tudi mene zanima kako se obnese. Tudi sam sem tak 1x leto varilec.Hvala vsem za mnenja in da sem dobil malo širšo sliko..
Sicer sem se odločil potem malo po svoje , ampak vseeno vsakemu hvala za mnenje.
Sem vsaj dobil malo širšo sliko.
Izbrani mi je vsaj tako po opisu najboljši kompromis , ker uporaba bo res zelo redka.
Pretehtala je euro ročka ,z daljšim kablom ,vsaj vizuelno boljši pogon ,kovinski za žico...Nastavitve..
Verjetno da čisto vse kar ni od neke priznane znamke tudi ni zanič.
Naročil sem tega:
si ga že dobil, že varil, kako je, vse ok?Hvala vsem za mnenja in da sem dobil malo širšo sliko..
Sicer sem se odločil potem malo po svoje , ampak vseeno vsakemu hvala za mnenje.
Sem vsaj dobil malo širšo sliko.
Izbrani mi je vsaj tako po opisu najboljši kompromis , ker uporaba bo res zelo redka.
Pretehtala je euro ročka ,z daljšim kablom ,vsaj vizuelno boljši pogon ,kovinski za žico...Nastavitve..
Verjetno da čisto vse kar ni od neke priznane znamke tudi ni zanič.
Naročil sem tega:
To ti jaz ne morem rečti..hvalla.
ne morem se odločit ali bi vzel istega ali ipotoolsa...
to se strinjam in mi je jasno. Samo saj sam veš, pač hočeš kupit najboljše... pa čeprav 3/4 ne boš potrebovalTo ti jaz ne morem rečti..
Tako po specifikacijah vem da temu rumenkotu ne manjka nič.
Profesionalci bi se verjetno pri obeh križali ,za nas amaterje sta pa še ta dva verjetno oba predobra. Vsaj po moje je bistveno tudi osnove naštudirati.
To je podobno kot pri drugih stvareh.. En prisega na vw ,drugi na kio..En na johndeer drugi na steyer ,Bosch - gorenje .. Sam se odločiš pa je..to se strinjam in mi je jasno. Samo saj sam veš, pač hočeš kupit najboljše... pa čeprav 3/4 ne boš potreboval
No tole ni čisto res.Pri varjenju je 10% tehnika in 90% človek, tako da še tako dober varilni aparat ne bo pomagal če pojma nimaš. Po drugi strani lahko s kitajskim varilnikom za 50EUR narediš skoraj vse kar rabiš doma, če le imaš znanje. Magične paličice tu ni, za začetek vzemi par kosov debelejšega železa/jekla in se uči na tistem toliko da dobiš malo vaje za resne produkte.