V kako bedni državi živimo..

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Ampak kolko mescev je pa bil zavarovan, kolko let? Od rojstva arghhhhh
frown-1.gif

Včasih je treba naredit izjeme, jebela cesta, celi sistem mamo zjebani, ker so samo papiri neke vredni in podpisi, ljudje smo pa številke .
bonk.gif

Ne , samo zdaj pa sem res jezna.
cry12bpy.gif
Torej, če te prav razumem: sam plačujem kasko x let, potem ga pač eno leto ne vzamem. Se seveda sesujem in grem na zavarovalnico ter jim težim, da naj mi pa le izplačajo, saj sem imel x let kasko pri njih. Kdo misliš, da bi tukaj izpadel glup?

raketa

Pripravnik
25. sep 2007
223
6
18
Gorenjska
www.lomm.si
Poznam primer v kateri je človek v prometni nesreči skoraj izgubil nogo. Ko so mu jo nazaj sestavli in da je vse lepo se skupaj zaraslo je minilo dve leti. Sedaj ko je hotel rezervirati da bi šel v Sočo na razgibavnje te noge da bi normalno funkcionirala so mu rekli, da je to stara poškodba in da bo treba ne vem kok mescev čakat in to zaradi tega ker je stara poškodba.
Kako lahko rečejo da je stara poškodba če je bila poškodba tako huda da je šele sedaj sploh dobil dovoljenje da obremin poškodvano nogo.

lp

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
To kar se tice avtozavarovanja je itk sami nateg, da nas posteno olupijo.
Za moje pojme je vsakdo, ki je redno placeval zavarovanje (osebno nezgodno zivljensko ipd) dolzan v zameno tudi nekaj dobiti. Glede na to da imas folk, ki 2krat zakaslja in ze dela guzvo pri doktorju in so na raznih tabletkah katere pojejo samo dve, ostalo skupaj z skatlico vrzejo, bi morali dobiti nekaj tudi taki ki so pomoci dejansko potrebni. Se pac zgodijo stvari v lajfu na katere nemoremo uplivat, zato nas pa zdaj ni treba lincat. Nevem pa kako so lahko cigani bolj zasciteni od navadnih drzavljanov in le tem ciganom nudijo vso pomoc, medtem ko nimajo ne rojstnega lista nikoli cepljeni ipd. To mi negre v glavo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Razmere so slabe. Sam sicer ne živim slabo, za jest mam, na kavico lahko grem, životarim.
Ker mam hvala staršem, rešen stanovanjski problem. Če ga nebi mel, bi vrjetno še vedno jedel,
na kavico bi pa šel; tu pa tam.

Pokazi mi mladostnika, tam 28 let, doštudiral, ma 1,2k€ službo z lastnim stanovanjem
in starim avtom... Nemores zivet sam za sebe s povprečno plačo, negre.
Za streho in avto nisem dal in nerabim dat evra, mesečno pa prišparam 200€.
v 10ih letih je to 24 jurjev. Kaj sn te prišparal? Še postenega avta si nemorem it kupit.
Celo plačo (ki ni ravno sky-high) zmečem v bencin, cote, kako kavico, kak vikend zunaj,
mobitel račun, si pomalem (nič classy) kaj privoščim, kot je kako kopanje, kaka večerja
s punco, minimalističo, v stilu, daleč od razmetavanja, pa ker vestno dajem v štumfo,
mi konc meseca ne ostane niti 1€ viška. Da morem najet stanovanje, in si kupit avto...
Težka bo, stanovanje, garsonjerca, krepko izven maribora. Avto? Ja, 300€ dajhacu.
Prišparam? -7€. Peljat punco na večerjo? Ja, za rojsten dan in valentinovo, med
tednom boma pa kak filmček z torentov, kokice z mikrovalovne in šumeče tablete,
ker za kino nimam. Če pa že hočema v kino, pa morma skenslat domače kokice
in šumeče tabletke za kaka 2 tedna.

