V streljanju ranjen policist. Strelec ubit.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Samo na hitro: za najosnovnejšo NR ograjo imaš porabo materiala okoli 130 Ejev na meter. Kdor jo gre delat za manj kot 250 Ejev, je kamikaze!
Zaslužil si je zgolj za žgance za danes in nič prispevkov v socialno in pokojninsko malho.

Samo v vednost, kar itak vsi vemo: delodajalca en delavec stane 11,60 Eja na delovno uro, ob minimalni plači, pa če kaj naredi ali pa nič!
Pa tudi to, da so ograje že vsaj 15 let za menoj. Če bi bile tako dobičkonosne, bi bil še danes v njih. (Ne,
ne-ne-1.gif
ne bi bil.)

Zato in zaradi tega dejstva !!! je spoštovani g. Drnovšek izjavljal "toleranco glede črnega trga, zaradi socialnega miru!"

Toliko o spoštovanju glede tvojega "naravoslovnega" spoštovanja. Glede družboslovnega pa - kot sem dejal, opažam neke spremembe na +?
Hvalil te pa ne bom.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.390
113
in nootri v tej novici pise:
Citat:
Pripadniki posebne policijske enote, ki so na kraj dogodka prišli z območja mejnega prehoda Šentilj, so na streljanje, ki je bilo uperjeno tudi proti drugim policistom, odgovorili in napadalca ustrelili
Je pa notri podatek o tem da naj bi bili na kraju pripadniki specialne enote, kar po mojih info ni res. Ampak kdo ga je ustrelil precej jasno pise. A je tko?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Sory , ker sem zašel izven teme. To je privat za Softija.
Glede teme same sem pa povedal mnenje zgoraj.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Samo na hitro: za najosnovnejšo NR ograjo imaš porabo materiala okoli 130 Ejev na meter. Kdor jo gre delat za manj kot 250 Ejev, je kamikaze!
Zaslužil si je zgolj za žgance za danes in nič prispevkov v socialno in pokojninsko malho.

Samo v vednost, kar itak vsi vemo: delodajalca en delavec stane 11,60 Eja na delovno uro, ob minimalni plači, pa če kaj naredi ali pa nič!
Pa tudi to, da so ograje že vsaj 15 let za menoj. Če bi bile tako dobičkonosne, bi bil še danes v njih. (Ne,
ne-ne-1.gif
ne bi bil.)

Zato in zaradi tega dejstva !!! je spoštovani g. Drnovšek izjavljal "toleranco glede črnega trga, zaradi socialnega miru!"

Toliko o spoštovanju glede tvojega "naravoslovnega" spoštovanja. Glede družboslovnega pa - kot sem dejal, opažam neke spremembe na +?
Hvalil te pa ne bom.

kje si našel te cene?
se strinjam za podjetje. če ti pa nekdo popoldne na fuš naredi, je pa drago.
delala sta dva, 6 ur.

družboslovno opažaš na plus? večanje prezira je plus?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Pripadniki posebne policijske enote, ki so na kraj dogodka prišli z območja mejnega prehoda Šentilj, so na streljanje, ki je bilo uperjeno tudi proti drugim policistom, odgovorili in napadalca ustrelili
Je pa notri podatek o tem da naj bi bili na kraju pripadniki specialne enote, kar po mojih info ni res. Ampak kdo ga je ustrelil precej jasno pise. A je tko?

drzi. že včeraj popoldne je lepo pisalo. dopoldne je pisalo drugače. in sedaj piše drugače kot imaš ti info.

iz tega sklepam, da ti imaš info, novinarji pa zgodbo spreminjajo. branje so kliki, kliki so reklame, reklame so denar.

če jaz verjamem, da imaš ti insiderski info in da bo nekak najbližje resnici, bi ti lahko verjel, da vem kaj sem prebral.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.390
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:

drzi. že včeraj popoldne je lepo pisalo. dopoldne je pisalo drugače. in sedaj piše drugače kot imaš ti info.

iz tega sklepam, da ti imaš info, novinarji pa zgodbo spreminjajo. branje so kliki, kliki so reklame, reklame so denar.

če jaz verjamem, da imaš ti insiderski info in da bo nekak najbližje resnici, bi ti lahko verjel, da vem kaj sem prebral.
In ce bi se ti drzal prvega potem ne bi trolal s takimi vprasanji. Oba veva da ti mozganov ne fali, trolov (naravnih) pa je dosti ze tako ali tako)... Ti si provociral v eno smer (lej roko na tica jaz ne verjamem da ti verjames v to kar si pisal) jaz sem ti pa s sarkazmom odgovoril. Sicer me zalosti, da sem sele zdaj izvedel kako slab clovek sem, ampak vsaka stvar je za nekaj dobra, zdej vsaj vem kako stojiva ane.

No da te pomirim, zadevo bo preiskala komisija, ne dvomim d atudi SDT (oddelek ki se ukvarja smao s pregonom policistov) in ce je bila kaka napaka bodo policiste tudi ovadili. Ne dvomim da bodo mediji sprmeljali.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne verjamem v to kar sem pisal. v kaj konkretno?

ja, vidim, berem, da sta baje sodnica in tožilec bila nestrokovna. njuna domnevna nestrokovnost pa meče še več megle na dogodek.

slab apollo8 si. ne človek. a ti apollo8 enačiš s sabo v RL?

