Saj se sploh ne sploh ne sme okoli "zoba" ampak se gre po zunanjem pasu.
Ja, saj. Zdaj je tako. Zakaj niso v osnovi naredili brez zoba. Kaj se hoče doseči / preprečiti?
Saj se sploh ne sploh ne sme okoli "zoba" ampak se gre po zunanjem pasu.
Torej opažajo večje število kršitev, priznavajo da je to nevarno, da lahko pride do trka, neljubih posledic...
Torej imam popolnoma prav, ko trdim, da je iz varnostnega stališča novo krožišče korak nazaj. In da bo pokalo, Je bolj nevarno kot prej.
Prej tega niso opažali, pa tudi nesreč ni bilo.
Zob je zato, da če si na notranjem pasu, lahko nemoteno zaviješ ven, ne da bi te kdo po desnem pasu prehiteval.
Khmm, če je treba gledat oznake na tleh, potem lahko peljem čez prekinjeno črto bi rekel.98. člen
(prometna signalizacija)
(1) Udeleženci cestnega prometa morajo ravnati v skladu z omejitvami, prepovedmi
in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Tako morajo ravnati tudi tedaj, ko je to v
nasprotju s prometnimi pravili.
(2) Z globo 160 eurov se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki
ravna v nasprotju z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno
signalizacijo, razen tistega, ki ravna v nasprotju s prometnim znakom za:
- prepoved ustavljanja in parkiranja,
- prepoved ali omejitev prometa zaradi vremenskih razmer,
- varnostno razdaljo,
- omejitev hitrosti,
- prednost na križišču,
- obvezno uporabo snežnih verig,
- omejitev skupne mase ali osne obremenitve, urejene v zakonu, ki ureja ceste,
- omejitev največje dovoljene mase, urejene v zakonu, ki ureja ceste,
- "prepovedano prehitevanje za tovorna vozila", postavljenim na avtocesti in hitri cesti ali
- samoizločanje
Kaznovanje po 98. členu za nepravilno menjavo pasov v krožišču je popolni bull shit.Sem na FB nasel odgovor Policije v zvezi z menjavo pasu, kot bi to pocel mirsi...
Pa saj jaz isto pišem kot policija, le z drugimi besedami. Jaz direktno povem, da se je varnost v tem krožišču poslabšala, da je glede varnosti to krožišče velik korak nazaj.Pa a ne vidite, da vas/nas mirsi zafrkava. Pa saj ne more biti tolk..........