Malo obujam temo, ker se ravno zanimam za evo vozilo v Nemčiji.
Kot fizična oseba bi vozilo kupil na daljavo od podjetja, ki prodaja rabljena vozila. Gledam enega, ki je star nekje 7 let in ima prevoženih 160.000 kilometrov. Po review-jih na Googlu imajo samo pozitivne ocene, uporabniki so zelo zadovoljni s kupljenimi vozili, prijazen kader...
Cena je dokaj nizka, piše sicer, da je poškodovano in popravljeno, a vendar bi rad preveril, če ima kdo več informacij glede tega.
Ravno sem govoril z njimi in rečeno mi je bilo, da:
- prodajajo vozila samo za export (to pomeni, da vozila nemški državljan ne more kupiti)
- pri temu so poudarili, da vozilo ni bilo poškodovano/karambolirano, ampak da morajo zaradi Nemške zakonodaje tako napisati, če se grejo samo export
- zato piše, da je vozilo poškodovano in popravljeno in ne prevzemajo nobene odgovornosti ali garancije
Hm.. no tu me pa zmanjka. Kaj menite - imate kakšne izkušnje s tem? Pozna kdo te zadeve? Je to res, kar so napisali?
V kolikor se odločim, mi na e-mail pošljejo obrazec (verjetno pogodba), ki ga izpolnim in podpišem ter jim ga vrnem nazaj. Za tem jim plačam celoten znesek na njihovo banko in oni pripravijo vozilo (+ dokumentacijo) za prevzem (vozilo bi pobral nek transport, ki bi ga jaz najel pri nas).
Hvala.