V Maribor center le vozila, novejša od 15 let

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Itak. Ampak če bi jih tisti hip, ko zmagajo, neupravičeno kaznovani začel j... zaradi nevestnega dela v službi (kar kaznovanje na povprek, ne d abi preveril, v kateri emisijski razred sodi avto, vsekakor je), bi se stvar hitro končala.

no ravno zato me zanima, ker na znaku prepovedano za promet je samo EUR0 in EUR1...jaz pa verjamem da 1.1.97 so takrat ze nekateri avtomobili izpoln jevali normo EUR2 recimo...mislim da me na podlagi zloženke ne more kaznovat, merodajn je znak in EUR stopnja mojega avtomobila? Sploh mi ni jasno kako so sploh določili letnico?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
več. 0.0
wink-1.gif

morebiti celo 0.00 ali pa bodo sfrizirali podatke , če jih spljoh imajo
467716-post_slo.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Itak. Ampak če bi jih tisti hip, ko zmagajo, neupravičeno kaznovani začel j... zaradi nevestnega dela v službi (kar kaznovanje na povprek, ne d abi preveril, v kateri emisijski razred sodi avto, vsekakor je), bi se stvar hitro končala.

no ravno zato me zanima, ker na znaku prepovedano za promet je samo EUR0 in EUR1...jaz pa verjamem da 1.1.97 so takrat ze nekateri avtomobili izpoln jevali normo EUR2 recimo...mislim da me na podlagi zloženke ne more kaznovat, merodajn je znak in EUR stopnja mojega avtomobila? Sploh mi ni jasno kako so sploh določili letnico?

Ker so rahlo zmedeni.

Po objavljenem prispevku na 24.ur sem jim poslal email, naj razlozijo to budalascino z datumom prve registracije, moje vprasanje je bilo sledece:

Citat:
"Sem občan z okolice MB in imam nekaj neodgovorjenih vprašanj glede nove prepovedi vožnje starejših vozil po t.i. POC.

Zanima me ali ste omejitev vožnje po POC definirali po EURO normi motorja ali letih vozila ? Kajti Vaša razpredelnica je v nasprotju z definicijo EURO motorjev po letu IZDELAVE in ne registracije vozila (http://de.wikipedia.org/wiki/Abgasnorm#Geschichte, razpredelnica PKW mit Benzinmotor). Tako je možen avto z EURO2 motorjem, letnik izdelave 1996, s 1. registracijo 1996. Ga boste tretirali po datumu registracije ali tipu motorja ? Ce se odlocite za datum registracije, to s koncnim ciljem varovanja okolja nima kaj skupnega, kajti le dokazuje, da so omejitve postavljene na pamet in ne po EURO normah motorjev.

Prosim za razjasnitev in tudi morebitno javno razlago."

Odgovorili so :

Citat:
"Spoštovani.

Prometni znak prepovedi povsem jasno govori o tem, da je vstop v POC prepovedan vozilom, ki ne izpolnjujejo vsaj standarda EURO 2. Da bi za tiste lastnike, ki jih definicije EURO begajo, to pravilo predstavili čim bolj nazorno, smo (verjetno res preveč) poudarili dejstvo, da so takšna vozila zanesljivo vsa tista, ki so bila prvič registrirana po 1.1.1997. Obširnejša interpretacija je naslednja:

Nekaj modelov avtomobilov, ki so bili prvič registrirani pred 1.1.1997, seveda izpolnjuje kriterije za EURO 2. Informativni seznam teh bo objavljen na spletni strani www.maribor.si/okoljska.cona naslednji teden. Isti seznam bodo imeli na voljo tudi redarji in policisti, kadar bodo izvajali poostren nadzor.
Lastnikom vozil, prvič registriranih pred 1.1.1997, katerih vozila ustrezajo vsaj standardu EURO 2, tako v času izvajanja POC ne bo potrebno pridobivati s stroški povezanih potrdil.

Lep pozdrav,

Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave"

V roku 1 tedna so podali na njihovo stran http://www.maribor.si/dokument.aspx?id=18074).

Sem pa videl, da tega niso dodatno napisali na izdano zlozenko, iz cesar predpostavljam, da v casu designa/tiskanja zlozenke ni bilo govora o izjemah z EURO2 in jim je moj mail dal malo mislit.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ker so rahlo zmedeni.

Po objavljenem prispevku na 24.ur sem jim poslal email, naj razlozijo to budalascino z datumom prve registracije, moje vprasanje je bilo sledece:

Citat:
"Sem občan z okolice MB in imam nekaj neodgovorjenih vprašanj glede nove prepovedi vožnje starejših vozil po t.i. POC.

Zanima me ali ste omejitev vožnje po POC definirali po EURO normi motorja ali letih vozila ? Kajti Vaša razpredelnica je v nasprotju z definicijo EURO motorjev po letu IZDELAVE in ne registracije vozila (http://de.wikipedia.org/wiki/Abgasnorm#Geschichte, razpredelnica PKW mit Benzinmotor). Tako je možen avto z EURO2 motorjem, letnik izdelave 1996, s 1. registracijo 1996. Ga boste tretirali po datumu registracije ali tipu motorja ? Ce se odlocite za datum registracije, to s koncnim ciljem varovanja okolja nima kaj skupnega, kajti le dokazuje, da so omejitve postavljene na pamet in ne po EURO normah motorjev.

