem takoj vžge, bi bilo dobro pogledati senzor pozicije glavne gredi (malo spucati ali zamenjati)