Hkrati se je pa potrebno tudi vprašati zakaj je tako, kdo je v velemestih odrinjen v svoje četrti, kdo ima nižjo izobrazbo, med katerim prebivalstvom je višja brezposelnost, kdo opravlja nižje plačana dela itd. Statistika ni taka za brez veze.
Meh...
Je bolj simple......tako kot pri nas.....otroci "čefurjev" ki so s trebuhom prišli sem gor iz juga v 60s al pa 70s.....znajo slovensko...se večinoma imajo za Slovence ker so tukaj dali šolo čez in hodijo tukaj v službe že ves čas so si ustvarili slovenske družine tukaj itd....v 90s so jebal ježa tukaj...preživeli in se socializirali...koneckoncev tudi postavili...prispevali v sistem
Tista bagra ki pa je prišla sem v 90s ali pa po 00s bi pa samo dominirali pa vse koristi tega sistema brez dolžnosti....nebi se učili jezika....ne bi spoštovali domorodcev...
Pa preden skočiš (nisem ti še rekel HOP
)......to je bila dejanska debata na pivu s prijatlom "Slovencem".....oz sam se ima za Slovenca čeprav je po priimku daleč od tega......pa ni edini tak prijatelj....
Pa (je malo starejši od mene)......ko je Vojnović pred svojim "prvencem" ćEfurji RAUS delal neke tretjerazredne intervjuje na to temo z folkom...članke itd.....je bil med intervjuvanci.....in ko mu je izrazil svoj pogled na priseljensko problematiko.....pač da so si čefurji sami krivi za svoj status zaradi svojega attituda.....ga enostavno ni bilo v tem intervjuju omenjenega
Ker Vojnović pač ni prenesel njegovega pogleda...ker se ni sklapljal z njegovo naglumljeno zgodbo o kao bogih bogih priseljencih!
HOP!!!