Uvoz iz Nemčije?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Glede na nedoslednost Slovenskih birokratov ne bova prišla skupaj nažalost.
crazy1.gif
Tak primer sem jaz imel 2 leti nazaj in tako so se obnašal in je logično/pravilno in OK. Tvoje pa pač ni "logično", ker je gospa dobesedno utajila davek in je za to kazensko odgovorna.

Cenilce majo svoje in pridejo pogledat, stanejo nič ne, naredijo zapisnik, potem pa ti prineseš predračun za popravilo, če gre za poškodbe in potem on vzame ceno na računu + ceno popravila in gleda na kolk pride skupna cena.

Prepričevanje uradnika....
bonk.gif
Saj verjamem, samo se pa zavedaš da je to bedarija iz njegove strani in bedarija države, ker se to dogaja?

PS. Podobno je tudi na LPP oz. homologacijah nasploh. Eden bo rekel tako, pride drug do istega avta bo vse ravno obratno povedal, pa oba že dolgo delata tam. Do takih razlik ne bi SMELO prihajat, ker je to....kriminalno! Nekdo nima pojma in nima kaj delat na takem delovnem mestu. Je pa v sloveniji to stalna praksa....pač dve državi, kolikor poznaš toliko veljaš.
crazy1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Isto izkušnjo sem imel jaz pol leta nazaj. Cena na pogodbi je bila cca. 20% nižja od eurotax-a. Na koncu sva se zmenila za 15% nižjo od eurotax-a. Seveda z vljudnim pogovorom in določenimi argumenti. Argumenti so bili realni in je ona dejansko ščitena pri morebitni kontroli.
Za razliko od mene je znanec malo prej gladko odjeb.... pri isti osebi. Malo preveč ''pameten'' in mu je enostavno rekla, da če mu eurotax vrednost ni všeč naj plača cenilca
tongue-1.gif
. In je skeširal 50 EUR za cenilca.

In cenilec ne ''pride'' zraven, temveč ga moraš kar ti kontaktirat in ga seveda tudi plačat
wink-1.gif
.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
V mojem primeru je bil free pa sami so ga poslal in prišla sta na dom.
smirk-1.gif

Koliko je pa ščitena na argumente pa ja...huh. Nič prav hudiča nič niso sposobni v Slo izpeljat po pravilih, za vse enakopravno.

Gnusna država.
crazy1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Eno vprasanje?

Ce se uvaza avto iz Italije, je postopek enak?

Torej tudi v Italiji se kupijo/registrirajo 5 dnevne tablice, da lahko prides do Slovenije?

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
V italiji je najbolj enostavno avto naložit na prikolico, tablice za izvoz naj bi sicer imeli, vendar jih jaz še nisem videl, pa še drage naj bi bile. Nemci vozijo kar s svojimi, potem pa imajo probleme v avstriji, ker se vozijo v napačno smer.
evil.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Imam prav vprašanj glede uvoza novega avtomobila iz Nemčije. Preteklo je sicer že nekaj časa, odkar sem uvozil novega Vectrix-a iz Italije, zato me zanima:

1. Je pri novem vozilu še vedno potrebno tudi pri nas narediti homologacijo, kljub temu, da vozilo že ima evropsko? Pri Vectrix-u sem moral narediti tudi slovensko homologacijo, imel pa sem občutek, da se je v vmesnem času to spremenilo in da je EU homologacija zadosti.
2. Ko sem uvažal iz Italije, sem v IT plačal neto ceno, pri nas pa DDV, DMV in ekotakso. Pozabimo, da je pri Vectrixu vse to prišlo 0 EUR, ker ni padel v nobeno kategorijo za obdavčitev. Ko sem nemškega pooblaščenega prodajalca pred mesecem dni spraševal, mi je rekel, da je v Nemčiji potrebno plačati ceno z njihovimi davki, potem plačam pri nas davke in šele potem od nemcev nazaj dobim njihov davek. Se je to kaj spremenilo? Ni tako, da davek plačaš v državi prve registracije?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.518
1.102
113
Bi mi kdo znal približno razložiti stroške uvoza povprečnega vozila, letnika 2005, dizel, ki ima na automobile.de nastavljeno ceno 5.000 €? Koliko gre še cena lahko dol od navedene?

Če se kdo ukvarja s tem, lahko tudi na ZS...

Nazadnje urejeno:

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.897
104
63
mb+ -20km
Davek je tu mišljen kot DDV, pri nas še plačaš homologacijo, DMV in pa takso za razgradnjo vozil.
Za slednje ne vem, ne vem, če je še v veljavi.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.518
1.102
113
Pri izračunu DMV je postavka "davčna osnova" - je to cena rabljenega vozila ali okvirna cena novega takšnega vozila?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.518
1.102
113
Se pravi neto cena vozila + 200 € (5dnevne tablice + homologacija) + DMV + stroški bencina/prevoza? In nato registracija in zavarovanje tako kot vsak avto.

Kakšna pa je pogodba če fizična oseba kupi od fizične? Kje overiti? Kako gre potem ta postopek?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
A ti maš firmo al kaj?

Če si fizična oseba je Bruto cena + PREVOZ + DMV + homologacija + registracija

fizična-fizična je potrebno kupoprodajno pogodbo overiti pri njihovem notarju