Citat:
Uporabnik skala pravi:
ej softi zakaj tako zaovarjaš tega strelca? si ga poznal? je bil tvoj prijatelj/brat/mož? ker nekako si res ne predstavljam zakaj ga tako zagovajaš. kolikor sem bral nisi še nikogar tako zagovarjal.
kolikor razumem bi edina možnost bila da bi že prej našli skrito orožje in ga dali na hladno.
ne zagovarjam. samo mnogi tega ne vidite, ker se ne poglobite in je najenostavneje reči zagovarja morilca.
sprašujem se, ali ni šlo drugače.
drugače zaradi mogoče nepotrebne smrti. smrti, ki je zaznamovala nekaj oseb. mrtev je pač mrtev in njega ne boli več. kaj pa strelec? pa ranjeni? in sprašujem se, ali je šlo za must be rešitev, ali za preuranjeno rešitev na eni strani in ali je tole osamljeni primer prekomerne uporabe sile, pooblastil, ali ne. ali je naša policija izurjena dovolj ali ne. delati v miru in ustavljati vozila je nekaj. loviti oboroženega roparja je nekaj drugega. biti cel mesec na terenu, pod pritiski javnosti, strahu, nezadovoljstvu in potem priti na kraj dogodka, kjer nekdo strelja z avtomatom..no to je pa nekaj drugega. upam, da se tukaj strinjamo.
razumes?
ps
drugače mi je pa tudi glede tega vseeno. svoje mnenje sem imel se pred tem dogodkom in svojega mnenja in principov se držim. prvi je bil umik iz ljubljane.