Žalostno za fanta, ki ma super sluzbo z čisto povprečno plačo, da fura tak low-budget life.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ne jamram.

V rit stišano? Mogoče. Kak vzameš, na pladnju preneseno je parim mojim kolegom, ko
tu pa tam (beri: mesečno) "pobegnejo" na vikend ob morju. Jaz pa ne pičim na morje letno
niti 3x.

Gledam pa sam sebe ko obračam vsak € 3-4 krat, da ne klošarim.

Govorim pa o tem, da mam, tako si ti reko vse "v rit stišano" pa še vedno nemorem pičit luksuza,
pikola, kdo ga pol lahko??

Whatever, zanimivo, ko mam vse, pa nimam nič. Cela plača mi ostane za mene, samo mene,
samo za svojo rit, za svoje želje, pa pred puncinim rojstnim dnevom že 4 mesece naprej
delam novo banko "vsak mesec" 30€ nastran. Vzami mi 25% mojega inkoma, pa me pahneš
v srednji vek. Kako šele more bit nekomu ki ma plačo za stanovanje, avto, hrano, zavarovanja,
cote, skratka vse sam-zasebe. Preživi, sej ti je v nagonu.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Korl, če ti kej ni prav, maš tuki dol pr nas mejo, pa ****** v Beograd pomagat sorodnikom. Dokler pa ti živiš kot v raju tu pri nas, pa stfu!

ti wanker, a ti ne dojemaš da se bunim ker takim revežem država NOČE pomagat in ne zato ker je meni hudo.
stupid-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ne jamram.

V rit stišano? Mogoče. Kak vzameš, na pladnju preneseno je parim mojim kolegom, ko
tu pa tam (beri: mesečno) "pobegnejo" na vikend ob morju. Jaz pa ne pičim na morje letno
niti 3x.

Gledam pa sam sebe ko obračam vsak € 3-4 krat, da ne klošarim.

Govorim pa o tem, da mam, tako si ti reko vse "v rit stišano" pa še vedno nemorem pičit luksuza,
pikola, kdo ga pol lahko??

Whatever, zanimivo, ko mam vse, pa nimam nič. Cela plača mi ostane za mene, samo mene,
samo za svojo rit, za svoje želje, pa pred puncinim rojstnim dnevom že 4 mesece naprej
delam novo banko "vsak mesec" 30€ nastran. Vzami mi 25% mojega inkoma, pa me pahneš
v srednji vek. Kako šele more bit nekomu ki ma plačo za stanovanje, avto, hrano, zavarovanja,
cote, skratka vse sam-zasebe. Preživi, sej ti je v nagonu.

Nevem kaj je za tebe luksuz ampak, če maš pri 25-ih dobr avto, svoje stanovanje, lepo oblečen, super fant in zato niso niti mignil (razen za bencin in lepe cote) pol res nevem kaj bi lahko bil luksuz.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Korl, če ti kej ni prav, maš tuki dol pr nas mejo, pa ****** v Beograd pomagat sorodnikom. Dokler pa ti živiš kot v raju tu pri nas, pa stfu!

ti wanker, a ti ne dojemaš da se bunim ker takim revežem država NOČE pomagat in ne zato ker je meni hudo.
stupid-1.gif

Dokler gre tebi lepo morš molčat.
crazy1.gif

Zato pa je tko kot je. Ker se noben za nobenga ne potegne in gledamo sam na svojo rit. Ampak se ne zavedamo tega da se lahko že nam jutr kaj zgodi in smo na njegovem mestu, pol bomo pa jebal ježa, ko bojo kar naekrat vsi dvigl roke od tebe...