Prosim za razjasnitev in tudi morebitno javno razlago."

Odgovorili so :

Citat:
"Spoštovani.

Prometni znak prepovedi povsem jasno govori o tem, da je vstop v POC prepovedan vozilom, ki ne izpolnjujejo vsaj standarda EURO 2. Da bi za tiste lastnike, ki jih definicije EURO begajo, to pravilo predstavili čim bolj nazorno, smo (verjetno res preveč) poudarili dejstvo, da so takšna vozila zanesljivo vsa tista, ki so bila prvič registrirana po 1.1.1997. Obširnejša interpretacija je naslednja:

Nekaj modelov avtomobilov, ki so bili prvič registrirani pred 1.1.1997, seveda izpolnjuje kriterije za EURO 2. Informativni seznam teh bo objavljen na spletni strani www.maribor.si/okoljska.cona naslednji teden. Isti seznam bodo imeli na voljo tudi redarji in policisti, kadar bodo izvajali poostren nadzor.
Lastnikom vozil, prvič registriranih pred 1.1.1997, katerih vozila ustrezajo vsaj standardu EURO 2, tako v času izvajanja POC ne bo potrebno pridobivati s stroški povezanih potrdil.

Lep pozdrav,

Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave"

V roku 1 tedna so podali na njihovo stran http://www.maribor.si/dokument.aspx?id=18074).

Sem pa videl, da tega niso dodatno napisali na izdano zlozenko, iz cesar predpostavljam, da v casu designa/tiskanja zlozenke ni bilo govora o izjemah z EURO2 in jim je moj mail dal malo mislit.

no tocno to me je zanimalo...samo je teh izjem kr nekaj...sploh clioti pa to ki jih je verjetno najvec...v glavnem to je kr nekaj...

po mojem so najprej zeleli prestrasit ljudi, da si gredo cimprej rihtat te dovolilnice, al pa mogoce se prodajajo sezname teh ki imajo starejse letnike avtomobilov avtohisam, da jih boo zasipali s ponudbami za nove avtomobile

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.078
11.176
113
točno to, damalo oživijo prodajo novih avtomobilov na štajerskem..no ne bo šlo, ravno včeraj rekel možakar po tedniku da raja vozi do dilerjev 2 leti stare avte in hoče menjat za še starejše plus da dobi še neki € .. staro za še starejše :S

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V Večeru je pisalo, da je vozil, ki ne ustrezajo na tem območju registriranih 1000, za dovolilnice je zaprosilo 400 ljudi.

Glede na to, da je v tem območju verjetno več študentov kot stalnih prebivalcev to pomeni, da ima skoraj vsak staro kanto in da gre za najbolj reven del mesta. Zdaj še lahko dobijo dovolilnice, čez leto ali dve pa bodo morali menjat avto - bravo občina
bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.078
11.176
113
pomeni da niso nobenga starega avta "izselili" iz cone, kvečjemu so nekoga zajebal da ne bo zapravil kak € ali dva v starem mestnem jedru..zmaga! not.
smile-1.gif

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
pomeni da niso nobenga starega avta "izselili" iz cone, kvečjemu so nekoga zajebal da ne bo zapravil kak € ali dva v starem mestnem jedru..zmaga! not.
smile-1.gif
467716-post_slo.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
smile-1.gif

Ja oni v Evroparku jim samo lahko ploskajo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.718
9.926
113
40
MB
ker je drugače ful ljudi ki pridejo z oplotnice pa ribnice z 30 let starimi avti pa grejo na kosilo k florijanu pol pa malo hengat na poštno
grin1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
No končno je nekakšen seznam gor. Tako da vem da se lahko vozim po MB še
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Itak, da lahko greš not z avtom, ki ima EUR2 in izdelanim pred 01.01.1997, le dokazilo boš moral voziti poleg (homologacija mogoče).

Letnica ni relevantna.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ker je drugače ful ljudi ki pridejo z oplotnice pa ribnice z 30 let starimi avti pa grejo na kosilo k florijanu pol pa malo hengat na poštno
grin1.gif
ne ti men Oplotnica
10.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Itak, da lahko greš not z avtom, ki ima EUR2 in izdelanim pred 01.01.1997, le dokazilo boš moral voziti poleg (homologacija mogoče).

Letnica ni relevantna.

ja saj to mi je jasno, samo promovirajo (v njihovih zloženkah) samo to letnico...v bistvu me je zanimalo (preden sem videl seznam) ali so avti pred to famozno lesttvico ze izpolnjevali kakteri drugi EURo

ma dokazilo s sabo vozo...spet neka bedarija kavbojca kanglerja...kaj ce pa bo avto parkiran, pa bodo kar random limali gor pildtke in na pamet vedli kateri avto je registriran 31.12.1996 in kateri 1.1.1997

I

Izbrisan uporabnik #488

Homologacija, če je to not vpisano.

Merodajen je znak! ne zloženka.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
hahah ja pravno mi je popolnoma jasno kako in kaj :D zanimivo bo kako bodo redarji to razumeli....

parkiranega avta pac nebodo mogli oglobit :D

Podobne teme