Varilni aparat na žico --za doma

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Dela. Vendar je trafo po moje bolj zanesljiv..

Inverter ima pač svoje pluse - manjša kišta, manjša poraba elektrike, bolj natančno se ga da nastavit..

moj glas ima pač v tem primeru varstrojev 191. cena napram ipotoolsu je ista, varstroj bo delal še dolgo zatem ko bo kitajski inverter še samo praholovec..

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Mislim resno me zanima zakaj bi hotu ruknit 700 EUR za neroden aparat k ma 50 kil in rab tri faze če lahko dobim pod 500 EUR aparat ki tehta pod 10 kil in zna oboje, tko elektrodo kot MIG, se prav je vsestransko uporaben. Za 250 EUR ti pa ruknejo zdraven še TIG aparat.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
pomoje gledaš napačnega.. 191 ima možnost priklopa na eno in na tri faze, cena je pa ravno tako okrog 500e. Me zanima kolkrat boš zašvasal z elektrodo..

Jaz vidim v teži prednost, bombo direkt naložiš gor, pri kitajskem inverterju je prvi projekt izdelava varilnega vozicka, nakoncu imaš pri obeh vseskupaj na kolesih, da lahko vlečeš okoli.

tig za 250e? ne hvala ;)

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Dela. Vendar je trafo po moje bolj zanesljiv..

Inverter ima pač svoje pluse - manjša kišta, manjša poraba elektrike, bolj natančno se ga da nastavit..

moj glas ima pač v tem primeru varstrojev 191. cena napram ipotoolsu je ista, varstroj bo delal še dolgo zatem ko bo kitajski inverter še samo praholovec..
Skratka no brainer že za napredno domačo rabo, kaj šele občasno. Sem pa samo en švas z elektrodo probal potegnit z inverterjem iz Lidla....proti Varstroju 145/165 je to taka milina, da leti trafo ob prvi priliki ven in mi sploh ni jasno, kako ni letel že prej.
Mimgrede če ga hočeš ti ga dam za dve rundi piva, ko ga prevzameš.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
pomoje gledaš napačnega.. 191 ima možnost priklopa na eno in na tri faze, cena je pa ravno tako okrog 500e. Me zanima kolkrat boš zašvasal z elektrodo..

Jaz vidim v teži prednost, bombo direkt naložiš gor, pri kitajskem inverterju je prvi projekt izdelava varilnega vozicka, nakoncu imaš pri obeh vseskupaj na kolesih, da lahko vlečeš okoli.

tig za 250e? ne hvala ;)
No vidiš, pr men bo mogu bit na polici, ni placa v garaži za voziček.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Hvala za ponudbo, nimam kej z njim, dam rajš jaz za pivo, da ga ne vzamem :p imam tud inverter, pa sem menda lih 1x z elektrodo varil, ker mi je lih za en var plina zmanjkalo..

Evo moj mma/tig inverterček ;) odbil kovinski del cevi, zavaril v 1min, drži :p

1677697487860.png

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Aja, pa še to me zanima. A ni na eno fazo manj stabilen kot na dve?

3 fazni je sigurno bolj stabilen, ker ne potegne amperaže po eni fazi, ampak se tok razporedi (ne vem če glih enakomerno) po vseh treh fazah. zadnič je kolega varil na cca 180A in je varovalka po nekaj minutah odletela..

p.s. sej tud jaz nimam placa za to mizo, zmerej je v napoto :D na srečo je na kolesih, se da hitro umaknit, pa tud velika ni..

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Če rabi 2 fazi potem res uporablja medfazni tok..

Včasih je medfazni tok enak trifaznemu, npr. v simetrično obremenjen trifaznem motorju ali trifaznem varilnem aparatu kjer se tok porazdeli enakomerno med vsemi tremi fazami...

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.442
158
63
Hvala vsem za mnenja in da sem dobil malo širšo sliko..

Sicer sem se odločil potem malo po svoje , ampak vseeno vsakemu hvala za mnenje.
Sem vsaj dobil malo širšo sliko.

Izbrani mi je vsaj tako po opisu najboljši kompromis , ker uporaba bo res zelo redka.
Pretehtala je euro ročka ,z daljšim kablom ,vsaj vizuelno boljši pogon ,kovinski za žico...Nastavitve..

Verjetno da čisto vse kar ni od neke priznane znamke tudi ni zanič.

Naročil sem tega: