V reanimacijskem oddelku umrl en pacient

I

Izbrisan uporabnik #9334

Malce brskam za nazaj in bi tule lahko dodal zelo pikantno in hkrati zelo resnično dejstvo:

Citat:
Uporabnik Demz pravi:
V tem je tudi ves hec slovenskega gradbeništva, industrije, ... strokovnosti na splošno. Pri nas lahko izvaja strokovna dela vsak tepec brez dokončane osn. šole - samo da je na razpisu najcenejši.
Še celo več, pravega nadzora med gradnjo sploh ni. Ko so se delali Šparovi in Tuševi in Merkatorjevi centri, so dela prevzeli inženiringi, ki so za izvedbo z najmanjšimi možnimi stroški ukinili fizičnega nadzornika, vodjo gradbišča kot vrhovnega koordinatorja prav tako, vse skupaj je vodil nek "vodja projekta", ki je prišel na gradbišče 2x ali morda 3x na teden in v glavnem ni imel pojma, kaj se v resnici dogaja. Ko je videl postavljen zid, ga je poštempljal na papirjih, da je ok, ni pa šel preverjat, če so v njem vse luknje za instalacije. Ali če je vgrajena vsa armatura, kot je v projektu. "S tem se naj zeza kar končni instalater" ali tako nekako.
rolleyes-1.gif

Torej, ko je tisti "vodja projekta" malce kasneje delal svojo bajto, so bili na njegovem gradbišču vsi možni fizikalci, s katerimi smo se redno srečevali po teh mega projektih med gradnjami. Podizvajalci najmanj petnajstih različnih inženiringov
shocked-1.gif

Jaz bi tudi bajto delal na tak način.
cheer.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Da povzamem, inženirska zbornica je čista svojat in bi jo bilo treba z zakonom onemogočit.
Prav tako zakon o javnih naročilih.

Pravzaprav je dejstvo, da tako skorumpirane in gnile države ne najdeš zlepa, kot je naša ljuba Slo
rolleyes-1.gif
!

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Saj pa ni logično, da se vse tako dela. Saj na koncu nihče ne odgovarja. Še tole gre mimo pa bo še slabše.
Čemu bi si delali stroške, če pa je vse na hojladri hojladro.
Če bi pa kdo kaj plačal in šel za xx let sedet potem bi bilo pa drugače. Pa ne v vikend zapor, ker revež drugače ne more preživeti. Saj lahko drugače v zaporu dela tablice za avto al kaj že delajo pa bo dobil kak €.

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Kakšen je zdaj epilog teh cevi?

Pometeno pod prag, kot vse ostalo. Plače in službe v zdravstvu so bolj vredne kot tvoje življenje, to bi moral vedeti do sedaj.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Žalostno je da se za vsak pregled čaka par mesecev, no prej pol leta.Žalostno.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ampak včasih je pa bilo! To je bila nekoč (v bivši Jugi) najboljša porodnišnica in ginekološka klinika na balkanu.
grims-1.gif

Izgledala je kot da je na koncu sveta, izvajali so pa rešitve na evropskem oz. kar svetovnem nivoju.

Kdo je kriv? Vodstvo in država za njim, kaj pa!
10.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Ni dobro ampak nimaš izbire. Najslabše je pa to zavajanje v smislu saj ste vredu, preveč mi je znano.... Na srečo ljudi se o tem zelo malo poroča pa pride takole samo nekaj primerov na leto. Lahko bi imeli samo časopis ki bi o tem poročal če bi vse prišlo v javnost.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Zdej pa zdravniki csega krivi...niti bolnisnice me znamo zgradit po normalni ceni, kakovosti...tudi cevi povezat ne

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Zdej pa zdravniki csega krivi...niti bolnisnice me znamo zgradit po normalni ceni, kakovosti...tudi cevi povezat ne

Čakaj malo, če gre ženska dvakrat do zdravnika zaradi suma na raka, naredijo tudi pregled pa skoraj da ne rečejo da se izmišljuje na koncu pa zaradi tega umre potem verjetno niso krive narobe povezane cevi.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:

Čakaj malo, če gre ženska dvakrat do zdravnika zaradi suma na raka, naredijo tudi pregled pa skoraj da ne rečejo da se izmišljuje na koncu pa zaradi tega umre potem verjetno niso krive narobe povezane cevi.

Tole dvoje (@mr- in @Floki, je pa smrtno resna zadeva in drži, 100% !

Da, pri nas v zadnjih 20 letih kvaliteta ni več pomembna! To hkrati pomeni, da bomo (saj smo že
rolleyes-1.gif
) zopet padli v podložništvo malce močnejšim nacijam.

Pri nas ne znamo več napraviti nič uporabnega! Pa smo znali, še pred kakih 30 let nazaj! Sedaj samo še nekakšen denar lovimo, ki je itak judovskega značaja. Ampak - mi bi imeli denar, značaja pa ne!
shocked-1.gif
To pa ne gre skupaj.

Vedno je bila ravno kvaliteta tista, ki opiše civilizacijo. Pri nas zadnjih 20 let - žal, kvaliteta ni zaželjena. Sem razmišljal, kak izraz bi dal, pa je ravno "zaželjena" nekako najbolj primeren.