V streljanju ranjen policist. Strelec ubit.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a vidiš, da bi me večina obesila na uro na štacjonu?

zato, ker sem mnenja, da bi šlo drugače in da tip ni bil gladek.

drugače hvala. vsaj en, ki deli mnenje.

ps
zakaj me drugače ne spoštuješ?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Čeprav in roko na srce, v takem primeru bi ga tudi jaz šel pospravit.

Sploh in nikakor ga ne zagovarjam, ampak tudi zame je življenje neprecenljiva vrednost. V taki situaciji - bi ga verjetno vzel.
tongue-1.gif

Ne vem, kdo bi prevzel tolikšnjo odgovornost nad seboj, da bi čakal do zjutraj, ko bi možakar prespal zadevo itd ...
tongue-1.gif

Če razumete, kaj želim povedati. Včasih je pač treba ...
tongue-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.392
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
na 24 ur je bila jutranja novica, da je policija prišla na mesto zločina in ustrelila strelca pred prihodom specialnih enot.
kasneje preberem tvoj zapis in piše, da so ga posebne enote.

a so ga posebne, navadne, specialne..ne vem. me ni bilo tam. ne vem niti po čem se ločite. povedal sem kaj sem bral in prebral.
če so obkolili hišo in čakali, pa je model skočil ven in začel streljat si predstavljam, da se ne pogovarjaš ampak ga probaš onesposobit. a je onesposobiti enako ubiti, pa nisem prepričan.

žal imamo na desetine primerov 'neprištevnih', 'nezavednih' in podobnih. ta bi bil pač +1 s tej množici.

un menjaj službo je bil namenjen vašemu sindikalistu in vsem ki jamrajo, NIKAKOR pa ne tebi. enkrat nisi pojamral na težavno delo, na slabo plačo, na karkoli. vedno si ponosen, da si policaj. a si v uniformi ali ne, ne vem. ne spremljam, ne sprašujem. nazadnje si rekel na kateri PP si in to je to.

za razliko od tebe pa ne bom ven metal privat zadev, kot si jih ti. ti pa potrdim, da vse vezano za privat, od prisotnost za preprečitev krive ovadbe, do odgovorov na vprašanja glede posameznih zadev, si bil zraven, drži, si odgovoril, si svetoval. in za to sem ti hvaležen. hvaležen ker si mi pomagal, hvaležen, ker si kritično povedal kako zadeve stojijo.

da si pa ratal aroganten tukaj gor je pa dejstvo. prej nisi bil tak. pa tukaj gor ne mešam s privat odnosom in predvsem ne direktno do mene. do mene si bil parkrat, a gledam odnos do drugih. in tak odnos po mojem mnenju v veliki meri prinese uniforma.

kaj ima pa veze pravilno življenje s tem postom?
Pravilno zivljenje ima veze z uno tretjo crtico ki je jaz naj ne bi imel.

Pa ne zdej manipulirat...napisal kar si napisal, da si prebral da so bile specialne itd...sledilo je da sem ti napisal da slabo beres...od tu je prislo da si zacel pisat da te zalim, da sem zaljiv odkar imam uniformo itd... Privat zadeve sem pa ven vrgel zato, ker si tu gor velikokrat pod.rkaval, provociral, itd, privat si se sel pa drugo zgodbo. Pa iz tega nisem delal problem, pac sem te jemal kot forumski lik. Da bos pa zdej ti meni ocital da sem boga za jajca prijel zaradi uniforme je pa pac visek. In ko te nekdo ( v tem primeru jaz) sooci z dejstvi zacnes pisat da ti "ne ves, nisi bil zraven"...a ko pa pametujes, namigujes, problematiziras, si pa bil zraven?

Ali sem bolj aroganten tu gor odkar sem menjal sluzbo? Seveda. Prej me folk ni zalil, niso mi pisali da sem storil nekaj kar nisem, ni name letelo to, da nam marsikdo privosci smrt. Ampak da sem jaz tu javno razkril moj poklic je moja stvar/ moj problem. V osnovi sem ga zato ker sem hotel bit koristen. In naceloma ne jamram glede tega, ne pustim se pa je.bat vsakemu ki ma 5 min cajta da me zaj.ebava preko neta. Ker to da sem na sihtu na policiji nikomur ne daje pravice da me zali, zaj.ebava itd... Ce moram dr.ek pojest na sihtu, mi ga privat pac ni treba.

In vsakemu sem pomagal, se ggg-ju sem razlagal ene zadeve ko me je na ZS spraseval pa vsi vemo kake mi je pisaril tu gor.

