V reanimacijskem oddelku umrl en pacient

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
KSZ:

Je samo meni čudno, da je v medicini plinska napeljava narejena iz navadnih CU cevi, grdih lotov, in vodovodnih objemk?
bonk.gif

Kaj te briga - saj je skrito pod gipsom. Je Alko zgoraj zgoraj napisal podoben primer z kanalizacijo pod zemljo
rolleyes-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Pa še res je... ko pa gledaš kako mašino za tablete delat pa misliš da je pol stoletja pred NASO. ( vse v namenskem inoxu....) tukajle pa je narejeno slabše kot kmetova kurilnica katero je sam naredil.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
sjtv1 očitno sem blesav ker ti ne razumeš kaj sem napisal...

minister mramor je recimo en primerek "odgovornosti". a je odstopil? a so ga odstopili?

novinarji tako radi "pozivate k odgovornosti" ter iskanju podpisov... dejansko pa se vidi da vedno lahko pride do napake (zato pa imajo v operacijskih dvoranah "strojčk" ki preveri kateri plin dejansko prihaja)... kriv bo pa vedno vedno vedno izvajalec

Pa kaj zabogamilega ima Mramor z narobe zvezanimi cevmi? A ker njemu rata nategovat, naj pa še drugi, ali kaj?

In ne, izvajalec je lahko kvečjemu sokriv. Ampak glavnina krivde je na prvemu podpisniku med nadzorniki.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Pač glupo vprašanje. Kaj ima pa zdravnik za preverjat, ali je nekdo cevi prav povezal. Kaka neumnost ...

Ker si iz foha- ko kupiš avto tudi greš z kompletom ključev pregledat vse vijake, če so zategnjeni - tako za primerjavo
wink-1.gif

Ni vedno tako. Nekateri, ki zagovarjajo nepreverjanje zdravnikov, pa naprimer vseeno zagovarjajo neoporečnost valutnih kreditov (recimo frankovskI). Ampak tam je ista logika, "stranka se je pustila nategnit banki, ker ni čisto vsega sama preverila. Še huje, banka se je sama zavarovala proti tveganju, stranki pa tega ni naredila."

Tvoja logika ima napako: "strabka" ni zdravnik, ampak nadzorni ... On podpiše (kot stranka na banki kreditno pogodbo).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Hm, po nekaj dnevih spet vključim TV in se mi želodec takoj obrne ob tej temi.
Predstavnik zbornice pove, da od nadzornika zakonsko nihče ne zahteva, da preveri stvari, temveč, da jih LAHKO preveri. Pa ne me je...

Saj s tem ni nič narobe - v primeru, da je jasno (in se zgodi), da gre ob nedkritem kiksu, ki ima posledice, pač sedet. V takem primeru, kot je bil tale, za dolga, dolga leta.
Ko bi šla 2 sedet, bi vsi ostali veselo prostvoljno preverjali vse do zadnjega šraufa.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
sjtv1 očitno sem blesav ker ti ne razumeš kaj sem napisal...

minister mramor je recimo en primerek "odgovornosti". a je odstopil? a so ga odstopili?

novinarji tako radi "pozivate k odgovornosti" ter iskanju podpisov... dejansko pa se vidi da vedno lahko pride do napake (zato pa imajo v operacijskih dvoranah "strojčk" ki preveri kateri plin dejansko prihaja)... kriv bo pa vedno vedno vedno izvajalec

Pa kaj zabogamilega ima Mramor z narobe zvezanimi cevmi? A ker njemu rata nategovat, naj pa še drugi, ali kaj?

In ne, izvajalec je lahko kvečjemu sokriv. Ampak glavnina krivde je na prvemu podpisniku med nadzorniki.

Se strinjam s tvojim zapisom. Ampak Mramor je tu za lep primer, kako je pri nas sistem postavljen. In več kot očitno je neumen tisti, ki ga noče izkoristiti do zadnje kapljice (jaz sem že en tak
frown-1.gif
)

V glavnem, pri delu se napake vedno dogajajo, zato pa je tu nadzorni, ki je plačan za to, da se pravočasno odkrijejo. Pravzaprav je njegov položaj na gradbišču uzakonjen in obvezen in gradbišče brez nadzornega ne sme obstajati.

Toda ne, pri nas so velespoštovani ekonomisti vcepili v zavest slehernemu državljanu, da "je nadzorni na objektu predvsem za to, da zbije vrednost dela izvajalcev", za vsaj 10% in se tako poplača samega sebe!
S to pripombo, da je bila ocena vrednosti del že vnaprej znana, delo pa dobi izključno najcenejši .

Nadzornemu mandoline potrgat in jih zabrisati na drevo, ptičem. Istočasno narediti kriminalistično preiskavo na državnem nivoju, katera vladna garnitura je sprejela zakon o javnih razpisih, ki zapoveduje to prakso!
10.gif
Krivce na grmado, pa tudi če so pravkar stari 80 let!

Namreč - na to deviacijo se že 20 let opozarja, pa se ni zgodilo nič. Sedaj je pa nekdo moral zaradi nje umreti ...
10.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.152
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Predstavnik zbornice pove, da od nadzornika zakonsko nihče ne zahteva, da preveri stvari, temveč, da jih LAHKO preveri. Pa ne me je...

