Uvoz iz Nemčije?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.272
4.098
113
Dmv lestvico imaš izračun na Dursu.
Homologacija je 95€

To je to pa cca 40 Eur za preizkusne table. Benz pa pot pa si boš že izračunal

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Po tistem linku, ki ga je dal Denis, moraš vnesti bruto ceno in za en povprečen avto potem pride manj kot 2k € za doplačat. Nisi pa napisal prostornine motorja (luksus pa take fore) in emisij CO2, tu zadeva seveda lahko hitro naraste na 4k €.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Kolega je vzel TUKAJ. Korekten odnos, kar lahko potrdi tudi C&B. Se ni bilo slisat slabe besede o kaksni nateganciji. A4 preko njega uvozenih se na nasih koncih vidi kar nekaj, sodec po napisih na tablici.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo točni izračun
V prvem postu sem res mal preveč na grobo zaokroževal.
Se pravi skoraj 3k€ vzame država.

izravcun.png

AvDe

Zelenc'
6. okt 2007
6
0
1
Jaz sem bil pri Kreativni najemi za uvoz Audi A4... v zgornjem izračunu je vključen še strošek homologacije in transporta, ostalo pa bo res DMV. V salonu so mi naredili točen izračun, razčlenjen vsaka postavka posebej, ki je preglednejši od tistega online.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Samo preverim...lahko odgovor na privat.

8% dodatku za motor od 2500-3000 kubikov se ne da izognit na noben način?
evil.gif
Ostali DMV z veseljem plačam 4k€ pa ne bom dajal državi, bo pač brez.

pod 3l motor, 153g CO2, Euro 5

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Kupoprodajna v nemčiji se lahko overi samo pri notarju ali tudi drugje kot pri nas? Se kdo od tukaj morda ukvarja z uvozom da bi šel z mano po en avto za neko normalno provizijo (ne pa 1k eur. za do Munchna in nazaj kot sem že imel ponudbe od drugod).
hysterical-1.gif

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
Če kupiš avto v Nemčiji in je gor kljuka, jo lahko potem pri nas normalno uporabljaš ali potrebuješ kakšne dodatne teste ipd.?

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Notarja potrebuješ samo kadar kupuješ od fizične osebe. Kadar pa kupiš pri handlerju, potrebuješ samo pogodbo, dokumente avta, greš po izvozne tablice in furaš ter urediš vse ostalo pri nas.

1k eur bruto ali neto? Če bruto (stroški poti+postopka+zaslužek(od katerega se plača davek?)), potem računica ni tako grozno huda.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dejansko bi z veseljem šel, ker tudi sam kupujem in mam par zadev za ogledat.

Provizija bi bla pa kritje nekih stroškov, sploh če te moram v MB pobrat.
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Tku pravi:
Notarja potrebuješ samo kadar kupuješ od fizične osebe. Kadar pa kupiš pri handlerju, potrebuješ samo pogodbo, dokumente avta, greš po izvozne tablice in furaš ter urediš vse ostalo pri nas.

1k eur bruto ali neto? Če bruto (stroški poti+postopka+zaslužek(od katerega se plača davek?)), potem računica ni tako grozno huda.
Ja, pa pazit moraš, da je na pogodbi oz. računu tudi štampiljka.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kaj potem slovenski lumpi nimajo obvoza za takse na kubaturo?
jezen.gif

Imajo in so ostali tiho? Nisem v pravi kliki in forumu.
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Kaj potem slovenski lumpi nimajo obvoza za takse na kubaturo?
jezen.gif

Imajo in so ostali tiho? Nisem v pravi kliki in forumu.
evil.gif
Obvoz? To se zavedaš, da je nelegalno? Torej moraš lumpe dobit pa jih povprašat. Tudi če obstaja obvoz razmisli zgolj še o tem: žal kar po precej letih so končno dobili ponarejanje dokumentacije za izpite, itd. Zna bit, da bodo tudi take. Verjetno bodo takrat sicer ta ''domiselna'' podjetja že zdavnaj zaprta, sem pa prepričan, da bo takratni lastnik avta znal najeb... in bo moral vse plačat, vključno z obrestmi.
Tako da, po mojem imaš tri možnosti:
- manjšo kubaturo
- plačaj kar je treba
- karamboliran avto, ki ima manjšo vrednost in posledično manj dajatev, saj je osnova nižja (tukaj prištej še stroške cenilca zraven, ker ga boš rabil, če boš hotel, da bo nižja osnova)

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Dejansko bi z veseljem šel, ker tudi sam kupujem in mam par zadev za ogledat.

Provizija bi bla pa kritje nekih stroškov, sploh če te moram v MB pobrat.
grin1.gif

A tudi če grem po VW?
evil.gif

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Kolega je hotu nabavt 330i ali pa 335i iz DE.
Ko je šel direkt na DURS je
jezen.gif

Glede na izpuste mu je teta naštela 3000+€ stroškov tako da je bil dejansko prisiljen nabavt
neki doma....
Je pa ta dec ki mu je prodal avto kupu 320D iz DE in je reku da je to max. kubatura kar se splača prpelat
wink-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Jaz gledam 2.0 bencinarja z izpustom 170 g/km in euro 5 normo kar nanese 6% dmv tako da ni sile k sreči.
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja, potem sem še veliko bolj primeren. Ker problem pri mnogih kupcih, ki majo radi avtomobile je to, da ko pridejo v nemčijo ali pa vidijo oglas na mobile.de dobijo rožnata očala....karnaenkrat vse pozabijo pogledat/preverit sam da majo svojo ljubico.
grin1.gif

Potem pa pripeljejo v slo pa kak kolega pogleda avto pa nahitro vidi xyz napak. Tako da ja....bolj kot te ne prevzame avto bolje je. Jaz bi rad, da me prijatelj prej ustavi predno naskočim tranny-ja ko sem nažgan, ne da to zjutraj ugotovim.
hysterical-1.gif