Vatikan in spolne zlorabe

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Ve mogoce kdo kje bi se dalo dobit ta dokumentarec? Sem namrec vceraj zaspal pred TVjem.
bonk.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:

ksz

Vsi ugibate kako cerkev kopiči in razdaja svoje premoženje, nihče zagotovo tega ne ve.

Zato jim gre tako dobro, ker znajo čuvati poslovno skrivnost.

Jebe se njim kaj si mi mislimo o njih, dokler kapljajo €. Smejijo se vam vsem ovčicam, ki jim polnite blagajno.

Točno ti res težko povem kok majo premoženja, ker kot si že napisu dobr skrivajo.

Lahko ti povem o kakšnih številkah se gre:

Gospodarstvo rast d.o.o. je melo v leto 2006 326,7mio. SIT čistega dobička. Imel so pa 13,5 miljarde SIT naložb (ena izmed naložb tudi T2).

Metropolitana d.o.o. je mela pa v letu 2006 360,4mio. SIT čistega dobička. Osnovnih sredstev pa 3,1 miljarde SIT.

In to je čisto neobdavčen dobiček. Zakaj že? Mafija.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

MackaGrrr

Pripravnik
4. nov 2007
376
0
16
Men je slo vcer na kozlanje ko sm gledala unga taprvega zupnika al kwa je bil -pedofil uglaunem.. KAKO je lahko tako MIRNO razlagal kaj ga privlaci na majhnih in visokih fantkih (debeli in majhni ga ne privlacijo, kaj ces) in da ga vzburja ce imajo majhne puncke oblecene kiklce -da ma zeljo jih dvignit in pogledat... OMG res nism vedla a cem bruhat al naj izklopm tv... In potem se tisto ko ga vprasajo; Kako bi se priblizali deklici, recimo da ji je ime Sally? In tip; Zivjo Sally, kako si? Zelo posebno dekletce si, ves to? Rad te mam. Daj pridi k meni da te objamem. Ljubka si.

Za bruhat... Da o ostalih zadevah sploh ne govorim...

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:

aja btw....i'm a woman
grims-1.gif

Dokaži ! Same besede so te ....

hysterical-1.gif
Joke.

ksz

ON topic: osebno vidim problem drugje. Ni težava v tem, da bi bila ogrožena vera kot taka, ampak je dejstvo v tem, da s(m)o ljudje postali pametnejši in da s(m)o končno dojeli, da Cerkev kot inštitucija ni nič drugega, kot "tovarna" zaposlenih delavcev, oziroma precej slabše, saj duhovniki & co. ne pripomorejo k rasti "bdp".
evil.gif

Kar se tiče pedofilije, se mi zdi dokaj logičen stavek, da je to približno enako, kot bi lačnemu tiščal zrezek pred nos, ampak !!! .... ni čisto tako. Kdor se odloči za ta poklic, gre verjetno zavestno v to, da ne bo imel intimnih stikov in podobnega z nasprotnim ali istim spolom
evil.gif
. Toda prav tako, kot drugje, se tudi tu izoblikujejo zločinci. Še celo potencirano, bi dejal. Združevati vero z nečim, kar se smatra za smrtni greh je preprosto nedopustno.

Enkrat sem že v topiku o smrtni kazni dejal, da sem načeloma proti, vendarle bi včasih naredil izjemo.
evil.gif
Škodovati otrokom na takem položaju je nedopustno in vredno obsojanja !!!

Da pa sama Cerkev takšne anomalije dopušča, je pa še huje ! In zato je prav, da Cerkev kot inštitucija izgubi še tisti renome, kar ji ga je sploh še ostalo.
crazy1.gif

Glede denarja je pa tako: v kraju, kjer živim, je bila pred časom pravcata afera (dobesedno), ko so duhovniku ukradli večjo (>15 mio sit) količino denarja. Ker je bilo znano kdo in kje ga je ukradel, so policisti o tem povprašali dotičnega duhovnika, a on o tem ni vedel nič ! Ni vedel, da ima toliko denarja ! Ne vem, kako se je sicer stvar odvijala naprej, vendarle je denar kasneje na zahtevo dobil nazaj. Zakaj torej zahtevati nazaj nekaj, kar ni tvojega ??? Toliko o revščini duhovnikov, ki bi morali delovati ravno po načelu, da denar ne prinese sreče
evil.gif

Noker

Nazadnje urejeno:

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Sam si pa res čuden, zdaj pa nam ti razloži kako da tako dobro poznaš kako teče ta inštitucija in nam pač razloži kako teče, ne pa samo govorit da mi nimamo pojma. Daj mi povej kako gre res lahko župnik na pijačko če pa nima nič denarja, a res na naročilnico kot je zgoraj nekdo napisal, tudi sam osebno poznam enga zlo fajn župnika in mi je povedal kako so plačani, se pravi če prejema plačo ima lahko tudi lastnino ali kako. Aja sedaj boš rekel da ne prejema plače, ok no pol pa ne. Sicer sedaj ne vem točno v številkah ampak gre nekako tako da mora dat župnik (približno nisem siguren, vem pa da kar veliko )20 puščic v škofijo ostalo je njegovo(ubistvu res malo ampak se vseeno nabere).

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja pač je grešil! kaj tukaj tok težko razumet? uradno ga nima, sam neuradno pa očitno vsi vejo da ima vnuke! Matr! stradaj ti fuk 35 let, pol se ti nej pa ena mal po lulčku podrsa, boš videl kok hitr boš lukno najdu.