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
pišeš bedarije ali pa ne gledaš realno na zneske ki jih plačuješ
od svojega 20 leta hodim v službo vmes sem bil samo 7 mesecev v vojski ostalo služba...
živel sem pri starših kasneje pri punci zdaj 3 leta po sicer srečnih okoliščinah prišla do dveh nadstropij hiše kar mi nudi 200 kvadratov seveda pa potegne za seboj 560EUR na mesec. seveda ne smem pozabit še treh otrok, z najstarejšim ki hodi v drugi razred je 120 eur samo šolskih stroškov srednja naserje za cca 30eur plenic najmljaši isto plenic plus umetnega mleka zadnje 4 mesece za cca 100EUR... torej 560EUR za kredit plus za otroke samo nujno 250EUR. skupaj samo nujnega 800 eur v kar ni uštetega ogrevanja in elektrike in ostalih stroškov... se pravi recimo 1000eur je znesek ki nas vsak mesec doleti brez da bi šou na kavo in na pivo za kar ti praviš sicer da paše v standard povprečnega slovenca...

zdej oceni koliko je tvoj life low budget sam grem na pivo kadar hočem in na kolikor hočem isto velja za mojo... tudi otroci dobijo vse kar rabijo mogoče še preveč no za vsakega plačujem še nekaj 30 eur v sklad da bojo čež 20 let kaj malega imeli ker meni ni nihče kupil ali podaril z izjemo sedežne iz katere zdaj resda udobno pišem tole sporočilo

poanta mojega pisanja je v tem da smo identično živeli tudi ko sem imel 300eur nižjo plačo kar je pomenilo da sva imela skupaj cca 1500eur... moje vodilo ni imeti najnovešji in najlepši avto ampak imeti avto ki je zadosti prostoren da tale moj vrtec spravim na morje in seveda da je zanesljiv do te mere da ne razmišljam kje me bo pustil ter racionalen pri porabi... no tukaj se razlikujeva vsaj za 10000eur in potem se sprašuješ zakaj low budget life
10000 eur pomeni namreč v petih letih cca 200eur na mesec ki si jih dajal na stran za avto...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all:
23.12.1990 ste(smo) se tako odločili, sedaj pa ima(jo)mo tako kot je.Jebat ga, kapitalizem iz začetka 19 stoletja. Razviti zahod je to že davno preživel.
Pa še eno razmišljanje, glede na to da smo skorajh USA vazali; tudi tam ne bi dobil nič če nima urejenega socialnega zavarovanja, je dodatno zavarovan in ima tudi denar. Zadnjega bi lahko konec koncev iztožil tudi od povbzročitelja...
Pa še ena stvar; a je vredno življenje rastline, če ni druge opcije (če se stanje NE BO NIKOLI normaliziralo)? a ni to teptanje človekovega dostojanstva in metanje peska v oči svojcem in okolici?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Imaš 200m2 hišo, (poročen vrjetno), super avto ki pravis da ti sluzi, 3 super otroke, na pivo gres kadar hočeš,
in koliko hočeš, na morje grete cela familija (jaz sam nemorem it), predvidevam da mas celo laptop, glede nato da
pišeš z sedežne...

Mam 85m2 stanovanje, povprečen avto, otroka (kajšele 3) si nemorem privoščit, na morje grem bol tak tak,
s frendi, skupni buget, (sam nemorem it z punco recimo), nimam laptopa, sedežno sicer mam, samo jo je
pes okupiral z svojimi čekani. Kje pri hudiču delas, da tak haraš? Saka čast! Jaz nikol nebom mel tak vlke hiše.

Edina točka kjer se "trofima" je da grema na pivo kadar hočema, pa kolko hočema, teh 20€ naju nebo pokopalo ane?

sicer pa na vse ostale;

slabo sem očitno napisal, hotel sem samo rečt, da z povprečno plačo nemores zivet sam.
60% stroškov mi je "prihranjenih" pa jedva shajam... Da mi naprtiš najemnino, rabim še eno popoldansko sluzbo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all:
23.12.1990 ste(smo) se tako odločili, sedaj pa ima(jo)mo tako kot je.Jebat ga, kapitalizem iz začetka 19 stoletja. Razviti zahod je to že davno preživel.
Pa še eno razmišljanje, glede na to da smo skorajh USA vazali; tudi tam ne bi dobil nič če nima urejenega socialnega zavarovanja, je dodatno zavarovan in ima tudi denar. Zadnjega bi lahko konec koncev iztožil tudi od povbzročitelja...
Pa še ena stvar; a je vredno življenje rastline, če ni druge opcije (če se stanje NE BO NIKOLI normaliziralo)? a ni to teptanje človekovega dostojanstva in metanje peska v oči svojcem in okolici?

