v franciji strmoglavil airbus

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
To, da potniki niso opazili spusta, razumem.

Da pa tega ni opazil pilot, pa ne. Imel je dolgoletne izkušnje in je po mojem poznal vsako malenkost, ki se spremeni. Tudi 0,5 % spremembo naklona.
Kaj pa, če je bila kopilotova ljubezen stevardesa na letalu, za katero si je vzel pavzo pilot?

Ja seveda že zvok motorjev se spremeni čim se začne faza spusta,morda običajen potnik tega ne sliši, kapitan bi moral...

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
In kaj so oni drugega počeli?

Sicer pa govorim o spuščanju z 10.000 metrov.

Kako bodo nagib, hitrost in zvok motorjev ostali enaki, če ne uporabiš zakrilc?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.144
113
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
posnetek tukaj

Na dan nesreče je bilo oblačno, sicer ne vem podatka o višini oblačnosti ampak zagotovo je bila dosti visoka da se ni opazilo alp (ciklon z zahoda butne v alpe kjer se ustvari kar konkretnen oblak).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.144
113
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
In kaj so oni drugega počeli?

Sicer pa govorim o spuščanju z 10.000 metrov.

Kako bodo nagib, hitrost in zvok motorjev ostali enaki, če ne uporabiš zakrilc?

Postopoma znižuješ moč motorjev, za klasično potovalno hitrost je itak upor zraka tako velik da rabiš kar konkretno moč na motorjih. Pri 800km/h bi sicer kar slišal zakrilca ja ... dokler jih nebi odneslo!
grin1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Saj ne na polno. Samo malo.

Sicer si se pa hvalil, da še nisi bil na letalu.

Pa ne vzemi tega za slabo, ker si mi kar o.k.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
No, dovolj neumnosti, zdaj bodo (na splošno) najbolj pametni tisti, ki še olja v avtomobilu ne znajo preverit.

Kopilot bi moral biti na bolniškem dopustu, pa je ta list raje strgal. Meni se zdi logičen naslednji scenarij (kolikor poznam ene par takih depresivnežev): vidi list, da je nesposoben za pilotiranje, čeprav se je za njega matral kot malokdo, seveda je kriv cel svet in se mu v glavi nekaj premakne, no, ostalo smo pa videli.
Da ne bo darjan spet pameten, pa kako je to mogoče. Je mogoče, če poznaš kake podobne kalibre. Ta je pač znal tudi avion vozit.

Je pa kriv tudi zdravnik, ki je dal papir samo njemu. Moral bi ga dati tudi delodajalcu.

Ja seveda, da izgubi licenco.

Problem je zakonodaja, ki za določene poklice ne omeji varstva osebnih podatkov, predvsem kar se zdravja tiče. Ne le piloti, še kak drug poklic (vsi z orožjem, zdravstvo, šolstvo ipd).

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Ja potem imajo bolane osebe odgovornost nad drugimi ! Noro,očitno je sistem takšen,da lahko avion vozi vsak ki je zmožen prilest v kabino.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.942
6.018
113
Meni zadeva smrdi do neba.
Tako hitro kot so tole kao raziskali še prometne nesreče na cesti niso nikoli.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.100
-8.765
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Meni zadeva smrdi do neba.
Tako hitro kot so tole kao raziskali še prometne nesreče na cesti niso nikoli.
Ja res ejga. Prometno nesrečo, kjer se sekira 5 ljudi z zabačene vasi primerjaš z letalsko nesrečo, ki je že par dni glavna novica v kompletni Evropi
hysterical-1.gif

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Podatek pove da vsak dan v EU umre 70 ljudi na cestah....za cel svet ni podatka?!
En avion ali dva na leto ki padejo pa so juhuhu...
O Costi Concordia so govorili par mesecev,pa je umrlo zelo malo ljudi glede nato,koliko potnikiv sprejme.
Ocitno so to boom novice...o prometnih nesrecah lahko govorijo 24/7 365 dni na leto...so dosti vecji problem seveda

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.197
3.566
113
Marlbor
In vsi avti imajo dva voznika, črno skrinjico, sledenje, pa direktno povezavo z raznimi kontrolnimi službami, pa 150 potnikov. Pa še cel svet se zanima za vsak izlet lokalnega mulca v drevo.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Kameleon @Aha nato jih je sestrelil,samo kje točno.
Ali so jih takoj ko so vstopili nad kopnem se razdrobili zaradi izstrelka na 100 000 kosov in leteli v kosih še 18 min ter treščili v goro ?

Ali pa ima nato takšno orožje,da najprej letalo prisilijo da18 minut pada za več tisoč metrov,pol ga pa sestrelijo tik pred trkom v goro
sprasujem se.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Cel svet se tudi ne zanima za 150 neznancev....mrtev clovek je mrtev in pika....

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.426
5.661
113
Lahko da majo tok natančen laser da je zadel samo pilota v glavo.......obenem pa je ionizirajoče sevanje povzročilo še kvar v imobilizatorju vrat pilotske kabine
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.426
5.661
113
Aia pa pilot je omahnil na kontrolno ploščo....in pri tem pritisnil par stikal ki so prizemljila letalo
cheer.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Mene sploh osebno ne takne v smislu,da zaradi tega nebi vec letel....ko pa je dober prijatelj se ubil z motorjem pa sem v roku enega meseca motor prodal....