Sem opazil opozorila medije kako je škodljivo za zdravje kurjenje vej v naravi. Za Kemis so trdili in trdijo da pa je bilo vse OK
?Sem opazil opozorila medije kako je škodljivo za zdravje kurjenje vej v naravi. Za Kemis so trdili in trdijo da pa je bilo vse OK
Pravzaprav se reciklaža z energetskega, ekonomskega in tudi ekološkega vidika večinoma ne splača - izjema so kovine in steklo. Tako da zmagali bomo, ko bomo končno začeli zažigati.
Ne, gre za aktivizem in zadovoljevanje črednega nagona - kot ponavadi pri takih stvareh.Pridi pogledat. Za okolje gre.
Za reciklažo plastike porabiš več fosilnih goriv (v obliki energije) kot za proizvodnjo nove. Poleg tega je reciklirana plastika slabe kvalitete in zelo pogojno uporabna. Ne velja pa to za vse vrste plastike.Res se ne splača iz ekonomskega vidika, ampak iz ekološkega vidika pa SE splača plastiko zamlet in jo ponovno porabit. Za proizvodnjo plastike je glavna surovina nafta. Te vemo da ni na pretek, gre pa jo velik delež samo za plastiko. Kurjenje plastike, pa proizvaja veliko strupenih plinov. Kar spet ni OK. Torej, čeravno ekonomika malo trpi, je rešitev samo reciklaža plastike.
Za reciklažo plastike porabiš več fosilnih goriv (v obliki energije) kot za proizvodnjo nove. Poleg tega je reciklirana plastika slabe kvalitete in zelo pogojno uporabna. Ne velja pa to za vse vrste plastike.
Sežig je pa treba opravljti v sežigalnicah s state of the art filtri. Prav tako je treba odpadke pred sežigom preparirati, tako da stvar ni poceni, dobiš pa pri sežigu odpadkov toplotno energijo, ki jo potem prodaš in se s tem cena zniža.
Veš kje in kako so bile pridobljene surovine, iz katere je narejena elektronika in tehnika, ki jo uporabljaš? Veš v kakšnih razmerah je bila pridobljena ruda in kdo jo je kopal? Veš kje in kako je bil pridelan bombaž za oblačila ki jih nosiš, kako in kje je tkano in barvano blago in kdo je obleke sešil? Veš čigava umazana industrija se seli v tretji svet? Veš kje in kako se pridobiva palmino olje in ostale surovine za našo prehrano? Veš kje in kako redijo živali za meso in kje in kako vzgajajo rastline za njihovo krmo?kaj pa to, da razviti svet vozi odpadke v nerazviti in ga tam kipajo v morje ali v naravo?
tale ladja ki je zdej potonila, iz FR v Afriko. Cela ladja strupenih odpadkov.
A ni logicno, ce jih kipajo v morje, da to prej ali slej pride okoli nazaj?
mi se kle trudimo biti eko in nas silijo in tezijo, medtem ko nerazviti svet mirno svinja in jih boli john za locevanje. pa nazalost so tud kaksne usa vmes, pa azija, indija,...
to kar mi proizvedemo je malenkost proti enemu kitajskemu mestu z vec 10mio prebivalci, kjer sploh ni mozno tezit z locevanjem.
EU bo verjetno res postala cist otocek v svinjskem svetu, saj se vsem okoli jebe za to. Sicer tud kraji juzno od nas ne slovijo ravno po cistoci.
glede danasnjih demonstracij. nej se mulci zabavajo, ce se pa zraven namen malo v glavo odtisne, pa tud ni nic narobe.
Veš kje in kako so bile pridobljene surovine, iz katere je narejena elektronika in tehnika, ki jo uporabljaš? Veš v kakšnih razmerah je bila pridobljena ruda in kdo jo je kopal? Veš kje in kako je bil pridelan bombaž za oblačila ki jih nosiš, kako in kje je tkano in barvano blago in kdo je obleke sešil? Veš čigava umazana industrija se seli v tretji svet? Veš kje in kako se pridobiva palmino olje in ostale surovine za našo prehrano? Veš kje in kako redijo živali za meso in kje in kako vzgajajo rastline za njihovo krmo?
Nerazviti svet je umazan najprej in predvsem zaradi nas razvitih, ki jih izkoriščamo in zlorabljamo.
a zdej smo pa še zato krivi še krivde belcev ne folgam, pa že druga krivda na hrbtuVeš kje in kako so bile pridobljene surovine, iz katere je narejena elektronika in tehnika, ki jo uporabljaš? Veš v kakšnih razmerah je bila pridobljena ruda in kdo jo je kopal? Veš kje in kako je bil pridelan bombaž za oblačila ki jih nosiš, kako in kje je tkano in barvano blago in kdo je obleke sešil? Veš čigava umazana industrija se seli v tretji svet? Veš kje in kako se pridobiva palmino olje in ostale surovine za našo prehrano? Veš kje in kako redijo živali za meso in kje in kako vzgajajo rastline za njihovo krmo?
Nerazviti svet je umazan najprej in predvsem zaradi nas razvitih, ki jih izkoriščamo in zlorabljamo.
O reciklaži plastike vem samo to, da za živilske potrebe se reciklirana ne sme uporabljatiGoogle mi pravi da se pri reciklaži porabi 88% manj energije, kot pri proizvodnji nove. Mogoče imaš ti druge podatke, ampak jaz ti nebi verjel. Je pa res da se vsi tipi plastike ne reciklirajo. Tako da deloma tvoja trditev o sežigo še vedno drži. Lahko bi jih tudi sežigali, večino pa še vedno reciklirali.