In lej ta dvojna igra pac ne gre. Ne mores se privat obnasat kot da smo kolegi, tu gor pa dr.kat. Oziroma ne bi pol uzaljen ce dobis polno mero cinizma in sarkazma. A nisi za to da se ne gremo igric? PAc nekdo podr.ka in dobi porcijo nazaj.

In kar se tice same teme: jaz sem ti vse argumentiral - tudi mojo izjavo o tvojem slabem branju. TI pa moje drzanje boga za jajca ocitno tezko.

Lej pac uzivaj tu gor. Ne vem ce si opazil - vmes je bilo obdobje ko tvojih postov nisem kometiral, ker mi ni bilo jasno, da lahko clovek, ki ga v zivo poznam pac take pise. In nisem komentiral, ker mi je bilo vec do najinega dobrega odnosa v realnem zivljenju. Ampak scasoma sem zavzel stalisce da bom se do tebe vedel kot bi se v RL. In ce bi mi ti take govril za mizo v bifeju, bi ti povedal iste stvari kot sem ti jih napisal tu gor.

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Pa dajte no nehat s patetiko... Človek je že streljal na druge ljudi, RANIL policista, RANIL službenega psa...Potem so ga šele ustrelili...Primer, psihološko, moralno etično in zakonsko čist, kot solza....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
fak..pa dej mal razmisli.
a je bilo treba, da sviga okol tintare? mogoče drugačen pristop v štartu?
če je bil pristop pravi v štartu, pa verjetno v nadaljevanju lahko drugače? umik?
ni bil mogoč?
potem pa onesposobitev.

greš čez ljubljano zvečer, ponoči domov. si kdaj šel?
poljanska. al pa od avtobusne, mim grablovičeve. al pa po resljevi, okol komenskega, kolodvorske.

pred tabo prestopijo cesto trije mladci in stopijo proti tebi. potegnejo nože in hočejo denar.
Policija svetuje, da daš denar. ampak ti si vse popil s punco, nimaš nič. Mladci začnejo švigat z noži.

kaj narediš?
1. umikaš se ritensko in gledaš kam boš tekel?
2. razlagaš, da nimaš denarja?
3. uporabiš svoje znanje borilnih veščin, ali pa svoj nož in mladce pokolješ, polomiš, podaviš, skratka rešiš življenja

ti povem iz izkušenj
1. treba je met kondicijo
2. tepen boš in nikoli ne bodo odgovarjal
3. prekomerna uporaba sile, nenaklepni umor, arest...

zdej pa googlaj a imam prav in primerjaj to z zgornjim. ker uniforma ne da privilegija ubijat, prekomerne uporabe sile in definitivno samoobramba ni privzeto enaka likvidaciji.

ponavljam pa, da nisem bil tam, ne vem kaj je bilo, le opozarjam, da mogoče je bilo pa kaj narobe storjeno. sej poznate amriške yt zgodbe o over reactu.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik softi pravi:
ps

Saj pravim, da počasi oblikujem mnenje ...

- ker si spolzek.
tongue-1.gif
Prvi in osnoven princip je pa bil pred leti, ko si spraševal za rostfrej ograjo, polirano itd, ... kjer si izjavil, da to ni nobena umetnost in da ni vredna tistega denarja, kot so ti jo ponudili.

tongue-1.gif
Ne ceniš dela! Morda si z leti in kilometrino mnenje tudi spremenil. Bilo bi lepo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.392
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
fak..pa dej mal razmisli.
a je bilo treba, da sviga okol tintare? mogoče drugačen pristop v štartu?
če je bil pristop pravi v štartu, pa verjetno v nadaljevanju lahko drugače? umik?
ni bil mogoč?
potem pa onesposobitev.

greš čez ljubljano zvečer, ponoči domov. si kdaj šel?
poljanska. al pa od avtobusne, mim grablovičeve. al pa po resljevi, okol komenskega, kolodvorske.

pred tabo prestopijo cesto trije mladci in stopijo proti tebi. potegnejo nože in hočejo denar.
Policija svetuje, da daš denar. ampak ti si vse popil s punco, nimaš nič. Mladci začnejo švigat z noži.

kaj narediš?
1. umikaš se ritensko in gledaš kam boš tekel?
2. razlagaš, da nimaš denarja?
3. uporabiš svoje znanje borilnih veščin, ali pa svoj nož in mladce pokolješ, polomiš, podaviš, skratka rešiš življenja

ti povem iz izkušenj
1. treba je met kondicijo
2. tepen boš in nikoli ne bodo odgovarjal
3. prekomerna uporaba sile, nenaklepni umor, arest...

zdej pa googlaj a imam prav in primerjaj to z zgornjim. ker uniforma ne da privilegija ubijat, prekomerne uporabe sile in definitivno samoobramba ni privzeto enaka likvidaciji.

ponavljam pa, da nisem bil tam, ne vem kaj je bilo, le opozarjam, da mogoče je bilo pa kaj narobe storjeno. sej poznate amriške yt zgodbe o over reactu.
Pa dej ti mal razmisli.

