Usb priključki v avtomobilu

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Je res pomembno koliko ima avto USB priključkov? Vem da je dobro, da imaš vsaj enega, da napolniš mobitel ampak...

Ko berem avtomoto novinarje dobim občutek, da bi avto s 26 usb priključki bil svetovni avto leta.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
A si sam v avtu? Dva potnika, dva telefona ... Ko gremo kam s familijo so vsaj 3 priklopljeni ... Moje mnenje in mnenje AM: avto naj ima USBjev toliko, kot je sedežev ...
Slabega avta pa tudi 126 USB priključkov ne reši. AMpak naredit recimo 7-sedežni SUV z 1 ali 2 USB priključkoma, je pa neumnost.

22. jul 2007
13.416
1.666
113
124
Bolj od števila je pomembno tudi mesto usb-jev, ker recimo pri novem Berlingotu je priklop direktno na -8"tablici- ob uporabi Android Auta zelo neposrečena rešitev, ker ti potem kabel štrli ven.
Pa tudi drugi usb za priklop ni na posrečenem mestu, ker se nahaja v predalu pred sovoznikom in je potem vozniku od rok.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Zakaj? Nekateri gremo na dopust brez naprav, kar je tudi definicija dopusta. Za vsak dan imamo pa hitro polnjenje. Smesen si
A si sam v avtu? Dva potnika, dva telefona ... Ko gremo kam s familijo so vsaj 3 priklopljeni ... Moje mnenje in mnenje AM: avto naj ima USBjev toliko, kot je sedežev ...
Slabega avta pa tudi 126 USB priključkov ne reši. AMpak naredit recimo 7-sedežni SUV z 1 ali 2 USB priključkoma, je pa neumnost.

Če mene vprašaš, zaradi splošne varnosti, bi morali biti avti brez usb, in blokirani gsm signali, pa bi na cesti bilo veliko lepše.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
Pa ne pozabi na USB ključek z muziko.
Pa kakšna navigacija in/ali kamera, ki se na USB priklopi.

Jaz imam pa eno hecno zadevo, pri priklopu večih naprav.
V vžigalnik za cigarete imam vtaknjen pretvorniok na USB, ki ima 2 izhoda.
Če gor priključim samo kamero ali telefon, dela OK.
Če pa priklopim 2 porabnika, se mi pa klima ugasne, pa ventilator na najvišje vklopi.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Zakaj? Nekateri gremo na dopust brez naprav, kar je tudi definicija dopusta. Za vsak dan imamo pa hitro polnjenje. Smesen si
Se strinjam. Tudi če nas je sedem v avtu, je en USB več kot dovolj. Za telefon kjer po potrebi laufa navigacija. Nekateri znajo na svetu početi še kaj drugega, če so drugi ljudje zraven, kot buljiti v telefon. Očitno pri eni od naših avtomobilističnih revij temu ni tako.
Glasbe z nekega nosilca pa tudi nisem nikoli poslušal. Radio, lokalci, kjer se vozimo, čeprav so težave z razumevanjem. To ima svoj čar. Tuje kraje in kulture ima danes smisel v prvi vrsti okušati s čutili vonja, okusa, tipa, mogoče se sluha, ker kar se da videti se pogosto bolje vidi na internetu kot v živo :).

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi
5. apr 2015
1.404
727
113
Od viška glava ne bôli :)

Kaj bi pa ti v te reže dal, kjer je USB - vprašanje seveda generalno naslovljeno.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
V vžigalnik za cigarete imam vtaknjen pretvorniok na USB, ki ima 2 izhoda.
Če gor priključim samo kamero ali telefon, dela OK.
Če pa priklopim 2 porabnika, se mi pa klima ugasne, pa ventilator na najvišje vklopi.

poceni kitajsko sranje?
Očitno je popolnoma elektromagnetno nekompatibilen in očitno na veliko seva, da zmede naprave v okolici.
Na tvojem mestu, bi ga čim prej zamenjal z drugim.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Poleg USB mora biti tudi cigaretni 12V, vsaj eden na vrsto + prtljažnik

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
a doma ne nafilate naprav, da jih rabite se v avtu filat? jest ga dofilam 1x na 3 mesece v avtu recimo.

navigacija - vklopim jo ko pridem blizu cilja, na AC je vse dovolj jasno oznaceno...

mi pa ni jasno zakaj v avtih tok sparajo z sodobno tehniko?? hitro polnjenje, brezzicno polnjenje, wifi,... same neznanke v standardni opremi. No, pri kii je bilo serijsko brezzicno polnjenje glavni adut novega avta....

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Nimajo vsi avtomobila samo za: "kuča - posao"

Konkretni primer: leto dni stari rent-a-kombi za 9 oseb, v njem samo ena 12vtičnica in ena USB na radio, ki se je upirala polnjenju

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
češki ljudski avto... 4xusb, induktivno polnjenje, 2xSD, 1x230V, 2x12V,64GB SSD.

Je pa res, da največ sem uporabljal 3xusb (2x polnjenje + 1x muzika), ponavadi je uporabljen samo 1xusb

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
No, v Passatu je samo en USB (v sredisnkem predalu). Debilno za popizdit, ker bi ga rabil enega vsaj za LTE modem in drugega za CarPlay, če pozabim na polnjenje naprav in muziko. Da je mera polna se CarPlay upira vsem oblikam USB hubov. Preko carplay connectiona avto seveda ne zna na net. Preko bluetootha tudi ne.

Rešitev za sconnetat avto je samo Acces point na telefonu.
Bi se bilo za sekirat, če bi bile vse tiste "aplikacije" ki jih VW ponuja vredne pol pasjega dreka. Pa niso.
V 4 leta starejšem Golfu sta bila 2 USB porta.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
češki ljudski avto... 4xusb, induktivno polnjenje, 2xSD, 1x230V, 2x12V,64GB SSD.

Je pa res, da največ sem uporabljal 3xusb (2x polnjenje + 1x muzika), ponavadi je uporabljen samo 1xusb

Pol tega ne rabiš.
SD kartica za kaj že? telefon konektaš prek BT isto kot imaš za prostoročno.
HDD je ok, audio cdje pokneš gor. Imam 40gb hdd (10 let star avto) pa je fajn.
USB pa tudi če ni, lahko vtakneš pretvornik tam kjer čike prižigaš...

22. jul 2007
13.416
1.666
113
124
No nov Berlingo ima vsaj 3xusb in 2x12V cigaretno vtičnico te možnost kot doplačilo induktivno polnjenje(mislim da za 270€ - naknadna vgradnja:obesise:), drugače kot sem napisal mesta niso najbolj posrečena.