Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
sjtv1 očitno sem blesav ker ti ne razumeš kaj sem napisal...
minister mramor je recimo en primerek "odgovornosti". a je odstopil? a so ga odstopili?
novinarji tako radi "pozivate k odgovornosti" ter iskanju podpisov... dejansko pa se vidi da vedno lahko pride do napake (zato pa imajo v operacijskih dvoranah "strojčk" ki preveri kateri plin dejansko prihaja)... kriv bo pa vedno vedno vedno izvajalec
Pa kaj zabogamilega ima Mramor z narobe zvezanimi cevmi? A ker njemu rata nategovat, naj pa še drugi, ali kaj?
In ne, izvajalec je lahko kvečjemu sokriv. Ampak glavnina krivde je na prvemu podpisniku med nadzorniki.
Se strinjam s tvojim zapisom. Ampak Mramor je tu za lep primer, kako je pri nas sistem postavljen. In več kot očitno je neumen tisti, ki ga noče izkoristiti do zadnje kapljice (jaz sem že en tak
)
V glavnem, pri delu se napake vedno dogajajo, zato pa je tu nadzorni, ki je plačan za to, da se pravočasno odkrijejo. Pravzaprav je njegov položaj na gradbišču uzakonjen in obvezen in gradbišče brez nadzornega ne sme obstajati.
Toda ne, pri nas so velespoštovani ekonomisti vcepili v zavest slehernemu državljanu, da "je nadzorni na objektu predvsem za to, da zbije vrednost dela izvajalcev", za vsaj 10% in se tako poplača samega sebe!
S to pripombo, da je bila ocena vrednosti del že vnaprej znana, delo pa dobi izključno
najcenejši .
Nadzornemu mandoline potrgat in jih zabrisati na drevo, ptičem. Istočasno narediti kriminalistično preiskavo na državnem nivoju, katera vladna garnitura je sprejela zakon o javnih razpisih, ki zapoveduje to prakso!
Krivce na grmado, pa tudi če so pravkar stari 80 let!
Namreč - na to deviacijo se že 20 let opozarja, pa se ni zgodilo nič. Sedaj je pa nekdo moral zaradi nje umreti ...