Kak umik? Umik stran, on gre do bajte od soseda in jih potamani. Al pa se bolje (ker vem da si nato pomislil) gre do naslednje vasi in tam enega potamani.

In tvoj prvi prispevek v temi bi bil: ali rambote placujemo da jamrajo, stavkajo, tepejo demonstrante in bezijo ko pi.cke ali da scitijo drzavljane????

Gledat na stvari z vseh zornih kotov je pametno. In lepo da si se vprasal ali je bilo mozno drugace resit. Ni bilo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ti bom še enkrat ponovil

na kraju dogodka me ni bilo. tudi ti nisi bil. tudi novinarji ne.
prebral sem kar sem prebral. opozoril na novinarski pristop.

ja, imam dvom, da je vse bilo rešeno kot bi lahko bilo. škoda je vsakega življenja in treba je razmisliti kaj in kako. ali je kazen strelcu primerna ali ne, ne bom komentiral. policaj je potegnil kratko, a to je na tem delovnem mestu za pričakovati.

kdo vam želi smrt ne vem. sam nikoli nisem želel nobenemu policaju smrti, ker pač delate kar delate in kakor delate. navodila, postopki, zakoni. nima veze. zaradi slabo opravljenega dela se ne ubija, kaj šele zato ker meniš, da je slabo opravljeno.

jaz te nikoli nisem drkal in držim RL stran. na forumu sem lik in forum ne mešam z RL. v RL bi ti lahko povedal še par zadev, a nisem poklican za take stvari. če pa sam ne preneseš, da si se predstavil kot policaj tukaj in te folk zasipa z vsemi možnimi vprašanji in nate zliva slabo voljo, sarkazem itd ker si predstavnik policiej..ja smola. name se določeni obesijo ker sem kao srb, na 8888 ker je vernik, na eaziya ker je musliman, da žajfo k je hribovxc itd itd..aja, gatoviæ k je farben blind.

in nisem opazil, da bi kateri od njih kdaj tako reagiral kot reagiraš ti. oholo, vzvišeno. če je tako tudi v RL, ker ne igraš dvojno, potem tega nisem opazil, a si ne želim opaziti. če meniš, da ne zmoreš zakriti povej, brišem cifro in je to to. v principu se ne družim z vzvišenimi, prjemači božjih genitalij, še najmanj pa s tistimi, ki so hitro užaljeni in ogroženi.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ne se bati. Noben te ne bi obesil nikamor.
Sem pa prepričan, da bi bile grozne debate tukaj, če bi tip ustrelu 2,3... policaje, zakaj niso odgovorili z orožjem. Zakaj ga nosijo...itd. Tip očitno ni imel trenutek slabosti.... je imel dva takšna trenutka v istem dnevu. A ni to malo preveč? Tip je hotel nekaj ljudem odvzeti življenje. Na zelo prepričljiv način. In sploh ni pomembno, iz katere enote so streljal. A ne bi bilo še bolj čudno, da se nobeden ne bi odzval na klic, ker bi čakali specialce??? A je kje garancija, da v tem času ne bi nobenega ubil?? Javnost bi šele takrat "požrla" policiste. Verjetno bi tudi ti pričakoval neko pomoč od prvega policista, ki pride. In če bi ti ta odgovoril, da on npr. nima pooblastil, znanja, poguma...bla bla in da počakaj na nekoga drugega, bi ga poslal verjetno v rodni kraj njega in celo policijo. Praviš, kako je v tujini s tem. Ja, tako, kot je bilo sedaj. In nič drugače. Tip ni bežal, tip je streljal. A nismo tudi na tem forumu prebirali, da so z morilci še sami stroški v zaporih. Pa sojenje pa odvetniki.....bla bla. Nikomur ne privoščim takšne smrti, ampak po dejanjih je takšno sam izbral.
Pa da ne boš milil, da branim kogarkoli. Tudi našmu alter policaju sem že napisal marsikaj, s čimer se nisem strinjal. Ga pa ne poznam osebno. Ampak, v nekaterih stvareh mu dam pa prav in podpiram. V zadnjem času so ogromno naredili z temi migranti. Eni sploh ne občutite tega, oni pa zelo. Še posebej v začetku.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Tudi tole s patetiko je res.

