V kako bedni državi živimo..

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
tisti ki ste prebral današnje novice, veste o čem govorim ( prva zgodba na naslovnici)

če povzamem je nekako tako. nekega 22letnika so 3 leta nazaj, hudo pretepli na neki prireditvi ( našli so ga na wcju, v mlaki krvi). storilec naj ne bi bil znan, ampak se govori da naj bi ga policaji ali poznali ali pa ščitili. v glavnem, fant vegitira, je 100% invalid ampak tale naša prelepa država, mu NE (!!!!!) da oz ne prizna invalidnine, niti do invalidske pokojnine NAJ ne bi bil upravičen, kaj šele do skrbi in postrežbe na domu. izgovor SPIZa je, da je to zato tako, ker naj ne bi bil 3 mesece zavarovan ( nekaj v tem smislu). živi z bratom in mamo ( ločenka), tako da je vsem jasno da denarja hudo primankuje.

mislim če pa to ni poden od podna, pa nevem kaj je. takim revežom ne dajo, a ciganom dajo pa vse kar si zaželijo.
jezen.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ja o tem sem že večkrat bral v časopisih. Tukaj je problem z birokracijo. Preveč je takšnih problemov kjer so nerazumljive ovire pri urejanju stvari. Krivi, da je temu tako, so pa vodilni v državi, ki pišejo in sprejemajo zakonodajo. Volimo jih pa mi. Ampak volimo jih za to, da bodo urejal stvari tako, da bodo čimbolj življenjske in praktične za državljane. Žal jim je pa najbolj pomembno to, da si bojo zagotovil čimvečji vpliv nad kapitalom (gospodarstvom).

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
tako bo, dokler se raji ne odtrga in pokolje vseh na oblasti. vedno bolj nam kradejo, pri tem so vedno bolj predrzni in javni, revežem pa še vse poberejo namesto da bi jim pomagali.
crazy1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Srednji razred (ki ga je verjetno okol 60-70%) je zadovoljen in se jim jebe za tiste, ki ne morjo preživet. Tako se tudi noben ne potegne za takšne, ki komaj preživijo in so prepuščeni na milost in nemilost raznim zavarovalnicam, državnim ustanovam... Ne rečem, da je vsa zakonodaja slaba napisana. Ampak nekaj je res tako debilnih in neživljenski a jih noben ne popravi. Ker to ni popularno...

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
izgovor SPIZa je, da je to zato tako, ker naj ne bi bil 3 mesece zavarovan ( nekaj v tem smislu).

Nočem biti ciničen, ampak kaj tukaj ni jasno? Če nisi zavarovan ti odškodnina ne pripada....Tako je povsod in pri vseh.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ampak kolko mescev je pa bil zavarovan, kolko let? Od rojstva arghhhhh
frown-1.gif

Včasih je treba naredit izjeme, jebela cesta, celi sistem mamo zjebani, ker so samo papiri neke vredni in podpisi, ljudje smo pa številke .
bonk.gif

Ne , samo zdaj pa sem res jezna.
cry12bpy.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Zavarovalnica že ve zakaj jim je boljše se sklicevat na te tri mesce...ker bi spušli velke vsote.

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
izgovor SPIZa je, da je to zato tako, ker naj ne bi bil 3 mesece zavarovan ( nekaj v tem smislu).

Nočem biti ciničen, ampak kaj tukaj ni jasno? Če nisi zavarovan ti odškodnina ne pripada....Tako je povsod in pri vseh.

Malo preveč poenostavljaš:

Ustava RS,

2. člen

Slovenija je pravna in socialna država.

Država ima za vse cigane, begunce, lenuhe ki ne delajo drugo kot štepajo froce, ter ostalo drhal.
Potem naj dajo še za tega reveža...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Korl, če ti kej ni prav, maš tuki dol pr nas mejo, pa ****** v Beograd pomagat sorodnikom. Dokler pa ti živiš kot v raju tu pri nas, pa stfu!

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Korl, če ti kej ni prav, maš tuki dol pr nas mejo, pa ****** v Beograd pomagat sorodnikom. Dokler pa ti živiš kot v raju tu pri nas, pa stfu!

Word!

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Zavarovalnica že ve zakaj jim je boljše se sklicevat na te tri mesce...ker bi spušli velke vsote.

Logično, ne?

Sam nisem bil zavarovan en mesec (vzajemna). Pri ponovnem urejanju zavarovanja so mi rekli, da bom pač 3 mesece plačeval a ne bom koristil zavarovalniških uslug.

Na koga naj se jezim, razen nase?

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Ja pa to je splošno znano, da so na vsakem koraku taki prasci!
jezen.gif

Vrjemi, da je na drugi strani prav tako veliko ljudi, ki razmišljajo enako kot zavarovalnica. Ne plačevat ničesar, ko pa se kaj zgodi zahtevajo...
Se pa ne postavljam na nobeno stran, da ne bo pomote!

