pri varjenju z polnjeno žico in co2 ??pri varjenju z polnjeno žico in co2 se zamenja polariteta, rabis samo še co2 ventil. nastaviš ga po občutki, tam okrog 10 litrov pretoka.. jaz včasih tud na 12 navijem, odvisno mesta kjer delam..
Itak ksasicni Trafo. Imam Supermig 271, za dela/popravila na manjsi kmetiji cisto o.k.. zadeva. Sedaj so moderni EWM- ji in Lorchi.Jaz podpiram lokalno, sem uporabnik varstroja ze 10 let, sicer čist navadnega 250A ampak je ok.. kolegom se je tolk dopadel, da so ga še vsaj trije kupili potem.. menjam samo še za kakšen pulzni fronius alpa merkle
sorry, narobe sem napisal.. pri varjenju z polnjeno žico ALI zaščitnim plinom...pri varjenju z polnjeno žico in co2 ??
A ni to eno ali drugo ? Ali polnjena žica ali pa "navadna " polna žica in co2 ? Menjava polaritete je sigurno opisana da se ve kam in kako.
A ventil ima nastavitev pretoka..sem mislil da se nastavlja kakšen pritisk. Treba pravi ventil,manometer kupiti..Kar pri njih .ali je kje cenej ?
271 ima tudi 4 kolesni pogo , 251 ga menda nima. Baje tudi tanove cebelce od varstroja niso slabi aparati.Imam tudi jaz supermig 251, brat ima 271.. načeloma ista aparata edino dušenje ima 271 boljše.. ewm promovirajo vsi živi, kolega kateri ima šlosarsko delavnico sedaj kupuje samo še esab, tud drug svet - ekvivalenca fronius in top 10% aparatov.. lorch pa nisem še nikoli probal..
In če ne pozabiš ventila zapretjeklenko kupis na bolhi, 100e kjercs.. 10kg drzi kar nekaj let, če bolj malo variš..
...