Če ti pride nekdo na dom in to z orožjem (policaji), bom (vsaj jaz) nekaj ukrenil. Vendar je bila tu očitno intervencija, pač zaradi znanih vzrokov - tu je bolj malo za razmišljati.
Morda bi ga pustili do zjutraj, ko bi možakar prespal in se umiril, morda bi pa naredil še kako svinjarijo okoli sebe - po družini ali sosedih, ne moreš vedeti. Zato je takšna intervencija popolnoma umestna, pa naj se še tako slabo sliši!

Možakar je pokojni in Bog mu daj, ... mir in spokoj. Zgodba ni nikoli enostranska, verjetno je zadaj še kaj, kar je sprožilo to žalost.
Ne greš streljat na človeka za karsigabodi, verjemite mi!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ps

Saj pravim, da počasi oblikujem mnenje ...

- ker si spolzek.
tongue-1.gif
Prvi in osnoven princip je pa bil pred leti, ko si spraševal za rostfrej ograjo, polirano itd, ... kjer si izjavil, da to ni nobena umetnost in da ni vredna tistega denarja, kot so ti jo ponudili.

tongue-1.gif
Ne ceniš dela! Morda si z leti in kilometrino mnenje tudi spremenil. Bilo bi lepo.

cenim delo. sam ni vse zlatarsko.
ne spomnim se sedaj cene, a modeli so delal notranjo za nekih 100e na meter, zunanjo eno je delal en tut za 100, en drug pa za 40. prej bi rekel, da je 40 bila prava kot pa 100. glede notranje pa, za cca 60 po metru dobiš ves material, mojstri so pa 40 po metru računal 26 lukenj v beton in nekaj vijačenja.

tako da bi te popravil. cenim delo. preziram požrešnost, ne prenašam šalabajzerje.

kje sem še spolzek?

pa še to. zunaj ni polirana, notri je polirana, elementi kupljeni v trgovini. to sem šele čez leta opazil za opcijo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vse to razumem. vprašam še enkrat. po navdihu enega drugega.

kaj če bi policaji obkolili hišo in od daleč gledali kaj se dogaja, spremljali? ne hodili na manj kot 20 metrov do hiše? če bi model prieltel ven in strlejal, bi bolj malo zadel. če ne bi prišel, bi prišli bolje opremljeni, ali pa bolj izkušeni. mogoče bi rešili drugače.

če bi pa model stopil ven in šel proti policaju, sosedom in streljal pa spet ustavitev. mogoče na drug način.

res je lahko pametovati iz fotelja, ampak..ta, ki je ustrelil, bo nosil sliko celo življenje. mogoče je tako mila, čustvena duša, da bo imel resne probleme zaradi tega. podobno velja za unega ranjenega.

greš na intervencijo k znancu policije, ki je ravno nehal streljati z avtomatom. kaj pričakuješ? jaz težave. verjetno bi mi guma počila na poti do tja.

I

Izbrisan uporabnik #9334

@Lanos, gre za afekt. Možakar bi potreboval nekaj časa, da bi dojel, kaj je storil. Kaj bi bilo potem, - lahko bi se kot običajno sam obesil nekam, lahko bi pa po muslimanskih navadah, (kot smo jim pravkar priče), vzel s seboj še nekaj od bližnjih.
tongue-1.gif

Zato pa imamo policaje in vojsko. To je njihovo delo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.392
113

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
kratkocevno orožje za male razdalje, dolgocevno orožje daljše razdalje. AK47 lepo zadane na 100+m. S pištolo nima kaj na takšnih razdaljah. Že to pomeni, da je moč naboja manjša iz pištole kot iz AK47
A nisi nč strelu, ko si bil mlad?? aja... si še... sory
smile-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
@Lanos, gre za afekt. Možakar bi potreboval nekaj časa, da bi dojel, kaj je storil. Kaj bi bilo potem, - lahko bi se kot običajno sam obesil nekam, lahko bi pa po muslimanskih navadah, (kot smo jim pravkar priče), vzel s seboj še nekaj od bližnjih.
tongue-1.gif

Zato pa imamo policaje in vojsko. To je njihovo delo.
ja že že. Se strinjam. Tip je imel dva takšna "efekta" v enem večeru. In po prvem ni dojel kaj je naredil, pa je še drugič. In zadel.
Ja, zato pa je policija in vojska. Čeprav vem, da policajem ni bilo lahko. Naredili so pa svoje delo, ki ni bilo enostavno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.392
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ti bom še enkrat ponovil

na kraju dogodka me ni bilo. tudi ti nisi bil. tudi novinarji ne.
prebral sem kar sem prebral. opozoril na novinarski pristop.