It was an accident, she tripped, fell, landed on his dick
hysterical-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
BUREKM:

duhovniki, ki so v zupniji IMAJO svojo lastnino, avto je NJIHOV... imajo lahko bajto, vikendico...

vsi ki so pa v samostanu (nune...) pa NIMAJO svojega premozenja... in tam je tudi avto "samostanski", obleke... NIC NIMAJO SVOJEGA... in oni ce gredo na pivo gredo res "z narocilnico" (ok dobijo denar iz samostanske blagajne...)

razumes?

madam_orange

Pripravnik
25. jul 2007
388
0
16
oranžna cona
"Naš" župnik je umrl zdele pred nekaj tedni tko da ne bom šinfala nekaj, povem pa primer z njegovim avtom. Najprej je imal zelenega pasta bencinarja, potem pa je neopazno(mi smo opazili) zamenjal svoj avto za zelen pastat dizl!
bonk.gif

Tudi jaz sem zamudila ta dokumentarec, ker mi ni ratalo pravočasno pridt domov, pa bi si ga ful rada ogledela, sem že med poletjem dosti prebrala o njem.

Sama sem 100% proti cerkvi in se mi zdi odlično da živim v svetu, kjer so stvari razumljive brez poseganja "višjih sil". Prepričana sm tudi, kot je že nekdo omenil, da bo šlo to čez par generacij v pozabo! Škoda da se to ni zgodilo že pred 1000 leti in več, bi blo na svetu več miru! Ne vem če imam v družbi enega, ki bi hodil v cerkev, sem skoraj prepričana da ne. V mojem razredu nas je 35 in niti za enega nisem prepričana da zagotovo hodi v cerkev.

Poznam pa družino, ki stvar očitno izkorišča. Imajo mislim da 8 otrok(kokr bo Bog dal!), fotr vodi neko firmo, vsak dan je cela družina v Cerkvi, od Cerkve so dobili najprej kombi, potem so jim ponudili hišo (prej so živeli v bloku), pa so jo odklonili, ker ni primerna, sedaj pa se je družina zasmilila neki farški mami, ki je umrla in jim svojo hišo zapustila. Mat majo mal usekano, baje otroci ne smejo gledat Naše male klinike, ker se notri delajo norca iz zdravnikov! Najstarejši sin je sedaj star okrog 20 in se mu je po OŠ baje mal strgal in ga je začel pit in use, zdej pa so mu doma zgleda zamorili da si bodo ljudje kaj mislili in da bo družina na slabem glasu in so ga poslali na teološko za duhovnika! Za crknt!
bonk.gif

Aja pa še to, ko je šla k bermi zadnja generacija zdajle, so morali prinesti po 5 evrov za to družino, drugače niso smeli k birmi.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
To ne bo šlo v pozabo. Preveč denarja je v igri, da bi šlo. Zamisl si kok dnarja je v Vaticanu, ZDA in v zahodno evropskih državah, če se že v naši mali Sloveniji gre o takšnih ogromnih številkah in je to za celotno premoženje cerkve drobiž. In kdo obnavlja cerkve? Verniki (oz. njihovi prispevki).
grin1.gif
Lahko jim rečem sam kapo dol. Kdor zna zna.

To so skos same naložbe. Deleže majo v vseh večjih svetovnih korporacijah (npr. v Sloveniji majo deleže preko Zvon ena in dva v vseh večjih slovenskih podjetjih). Davkov ne plačujejo nikjer. To se gre o miljardah dolarjev. Pol si lahko misliš kakšen vpliv majo v svetu in ga imajo interes še povečat.

Seznam podjetji v katerih ima % delež lastništva Zvon ena holding:

Podjetje , delež lastništva (vrednost tega deleža v SIT)
BELINKA HOLDING D.D. 89,04% (9.602.463.000 SIT)
TKK SRPENICA D.D. 53,19% (2.923.552.000 SIT)
ZVD ZAVOD ZA VARSTVO PRI DELU D.D 55,69% (1.212.996.000 SIT)
RRC RAČUNALNIŠKE STORITVE 50,97% (542.595.000 SIT)
T-2 D.O.O. 51,00% (2.234.157.000 SIT)
SOLE ORTO 66,67 % (2.138.951.000 SIT)
AKORD D.O.O. 51,00 % (1.804.000 SIT)
KREKOVA DRUŽBA ZA UPRAVLJANJE INVESTICIJSKIH SKLADOV D.O.O. 90% (3.241.376.000 SIT)
KZ FINANČNA DRUŽBA 53,58% (194.831.000 SIT)
ALPETOUR POTOVALNA AGENCIJA D.D. 30.23% (3.651.639.000 SIT)
NIKO KOVINARSKO PODJETJE D.D. 40.00% (2.428.519.000 SIT)
TERME DOBRNA D.D. 38,53% (3.272.769.000 SIT)
TERME OLIMIA BAZENI D.D. 49,70% (1.186.656.000 SIT)
CINKARNA CELJE D.D. 20.98% (22.729.678.000 SIT)
HELIOS D.D. 20.05% (16.154.436.000 SIT)
JOB D.O.O. 27% (89.103.000 SIT)

Nadrejena družba "Zvonu ena" je Gospodarstvo rast d.o.o. (Nadškofija Maribor je obvladujoca pravna oseba s 100,00% lastništvom podjetja Gospodarstvo rast d.o.o.).

To je vse napisano v Revidranih letnih poročilih omenjenih družb za leto 2006, tako da si lahko prebere vsak kdor ima pol urce časa.

Zdej si pa zamisl da je to samo v Sloveniji. O kakšnem denarju se gre šele na svetovni ravni...