Zaj nevem če sem še vedno tak pijan, al ti pišeš malo v Predinovem stilu? Sej mi je všeč, samo jebeno ne razumem ničesar.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
zgleda da nisi prebral mojega posta, ker sem napisal da se ne ve kdo ga je tako zverinsko pretepel. možno naj bi tudi bilo, da naj bi ga policija ščitila. govori se pa tudi, da naj bi obstajala priča iz lj, ampak ji naj bi ta storilec grozil da naj bo tiho, ali pa bo končala tako kot ta fant.
crazy1.gif

Roberto pa še to. leta 90, se nismo odločali o tem, da nam bodo taglavni kradli, mi bomo pa reveži.
ne-ne-1.gif

bom pa dopisal kaj točno je pisalo v novicah glede zavarovanja, takoj ko jih dobim v roke.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Danes praznujem pa sem malo bolj pesniško nastrojen... Blagor enimn z nizkimi obratovalnimi stroški (tako kot ti ,kaj pa piješ BTW da si še popoldne zadet? ) Ali pa je to mogoče vzrok, da si lahko bolj malo privoščiš?
Moja familija ima , hvala bogiu, dovolj za življenje. Za razmetavat pa nimamo. Sem se pa v tem času naučil, da denar le ni vse. Raje imam kak fičnik manj in urejene razmere (družinske odnose, službene odnose). Kaj mi pomaga denar, če sem pa živčna razvalina, vsak cajt me lahko trene infarkt ali pa pospravi kašna nezadovoljna stranka ali konkurenca?
Za koga le...
Pa za orignalno temo: hebat ga, zavarovanje plačuješ za sproti in ne na zalogo... Zavarovalnice pa imajo svoje splošne pogoje in kdor mislim, da se bo šlo po domače... Ti časi so minili.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
govori se pa tudi, da naj bi obstajala priča iz lj, ampak ji naj bi ta storilec grozil da naj bo tiho, ali pa bo končala tako kot ta fant.
crazy1.gif

Malo že po mafiji smrdi. V takih primerih samo roke dvignit pa se obrnit. Višja sila. Se neda dost naredit,
še to kaj probaš se lahko grdo opečeš.

Sam za sebe lahko rečem, da sem priča takemu dogotku, pa da mi pol uleti uglajen mladenič,
pa mi prijazno reče naj ne gobezdam, ker se lahko kaj zgodi meni al pa moji familiji... Ja, bom tiho.
Nisem kockar, da bi gemblal z svojim živlenjem.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj pa si drugega pričakoval? Mogoče si pa bil premlad, da bi v celoti razumel dogajanje in možne posledice.
Sicer se ne pritožujem čez posledice, vsekakor pa se je potrebno pripraviti nanja (a ti NNNP kaj pomeni? Če ne, nima smisla naprej razlagat, si premlečen).

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Pomoje prvi post k se stabo strinjam in bom dodal samo to, da so razmere cedalje slabse, in nevem kako lahko nasi politiki ki tako naveliko obljubljajo, pustijo da se take zadeve dogajajo. Vcasih me prime da kupim sniper pusko, se ga parkiram na kako stolpnico v centru ljubljane, in cilam te politike. Sej je samo plevel, ki ima ime. In pomoje se bo nekega dne res nasel nekdo, ki bo sel to delat, mogoce bo pa potem kaj bolje!?!

tako bi odstranil enega mogoče 2. Boljše je bombo dat v parlament in ko je poln samo bum :p