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Apollo kot si rekel bo to zadevo preiskala neka komisija (pozabil točno katera, je bilo omenjeno v medijih), katera se menda zbere samo takrat, kadar umre kakšen policist (ne pa kadar je ranjen).

Ali je možno, da je bil ta storilec z AK-47 nekoč policist?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.390
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Apollo kot si rekel bo to zadevo preiskala neka komisija (pozabil točno katera, je bilo omenjeno v medijih), katera se menda zbere samo takrat, kadar umre kakšen policist (ne pa kadar je ranjen).

Ali je možno, da je bil ta storilec z AK-47 nekoč policist?
Ne, ta komisija se zbere kadar kaka oseba umre zaradi delovanja policije. Storilec je umrl zaradi uporabe strelnega orozja s strani policistov.

PO SDT pa preiskuje sume KD ki jih storijo policisti ali kriminalisti. In bodo nedvomno tudi oni preucili zadevo.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Razumem ja.

Ne, potem pa govorim o neki drugi preiskavi, v medijih so takoj prvi dan rekli (poptv če se ne motim), da je nenavadno, da bo potekala ta preiskava, ker ponavadi je sprožena samo takrat kadar umre policist, ne pa kadar je ranjen.

Ni pa 2x za rečt, da so to spet neke novinarske floskule

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.390
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne verjamem v to kar sem pisal. v kaj konkretno?

ja, vidim, berem, da sta baje sodnica in tožilec bila nestrokovna. njuna domnevna nestrokovnost pa meče še več megle na dogodek.

slab apollo8 si. ne človek. a ti apollo8 enačiš s sabo v RL?
Ne verjames v te svoje nebuloze o streljanju v okoncine itd... V bistvu sam priznavas da ne ves kaj je bilo, kako je bilo, hkrati pa neke teze postavljas da bi lahko bilo drugace.

Apollo8 sem tak kot je folk tu gor do mene. Sej v RL me folk tud kr ne zali vsak drugi dan a ves =)

v bistvu nista bli nestrokovni. Bli sta neumni. Ker sta omogocili prostor za dvome, teorije zarote itd... namrec vse bi isto izgledalo smao zraven bi se onedve stali.... Cist tko realno...PS pride kadar je kaj dvomljivo in se pricakuje oteen dokazni postopek itd....kadar je potrebno recimo ustno odrejat preiskovalne ukrepe itd... PS lahko npr ustno odredi operaterju mobilne telefonije da more takoj posredovat tvoje izpiske. In jih morjo dat brez pisne odredbe. Tu vsega tega ni bilo in nista prisli...in se dali v zobe...in spet novinarji vec vedo kot stroka. Odvetniki si pa zastonj reklamo delajo...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Ima 9 mm izstrelek iz pištole toliko manj kinetične energije kot 7.62 iz ak47 da je jopič učinkovit ?
Beretta M9.... Muzzle velocity 381 m/s
AK-47...Muzzle velocity 715 m/s

Tole našel iz 2006:
http://www.moreinspiration.com/article/506/dragon-skin-bulletproof-vest-repels-ak-47-rounds

Ja manjse oz ozje zrno (krogla) je in pa manjse smodnisko polnjenje - primerjaj velikost nabojev

9 mm krogla ima večji premer kot 7.62 iz ak-47...takole precej na pamet (natančne številke se lahko pogugla) 9 mm krogla ima na ustju cevi (torej ko prileti iz orožja) nekje 500 joulov energije, 7.62x39 (naboj, kakršne uporablja AK-47), pa ima nekje 2100 joulov energije...ker ima krogla iz slednjega tudi manjši premer (je pa daljša, maso imata obe krogli približno enako) in višjo hitrost, ima tudi generalno večjo prebojnost.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne verjames v te svoje nebuloze o streljanju v okoncine itd...

Tega verjetno ne verjame niti bizi...edini način, da napadalca zanesljivo takoj onesposobiš, je zadek v centralni živčni sistem. Zadetki na vsa druga mesta ne pomenijo zagotovljene takojšnje onesposobitve celo ob strelu naravnost v srce lahko ustreljeni sproži še kak daljši rafal, preden je onesposobljen. No, teoretično je možno, da se kdo onesvesti že, če mimo njega prižvižga krogla...
grin1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ej softi zakaj tako zaovarjaš tega strelca? si ga poznal? je bil tvoj prijatelj/brat/mož? ker nekako si res ne predstavljam zakaj ga tako zagovajaš. kolikor sem bral nisi še nikogar tako zagovarjal.
kolikor razumem bi edina možnost bila da bi že prej našli skrito orožje in ga dali na hladno.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.710
6.478
113
Danes 24.11. 13:15+

Domačin veljal za dobrega in delovnega človeka. "Bil je najboljši človek tu v Halozah. Pomagal je vsem ljudem. ... Rad je šel pomagat. ... Vedno je bil tak bolj miren, pozdravil."