ja, imam dvom, da je vse bilo rešeno kot bi lahko bilo. škoda je vsakega življenja in treba je razmisliti kaj in kako. ali je kazen strelcu primerna ali ne, ne bom komentiral. policaj je potegnil kratko, a to je na tem delovnem mestu za pričakovati.

kdo vam želi smrt ne vem. sam nikoli nisem želel nobenemu policaju smrti, ker pač delate kar delate in kakor delate. navodila, postopki, zakoni. nima veze. zaradi slabo opravljenega dela se ne ubija, kaj šele zato ker meniš, da je slabo opravljeno.

jaz te nikoli nisem drkal in držim RL stran. na forumu sem lik in forum ne mešam z RL. v RL bi ti lahko povedal še par zadev, a nisem poklican za take stvari. če pa sam ne preneseš, da si se predstavil kot policaj tukaj in te folk zasipa z vsemi možnimi vprašanji in nate zliva slabo voljo, sarkazem itd ker si predstavnik policiej..ja smola. name se določeni obesijo ker sem kao srb, na 8888 ker je vernik, na eaziya ker je musliman, da žajfo k je hribovxc itd itd..aja, gatoviæ k je farben blind.

in nisem opazil, da bi kateri od njih kdaj tako reagiral kot reagiraš ti. oholo, vzvišeno. če je tako tudi v RL, ker ne igraš dvojno, potem tega nisem opazil, a si ne želim opaziti. če meniš, da ne zmoreš zakriti povej, brišem cifro in je to to. v principu se ne družim z vzvišenimi, prjemači božjih genitalij, še najmanj pa s tistimi, ki so hitro užaljeni in ogroženi.

Za razliko od tebe (pac normalna posledica moje sluzbe) vem o dogodku verjetno vec kot ti. Ceprav nihce od naju ni bil tam.

Vidis, jaz nikoli nisem pisal o kazni za strelca. Ker policisti ga niso kaznovali (to bi bil umor) ampak so ga onesposobili.

Ce bi zacel res brati kar sem ti napisal, bi dojel da jaz nimam tezav s tem, da sem razkril svoj poklic in da folk name zliva slabo voljo. Ne vem pa zakaj imas ti tezave ce jim odgovorim z enako mero nesramnosti. Zakaj pricakujes da bi moral pojesti vse govno ki ga nekdo zlije samo zato ker sem policist? A locis med vzvisenostjo in sarkazmom? Ce je nekdo nesramen bo dobil enak odziv, to je dejstvo, ker tako kot jaz nisem vreden vec od ostalih, tako ostali niso vec od mene.

Pa ne zdej pisat prebral sem kar sem prebral. Kronologija gre namrec takole:
1. napises da si prebral da so ga ustrelili specialci
2. jaz napisem da slabo beres
3. ti si uzaljen in mi zacnes ocitati polno enih stvari med drugim d ate zalim, in da se vedem kot da sem boga prijel za jajca
4. jaz ti napisem da pac ali si slabo bral ali pa si si izmislil, nikjer ni pisalo da so ga ustrelili specialci
5. ti napises, da si prebral, d aje ubil ustreljen ko so cakali specialce.

zdej al si res slabo prebral (in se sploh nisem zmotil ko sem napisal da slabo beres) ali pa spreminjas izjave.

Ne mi podtikat stvari za katere ves d ane drzijo, do tebe nikoli nisem bil aroganten v RL, ker se tudi ti nisi vedel do mene tako kot se obnasas tu gor. Ce bi se, verjetno ne bi imela stikov vsa ta leta. Verjetno jih tudi ti ne bi imel z menoj ce bi se do tebe vedel vzviseno in oholo.

Tu gor pa sam sebi lahko pravis, lik, persona, alias,....vseeno mi je. Ce bos pac pisal neumnosti ti bom to napisal. Ce bos provociral bom sarkasticen. In glede osnovnega jabolka spora - moje izjave o tvojem slabem branju sem ti gor napisal 5 tock. A sem se zlagal? Dej bod tok dec pa napis a drzi teh 5 tock? In zdej mi povej kdo ima tezave z uzaljenostjo, jaz ki sem ti napisal da pac slabo beres, al ti ki si ocitno res slabo prebral nato pa bil cel uzaljen ko sem ti to napisal.