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Tale fora je res bedna. To bi mogu folk pol rečt, ok 3 mesece bom "zavarovan", vendar ne bom mogu koristiti vaših uslug, sam te 3 mesece tud ne bom plačeval dodatnega zavarovanja.

To je tko k da bi zavaroval avto, pa 3 mesece zavarovanje ne bi veljalo ...

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Tale fora je res bedna. To bi mogu folk pol rečt, ok 3 mesece bom "zavarovan", vendar ne bom mogu koristiti vaših uslug, sam te 3 mesece tud ne bom plačeval dodatnega zavarovanja.

Stvar zgleda res umazana ja. Ampak ne morš nč pomagat. Zavarovalnica ima pač svoje pogoje. Tako se izognejo tistim, ki se recimo danes polomijo, hitro zavarujejo in hopa jutri do zdravnika.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:

Lahko začneš koristiti usluge takoj, ampak moraš potem biti tudi zavarovan še najmanj 3 mesece. Takšne zahteve so povsem logične, saj bi sicer vsak zlorabljal zavarovalnico. Če potrebuješ dohtarja plačaš tistih par evrov zavarovanja, tiste mesece ko ga ne rabiš, pa ne bi nič plačeval.

Bodo zavarovalničarji kaj več povedali, kako bi zgledalo, če bi zavaroval avto samo za tisti mesec ko potrebuješ zavarovanje zaradi nezgode, za ostale mesece in leta pa ne bi plačeval avtomobilskega zavarovanja.
bonk.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Mogoče pa zavarovalnice nočejo zavarovat človeka, ki vegetira, ker vejo, da bojo mel veliko izgubo...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Chill stari. Ni druga. Prisiljen si pogledat v tla. Sem navajen tega. Ni prav, samo kaj lahko naredis?

Mene je že kake 5-6 let sram da sem slovenec. Pa to naglas povem makar pri nedeljskem kosilu,
se čisto nič nisem zlagal, drkajo nas kje nas lahko, začelo se je s "pivskim" zakonom, ni alkohola v trgovinah
po 9 zvečer (seveda kafane točijo naveliko), v čem je pojnt da si v trgovini nemorem kupit, v kafani pa dobim
kok le lahko spijem. Zjutraj do 10 so žganice prepovedane, pivo, vino, v potokih, kok lahko spiješ, kaka je
razlika al se ga od litra vina vsekam, al od 5ih žganic, nevem. Provocirajo? Testirajo limit? Nevem, vrjetno.
Nazadnje kadilski zakon. V osnovi se mi malo j€be, če kadim not al ne, v čem je spet pojnt nevem, zgledujemo
se po severnih državah, kje le lahko jim kao pariramo, nemec lahko kadi v kafani, mi nesmemo.

Ma ok, majo finte, bmk, itak jih ne j* 5%, tolko drugje prekršim, da jim to hitro dam vse prav. Čeprav ni prav,
ne od mene, ne od njih.

Dokler bomo meli "Ambrus" problem, dokler bodo vaščani premetavali karete,... Ok, pa naj bo tak.
Sej je staro načelo; "Če ti kaj ne paše, tam so vrata", Luka se bo spobral z države (je to sploh država?),
ob prvi ponujeni možnosti! Preselil se bom bilokam, makar v francijo (čeprav me vleče čez lužo), kjerkoli
že bom, pa nikol nebom reko da sem po narodnosti slovenec. Sem z bivše Yugoslavije. Noben nebo
vprasal s kirega dela, če pa že bo, bom pa menjal temo...

Težko je bit naš državljan, enostavno preveč je jebarije, za prazen qrac...

Ljudje hodijo z povešenimi glavami, kolko x ljudi poznam, ki več nevejo kaj bi še naredli, da
bi prišli do nekega denarja, da bi normalno zaživeli. Vsak 5i slovenec ni zakreditiran. Vsak 5i!
Govorim proti državi? To ni država. V glavi še mam 100 stvari ki bi jih lahko natipkal kot primer,
ampak, sej jih večina poznate.

Pa še čisto vroča pikantnost? Kdaj je umrl naš doktor? Kdaj smo že vedli, pa kdaj se je javno zvedelo?
Zakaj se rasi prekriva, nevem. Očitno je že za nekaj dobro.

Pa bom raje nehal, preden mojo bajto obkolijo tintani X5 in me zavlečejo v sobo brez oken.

malkom, over and out.

Nazadnje urejeno:

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Pomoje prvi post k se stabo strinjam in bom dodal samo to, da so razmere cedalje slabse, in nevem kako lahko nasi politiki ki tako naveliko obljubljajo, pustijo da se take zadeve dogajajo. Vcasih me prime da kupim sniper pusko, se ga parkiram na kako stolpnico v centru ljubljane, in cilam te politike. Sej je samo plevel, ki ima ime. In pomoje se bo nekega dne res nasel nekdo, ki bo sel to delat, mogoce bo pa potem kaj bolje!?!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Jup. Sranje sicer, ampak verjetno je vsem jasno zakaj si zavarovan? Če ne poskrbiš zase, potem pač...