Uvoz iz Nemčije?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za nova vozila in plovila plačaš DDV v državi bivanja (v tem primeru v Sloveniji). Neka izjema v EU.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Pa še to kar skoz trobm: DMV in ostale vloge ne oddajat na Lj DURS-u
grin1.gif
Mgoče so stvari danes še bolj neugodne: marsikatera lokalna izpostava se ukinja oz. opravlja samo še določene naloge in si prisiljen oditi na "tavelke". Recimo naša je bila pri DMV precej hitra (že naslednji dan, če niso bili preveč zasedeni), sem se pa zadnjič oglasil tam in je polovica stavbe zaprte, uradne ure le še 2x tedensko, iz Izpostave so degradirani v Pisarno. Verjetno tudi če oddaš vlogo pri njih jo bodo preposlali drugam in je bolje oditi tja že na začetku?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Groza je kar se tiče dursa ja. Tudi postopka ne peljejo skoz prav, tudi davka ne obračunajo pravilno in še traja celo večnost (3-4 tedne v mojem primeru).

Glede starosti sem se bal, da so kilometri 10000. Itak bo moral pa nemc še 2k€ skor spustit, drugače ne menjam.
grin1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Malo obujam temo, ker se ravno zanimam za evo vozilo v Nemčiji.

Kot fizična oseba bi vozilo kupil na daljavo od podjetja, ki prodaja rabljena vozila. Gledam enega, ki je star nekje 7 let in ima prevoženih 160.000 kilometrov. Po review-jih na Googlu imajo samo pozitivne ocene, uporabniki so zelo zadovoljni s kupljenimi vozili, prijazen kader...

Cena je dokaj nizka, piše sicer, da je poškodovano in popravljeno, a vendar bi rad preveril, če ima kdo več informacij glede tega.

Ravno sem govoril z njimi in rečeno mi je bilo, da:

- prodajajo vozila samo za export (to pomeni, da vozila nemški državljan ne more kupiti)

- pri temu so poudarili, da vozilo ni bilo poškodovano/karambolirano, ampak da morajo zaradi Nemške zakonodaje tako napisati, če se grejo samo export

- zato piše, da je vozilo poškodovano in popravljeno in ne prevzemajo nobene odgovornosti ali garancije

Hm.. no tu me pa zmanjka. Kaj menite - imate kakšne izkušnje s tem? Pozna kdo te zadeve? Je to res, kar so napisali?

V kolikor se odločim, mi na e-mail pošljejo obrazec (verjetno pogodba), ki ga izpolnim in podpišem ter jim ga vrnem nazaj. Za tem jim plačam celoten znesek na njihovo banko in oni pripravijo vozilo (+ dokumentacijo) za prevzem (vozilo bi pobral nek transport, ki bi ga jaz najel pri nas).

Hvala.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
www.carvertical.com plačaj pa boš dobil report.

Sam bo verjetno velika cena popravila napisana in te bo prestrašilo. :) Pač nemške cene zavarovalnic. Glede na stanje in to da verjetno noče dat nobene garancije ti mogoče celo ne bo prodal na fizično osebo, ker smo mi tudi v EU in tudi do tebe odgovarja. Nekateri so mi prodali avte, ko sem vztrajal, nekateri pa tudi ne.

Ostalo ti štima. Aja, vnesi še naslov prodajalca v google, da ti vrže še google ocene za firmo. Najdeš veliko bolj realne kot so na mobile.de.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Fora nur export je v tem, da ne poznajo popolne zgodovine avta (več ali preveč predhodnih lastnikov, nepopolni servisi,...) in zaradi tega ne želijo dati obvezne garancije ob nakupu s strani fizične osebe. Ponavadi tudi v tujino ne prodajo fiziku, kot pravi Malecky

Bi pa jaz vseeno raje nekomu stisnil 500€, pa naj ga gre pogledat, plača in pripelje!

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
drugače pa autohus ima svoja vozila dekra report, in je vse noter napisano s slikami.... Poizkusi še tam.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.272
4.097
113
Autohaus de ima vse avte ki imajo več kot 150000 km samo za export ali pa pravna oseba.
Ni se njim za hecat če gre kaj narobe.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver