Update:
Po zaključku rezervacije moraš namestiti Tesla app in tam dokončati nakup. Vnos podatkov osebe, ki bo prevzela avto, slike osebne, način plačila...
Takoj pa zaključku sem dobil novo pogodbo z znižano ceno

.
Dobil sem tudi mail svetovalca (Tesla Gdansk) s katerim sva komunicirala, da naj pošljem še točne podatke firme. Hkrati mi je omenil, da je gledal kje je zame najbižja opcija prevzema in mi ponudil izpostavo Katowice.
Kasneje me je poklical mojster iz Katowic, da bo pripravil in poslal "izjavo za obrnjeno davčno obveznost", ki naj jo izpolnim in potem je to to, kar potrebujejo za ureditev računa na podjetje brez ddv.
No konec dneva pa še klic iz Tesla Slovenija.
"Pozdravljeni, dobrodošli v naši družini.... bla bla bla... A smem vprašati kaj je bil razlog, da ste naročilo oddali preko Poljske izpostave... A res, cena? Ja saj ni nobene težave. V bistvu vas kličem, če potrenujete kakšno pomoč pri komunikaciji, ker vidim, da imate vnešene "na pol podatke" (kr ena poštna številka, ker slovenske ni sprejelo, pa v drugi naslov sem ID številko firme vpisal). Bom jaz sedaj to vse popravila in uskladila z registom Ajpesa, tako da bo pravilno...
Če boste še karkoli potrebovali me samo pokličite..."
V bistvu ZELO prijazna gospodična.
Nekaj čejev je sedaj manj. Časovno pa dokler ne bo VIN številke težko rečit.
Če bo šlo skozi fajn, če ne pa tudi nič drastičnega. Bom pač prišparal nekaj € in jih namesto za igračko, zapravil za kaj bolj pametnega.
Dopišem, ko/če se premakne naprej.