Saj s tem ni nič narobe - v primeru, da je jasno (in se zgodi), da gre ob nedkritem kiksu, ki ima posledice, pač sedet. V takem primeru, kot je bil tale, za dolga, dolga leta.
Ko bi šla 2 sedet, bi vsi ostali veselo prostvoljno preverjali vse do zadnjega šraufa.

Pa cene bi se dvignile, ker za 900€ na mesec ti noben to ne bo pregledoval in se podpisal.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.103
16.290
113
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
KSZ:

Je samo meni čudno, da je v medicini plinska napeljava narejena iz navadnih CU cevi, grdih lotov, in vodovodnih objemk?
bonk.gif

Nope. Marsikomu je čudno, presenečeni pa verjetno niso v večini.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Pa cene bi se dvignile, ker za 900€ na mesec ti noben to ne bo pregledoval in se podpisal.

Pri dveletnem 20 milijonskem projektu bi se recimo 10 nadzornikov z dodatnima dvema jurjema na mesec poznali slaba pol milijona ali dobra dva odstotka ...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.984
6.211
113
blizu močvirne prestolnice
SJTV ne pametuj. Prav ti imaš vse niti v rokah, da bi vsaj kar se tiče tvojega foha pisal o anomalijah, katere se tam dogajajo, pa ne pišeš zaradi politične korektnosti. Tist en člankec na tvse ni nič. Tukaj je pa isto, vsi vemo kako bi stvar morala biti, pa se noben pisun s tem ne ukvarja. Svoj čas sta delala nekaj na tem Slak in Traven, pa še vedno delajo naprej tako kot že 70let!

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
policija-tozilstvo-sodisce, ti taksno stvar resijo, ne pa novinarji
ze res da so 4. veja novinarji, ampak ce ne delajo ostale 3 ti tudi 4. nic ne pomaga

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
SJTV ne pametuj. Prav ti imaš vse niti v rokah, da bi vsaj kar se tiče tvojega foha pisal o anomalijah, katere se tam dogajajo, pa ne pišeš zaradi politične korektnosti. Tist en člankec na tvse ni nič. Tukaj je pa isto, vsi vemo kako bi stvar morala biti, pa se noben pisun s tem ne ukvarja. Svoj čas sta delala nekaj na tem Slak in Traven, pa še vedno delajo naprej tako kot že 70let!

Mojega foha? Pišem kam? V Avto magazin? Ali v Playboy? In kaj je tvse?
Politično pa že dolgo nisem več korekten ...

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
hm, kdo ve iz katerega foha je osmica, ker tam mora biti zagotovo vse pošlihtano?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Seveda je narobe.
Če plačam NADZOR, potem hočem NADZOR, ne pa premetavanja papirjev.
Drugo je pa, če zavestno izberem ''nadzor'', zato da zadostim državnim birokratskim zadevam.

Kdo pri zdravi pameti uzakoni takšen zakon, da nadzor pomeni, da nekaj LAHKO preveriš? Pa ne me je...
Tako da, se strinjam s tistim zgoraj, ki pravi, da so za to smrt enako odgovorni tudi bedaki, ki so takšne zakone sprejeli in verjetno seveda pobasali podkupnino v žep.

In ja, verjetno bi res vsi ti ''nadzorniki'' prekleto pregledovali zadeve, ko bi šel en sedet za 30 let, ampak na bruhanje mi gre, ko se sedaj izgovarjajo na očitno veljaven zakon, ki je v popolnome nasprotju z logiko. In če to res drži, je čisto možno, da bo ta, ki je za to kriv, lepo šel čez brez vsake kazni.
13.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.626
3.082
113
v lokalni ostariji
Yhel ni treba biti barvno slep. Lahko si samo za trenutek nepozoren pa zajebez. Ali pa je delal lajtnge na pamet prozorna bela siva modra... Pa je spregledal da je nekaj zamenjano.

Tudi stromarju se kaj tagega zgodi. Pac zato so meritve na koncu in nadzor ki morda vmes najde kaj kar je izvajalc spregledal

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Ko vidim tako sliko mi gre na bruhanje kako grdo je tole izvedeno. Kot da niso še nikoli slišali za kak priključek. Da mi takole doma zveže cevi ga brcnem iz bajte ....

nacek

Guru
13. okt 2012
2.960
606
113
psi lajajo in karavana nadaljuje svojo pot

Bolnica iz Straže pri Novem mestu je po klicu na interventno številko 112 na prevoz v bolnišnico čakala dva dni.
Bolnica, 64-letna Jožica Horvat iz Straže, je zaradi sepse umrla v ponedeljek, 14. marca, v novomeški bolnišnici. Tja so jo kljub zelo slabemu počutju in bolečinam prepeljali šele dva dni po prvem klicu v sili na številko 112. Prijavo o smrti 64-letne bolnice po dolgem čakanju na prevoz v bolnišnico so že prejeli na zdravniški zbornici.

http://www.siol.net/novice/zdravje/2016/03/dva_dni_cakala_na_prevoz_v_bolnico.aspx